Σάββατο, Νοεμβρίου 2

Πολίτες συγκεντρώνουν υπογραφές εναντίον «προδοτών της χώρας»


Άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών από την αδιάκοπή ροή προσφύγων και μεταναστών. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη, λόγω των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η απόφαση της κυβέρνησης όμως, προβλέπει την ισοκατανομή των προσφύγων στις διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας, και ο υφυπουργός Άμυνας κ. Στεφανής, έχει αναλάβει το έργο του συντονισμού των υπηρεσιών, ώστε να βρεθούν

οι καταλληλότερες λύσεις. Θα δημιουργηθούν κλειστές δομές για τους παράνομους μετανάστες, έως ότου ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, και θα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία του επαναπατρισμού τους.

Η «ασφυξία», πάντως, στα νησιά παραμένει, καθώς περισσότεροι από 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στη νησιωτική χώρα, κυρίως στη Λέσβο (περίπου 16.000) και στη Σάμο (περίπου 5.500).

Η περίπτωση του Αλμυρού

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στο Δελτίο του star, αναφέρθηκε ως δομή φιλοξενίας, «παλιό σούπερ μάρκετ στον Αλμυρό Μαγνησίας».
Το ρεπορτάζ στηρίζεται σε πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Η είδηση αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, ενώ κανένας φορέας δεν μπορούσε να μας επιβεβαιώσει την πληροφορία των συναδέλφων του star. Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν: επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στη Λάρισα, ενημέρωση επίσημων φορέων, όπως και ενημέρωση των δημοσιογράφων για τη διαχείριση του προσφυγικού από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (στο οποίο θα παρέστησαν δυο δημοσιογράφοι του «Λαού»).
Δήμαρχος για hot spot: Θα μας βρει αντίθετους
κάθε προσπάθεια αιφνιδιασμού

Σε δελτίο τύπου του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, δηλώνει μεταξύ άλλων:

Κατανοούμε απολύτως την ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας που δέχονται όλους τους τελευταίους μήνες τεράστιους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι πολλές φορές ξεπερνούν και τον αριθμό των μόνιμων Ελλήνων κατοίκων σε αυτά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε απολύτως και κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να αποφασιστεί η δημιουργία χώρου εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Σε επαφές και επικοινωνίες που είχα προσωπικά, προκειμένου να λάβω διευκρινίσεις γύρω από το θέμα, κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει τίποτα επίσημο και όλα κινούνται στη σφαίρα της φημολογίας.

Θέλω να ελπίζω πως κανείς δεν θα σκεφτεί να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τον Δήμο Αλμυρού σχετικά με το ακανθώδες αυτό ζήτημα, διότι θα προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες σε όλους όσους θα εμπλακούν σε αυτό, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στους πρόσφυγες και , φυσικά, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και έντονη.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να αποπειρώνται κάποιοι να το “επιλύουν” επί χάρτου, χωρίς συνεννόηση και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.
Κέντρο υποδοχής προσφύγων – μεταναστών
στις Μικροθήβες;

Το οικόπεδο ιδιοκτησίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου επρόκειτο να ανεγερθούν οι φυλακές «Κασσαβέτεια ΙΙ», στην περιοχή των Μικροθηβών Μαγνησίας, αναμένεται να φιλοξενήσει στρατόπεδο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, κατά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Θεσσαλία».
Οι συνάδελφοι αναφερόμενοι σε έγκυρη πηγή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που έχει αναλάβει τη διαδικασία προώθησης στο εσωτερικό της χώρας μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, φέρεται να έχει ζητήσει από το αντίστοιχο της Δικαιοσύνης, να παραχωρηθεί το οικόπεδο για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής.

Πρόκειται
για το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Βόλου – Φαρσάλων, μετά την ΠΑΘΕ. Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα της «Θεσσαλίας», το οικόπεδο του υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού προβλέπεται την επόμενη κιόλας εβδομάδα να αρχίσουν οικοδομικές εργασίες, με την περίφραξή του, την κατασκευή βάσεων για εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ), που θα φιλοξενήσουν τους μετανάστες-πρόσφυγες και τον εξοπλισμό τους με ηλιακούς θερμοσίφωνες και τη σύνδεσή τους με δίκτυα νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται δηλαδή να γίνει κάτι ανάλογο με το κέντρο που λειτουργεί στο Κουτσόχερο Λάρισας.
Τη λειτουργία του κέντρου αναμένεται να αναλάβει ο Στρατός.
Χρ. Μπουκώρος: Καμία απόφαση
για δημιουργία νέου hot spot στη Μαγνησία

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και οριοθέτηση χώρου για την δημιουργία κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών στη Μαγνησία ξεκαθαρίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος με δήλωσή του στην thessalia tv. Ο κ. Μπουκώρος βάζει επί της ουσίας τέλος στη σεναριολογία των τελευταίων ημερών.


