Παρασκευή, Νοεμβρίου 15

Βελονισμός με μικρά και συχνά γεύματα βάζουν στην γωνία την παχυσαρκία


Η πρώτη συμβουλή, που δίνει συνήθως ένας διαιτολόγος, είναι τα μικρά και συχνά γεύματα. 

Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους.
Η μελέτη (NHANES 1999-2004) που πραγματοποιήθηκε σε Αμερικανούς εφήβους έδειξε ότι, όσοι κατανάλωναν ενδιάμεσα  γεύματα (σνακ) είχαν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι στο μέλλον. Με την κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων ο οργανισμός μας εφοδιάζεται με ενέργεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας.
Όσοι ακολουθούν αυτή την τακτική, φαίνεται ότι έχουν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο δηλαδή δεν παρουσιάζουν απότομες μεταβολές στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Η κατανάλωση ενδιάμεσων γευμάτων συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του αισθήματος της πείνας.
Έτσι, όταν έρθει η ώρα για το επόμενο γεύμα αποφεύγεται η υπερκατανάλωση φαγητού. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ο συνδυασμός  μικρών και συχνών γευμάτων με τον ιατρικό βελονισμό οδηγεί σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Ποιες τροφές όμως μπορούν  να θεωρηθούν ιδανικές ως ενδιάμεσα γεύματα; Ένα φρούτο, μία μπάρα δημητριακών, sticks λαχανικών, δέκα ανάλατα αμύγδαλα ή ένα γιαούρτι 2% αποτελούν τις καταλληλότερες επιλογές.belonismos.net