Τετάρτη, Νοεμβρίου 27

Τα ίχνη του Σόρος στην νέα κυβέρνηση

Κούλης: Αναλαμβάνω εγώ τα ασυνόδευτα όλων των Μουσουλμάνων.Kανένα παιδί ασυνόδευτo μόνο του στην Ελλάδα, με εντολή Σόρου



katohika.gr
Η πρωτοβουλία “κανένα παιδί μόνο του” για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσθέτει δομές στην Ελλάδα, και δίνει τα ίχνη του Σόρος στην νέα κυβέρνηση.

Τα ίχνη του Σόρος

Δημοσιεύτηκε μια μάλλον χαλαρή σύνδεση του Σόρος με την συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα, την κα Αγαπηδάκη. .
Η κα Αγαπηδάκη, ψυχολόγος, Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που ανήκει στις εταιρείες Laureate Education, Inc και Galileo Global Education, της Providence Equity παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο Τζόρτζ Σόρος.

Ερωτηματικά για τη διείσδυση του Τζορτζ Σόρος μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού.
Ο κος Δοξιάδης φέρεται να έχει δεσμούς με τον Σόρος, κυρίως μέσω συγγενικών προσώπων (εδώ)

Ο Σόρος και η εκπαίδευση

Η σύνδεση της κας Αγαπηδάκη με τον Σόρος, αν και πολύ χαλαρή, δείχνει την διαχρονική επέμβαση των ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος στην εκπαίδευση. Πολλά τα τεκμηριωμένα παραδείγματα στην εκπαίδευση στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα.

Τα ασυνόδευτα ανήλικα … στην νέα κυβέρνηση

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει βάσιμες πληροφορίες ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 4.000 ανήλικοι μετανάστες.
Ίσως θα ήταν χρήσιμο αν η κυβέρνηση δημοσίευε ποιες χρονιές, πόσα άτομα, από ποιους καταγράφηκαν, και που είναι τώρα. Γιατί αν δεν δημοσιεύσει αυτά τα στοιχεία, τότε μάλλον πρόκειται για στημένο παιχνίδι … όπως στη Λέσβο που θα έπαιρνε το νόμπελ ειρήνης. Το ρήμαξαν το νησί, και ούτε ένα νόμπελ δεν τους δώσανε.

Τα ασυνόδευτα ανήλικα … όλου του κόσμου

Δεν αναφέρθηκε στο ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός ανήλικων που θα δέχεται η Ελλάδα. Χωρίς αυτό το όριο, η κίνηση φαίνεται σαν ανοικτή πρόσκληση, προς όλο τον κόσμο να διοχετεύσει ανήλικα στην Ελλάδα.
Όπως τα περιβόητα … οι μετανάστες λιάζονται, και … δεν έχει σύνορα η θάλασσα.

Οι ευθύνες των άλλων

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε για:
τις μεγάλες ευθύνες των γειτόνων μας, αλλά και της Ευρώπης“.
Μάλλον θα πρέπει να θυμηθεί ότι το ζήτημα αυτό το χειρίζεται η ΕΕ και η Τουρκία (συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας).
Η Ελλάδα δεν συμμετέχει ούτε ως παρατηρητής, και προθύμως υπακούει ακόμα και σε όρους που αποφασίζονται μετά την συμφωνία (όπως ο όρος παραμονής μεταναστών στα νησιά για να γίνονται οι επιστροφές που ποτέ δεν έγιναν).

Χρηματοδότηση από άλλους

Αναφέρθηκε επίσης ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από το ταμείο AMIF της ΕΕ, ιδιωτικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, και άλλες διεθνείς οργανώσεις.
Είναι όμως γνωστό ότι ο ΟΗΕ δεν έχει χρήματα ούτε για να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του (εδώ), η παγκόσμια ύφεση φαίνεται ξεκάθαρα, οι διαδικασίες χρηματοδότησης είναι χρονοβόρες, και σε μεγάλο βαθμό διοχετεύονται σε ΜΚΟ.
Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που η χρηματοδότηση από άλλους είναι κατώτερη των αναγκών, ή διακοπεί απότομα.

Χρηματοδότηση από την Ελλάδα

Καλόν θα ήταν η κυβέρνηση να διευκρινίσει σύντομα με τι προϋπολογισμό< θα εφαρμόσει το σχέδιο που αναλαμβάνουν οι δύο συντονιστές. Καλή η πρόθεση, ιδίως όταν στέλνει τον λογαριασμό στον άγρια φορολογούμενο Έλληνα, χωρίς άνω όριο. Καλό θα είναι να το αποτυπώσει και σαν ποσοστό επί του κρατικού προϋπολογισμού. Περιλαμβάνοντας βέβαια το σύνολο του κόστους (από διαμονή, φροντίδα, μέχρι περίθαλψη περιλαμβανομένης της δημιουργίας δομών). Γιατί μέχρι τώρα οι "ελληνικές" κυβερνήσεις υποκρίνονται ότι δεν μπορούν να συντάξουν ένα πίνακα έσοδα - έξοδα, τουλάχιστον για τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. (για παράδειγμα, πολλά χρόνια τώρα, ποια είναι η επιβάρυνση της δικαιοσύνης, αστυνομίας, υγείας, ΟΑΕΔ, κτλ.).

Χρηματοδότηση … από την καρδιά των Ελλήνων

Η κυβέρνηση  που ξέρει να χειρίζεται επιτυχημένα και τα μοντέρνα χρηματοοικονομικά, πως και δεν πρότεινε να δημιουργηθεί ένα “fund” ώστε εκεί να κατατίθενται επώνυμα χρήματα από όλους τους αλληλέγγυους και φιλάνθρωπους και με αυτά να γίνει η περίθαλψη των ανηλίκων.
Η κα Αγαπηδάκη είπε (εδώ)
… έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες ότι αυτή η προσπάθεια θα βρει μια θέση στην καρδιά τους “.
Γιατί φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι φιλάνθρωποι παίρνουν καλές αμοιβές για να πείθουν τους φτωχοποιημένους Έλληνες να πληρώνουν.
Και όποιοι είναι πραγματικά φιλάνθρωποι, ας καταθέσουν χρήματα, ας προσφέρουν εθελοντική εργασία, ας υιοθετήσουν.

Πυκνώνουν οι δομές

Ο κ. Μητσοτάκης, ανήγγειλε και άλλες δομές φιλοξενίας,
…  μικρές ομάδες … όπως απαιτεί η τρυφερή ηλικία … με θαλπωρή … κτλ.
Τα ασυνόδευτα ανήλικα, με ανθρωπιστική χροιά,  τελικά προσθέτουν δομές ένταξης στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα που πολλαπλασιάζεται ο εποικισμός της Ελλάδας με διάφορες άλλες δομές (οικίες, ξενοδοχεία, κτλ.).

Οι εγκληματίες

Οι “Ελληνικές” κυβερνήσεις δεν προβληματίστηκαν μάλλον πως αυτοί – όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης:
“… οι εγκληματίες που τολμούν να βασανίζουν και να εμπορεύονται παιδιά
τα φροντίζουν πολύ καλά από το Αφγανιστάν και το Κογκό, μέσω Τουρκίας μέχρι και την Ελλάδα.
Και πως ένας γονιός από το Αφγανιστάν, με τόσα χρόνια σε πόλεμο, βρήκε χρήματα και τα έδωσε μαζί με το δεκάχρονο παιδί του σε ένα άγνωστο άτομο για να φτάσει στην Ελλάδα;