Πολίτες συγκεντρώνουν υπογραφές

Στον Αλμυρό, “κυκλοφορούν” λίστες για συγκέντρωση υπογραφών, με κείμενο στο οποίο αναφέρεται η Ελλάδα ως «τελούσσα υπό κατοχή» και με βαρείς χαρακτηρισμούς για συνέργεια πολιτών και πολιτικών, αλλά και ανθελληνική προπαγάνδα υπέρ της προδοσίας της χώρας μας. Ακολουθεί το κείμενο όπως κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι. Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημοσιεύθηκαν αναρτήσεις-καλέσματα από «γνήσια προφίλ», προς υπογραφή του παρακάτω κειμένου:



Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην είδηση της αναφοράς του Αλμυρού για δομή φιλοξενίας, όπως και στην απάντηση του Δημάρχου, πολλοί πολίτες σχολίασαν δημόσια, άλλοι υπέρ και άλλοι κατά της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή μας. Δημοσιεύουμε κάποια χαρακτηριστικά σχόλια:

Α.Α.: Χρειάζεται πολύ Προσοχή στο χειρισμό του θέματος διότι οι πολιτικοί δεν έχουν μπέσα!!!

Μ.Β.: Έτσι έλεγε και ο δήμαρχος της Κω που υπηρετούσα και τώρα έχει Hot Spot με καμία 1000αδα μετανάστες

Γ.Ν.: Για μένα να βγει ο δήμαρχος και να δηλώσει: Ναι εγώ θα κάνω το καθήκον μου θα συμβάλλω σ’ αυτή την κρίση που περνάει η χώρα μου, σαν δήμος θα πάρουμε έναν μικρόν αριθμό όσους μπορούμε και μας αναλογούν, ο Αλμυρός είναι μικρός δεν μπορεί πολλούς… Π.χ. κάποιες δεκάδες όχι παραπάνω. Αλλά δεν θα είμαστε μόνοι μας σ’ αυτή την κρίση, θα συμβάλλουν αναλογικά όλοι οι δήμοι, ο Βόλος π.χ. γιατί να μην πάρει.που πρέπει να πάρει (όπως έκανε η Λάρισα). Μήπως γιατί είναι μάγκας ο Μπεος; Όχι! Δεν είναι έτσι τα πράγματα! Να είμαστε ρεαλιστές. Τώρα όσο για το γενικό μεταναστευτικό θέμα που έχει η χώρα ναι, άλλο αυτό σίγουρα πρέπει κάτι να γίνει να βρουν τρόπο να σταματήσουν αυτές οι ροές, δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Χ.Β.: Πάλι με λόγια θα εμποδίσουμε τους εισβολείς… Όσο για τη θολοκουλτούρα και την προπαγάνδα της… ζει και βασιλεύει…

Χ.Κ.: Για οποίο κάτοικο επαρχίας Αλμυρού διαφωνεί με την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο Δήμο μας μπορεί να το δηλώσει εγγράφως έχω αφήσει καταστάσεις στον
_____.

Λ.Κ.: Σε ένα τόπο γεμάτο πρόσφυγες δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα μάτια μας ούτε τις αγκαλιές μας… Για ορισμένους θα ευχόμουν να γίνουν οι ίδιοι πρόσφυγες κ μετανάστες να έβλεπα κάτι…

Α.Σ.: έγιναν πολλοί Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό και στο παρελθόν και εξακολουθεί να συμβαίνει λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα… ήταν και είναι κύριοι δούλεψαν σκληρά για να επιβιώσουν και δεν περίμενα από κανέναν ούτε να τους ταΐσει με επιδόματα και ούτε ποδοπάτησαν και λεηλάτησαν περιουσίες και ανθρώπους γι’ αυτό λοιπόν να μην δίνετε τέτοιου είδους ευχές καθότι είναι μια κατάσταση η οποία συνέβαινε και θα εξακολουθεί να συμβαίνει εάν ο λαός δεν βάλει μυαλό και συνέχισε να βάζει ανθρώπους με την ψήφο του σε θέσεις που δεν τις αξίζουν!!!

Λ.Π. Να ντρέπομαι γιατί αγαπώ την πατρίδα μου; Γιατί θέλω να την προστατέψω από προδότες που την κατάντησαν σκισμένο κουρελόπανο; Όπου κι αν έχουν πάει όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες έχουν δείξει τους πραγματικούς σκοπούς τους! Κλέβουν, βιάζουν, σκοτώνουν… Ανοίξτε λοιπόν τις αγκαλιές σας όλοι εσείς “οι φιλάνθρωποι ” και απολαύστε τον πολιτισμό της σαρίας!

Λ.Μ.: Ντροπή σας που για την φτώχεια και την εξαθλίωση νομίζετε ότι φταίνε οι φτωχοί και οι πρόσφυγες… Τα παχύδερμα με τα κοστούμια και τα πλούτη σας φταίνε καημένοι… όταν το καταλάβετε τότε κάτι μπορεί να αλλάξει…

https://www.almyros.gr/2019/10/29/polites-sygkentronoun-ypografes-enantion-prodoton-tis-choras/?fbclid=IwAR3KOJvy3FlxcK8A2NE03Ooj-Rs5lyzbr1ay4ReKbJ3G059rVMucVkd_JXQ



kyklwpas/thesecretrealtruth.blogspot.com