ΒΟΜΒΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! «ΘΑ ΓΙΝΕΙ…»

Αθανασίου: Φοβάμαι ότι η Λέσβος θα γίνει μια νέα Ροδόπη


Οι πρώτες αντιδράσεις για την διαχείριση του μεταναστευτικού, άρχισαν να διαφαίνονται και εντός της ΝΔ αρχής γενομένης από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος διέβλεψε τον κίνδυνο να δημιουργηθεί στη Λέσβο μια νέα Ροδόπη λόγω της αλλοίωσης του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου, μίλησε για αλλοίωση του πληθυσμού της Λέσβου σε βάθος 20 ετών, βασιζόμενος στα μαιευτικά στοιχεία της κλινικής που δείχνουν ότι «ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των Ελλήνων και σε 20 χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι, όπου τα αιτήματα από την Τουρκία για τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορεί να δημιουργήσουν “μία νέα Ροδόπη”», όπως δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί το νησί και τόνισε: «Είναι πάρα πολύ άσχημο, η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι tour operators ήδη άρχισαν να ακυρώνουν για την καινούρια σεζόν τις αφίξεις των τουριστών, υπάρχει μία μεγάλη οικονομική δυσπραγία σε όλους τους τομείς, ο κόσμος είναι απελπισμένος, από την άλλη πλευρά υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες.
Αρκεί να σας πω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πρωινά στοιχεία γιατί τα παίρνω κάθε πρωί, καταγεγραμμένοι επισήμως είναι 16.815 σήμερα μόνο στη Λέσβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στις 18.500 γιατί είναι πάρα πολλοί στο βοριοδυτικό μέρος του νησιού, διάσπαρτοι σε διάφορα οικήματα και δεν έχουν καταγραφεί εκ των οποίων 14.681 είναι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, ένα κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 3.500 κόσμο».
ΣΥΡΙΖΑ: «Βαθιά ξενοφοβική αντίληψη»
Σε απάντησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «βαθιά ξενοφοβική αντίληψη» και ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού.
«Με τη δήλωσή του σχετικά με τον κίνδυνο “αλλοίωσης του πληθυσμού” στη Λέσβο και τη μετατροπή του νησιού σε «νέα Ροδόπη», ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, επιβεβαιώνει τη βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της ΝΔ. Παράλληλα, ομολογεί με κυνικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Αθανασίου, και σε όσους έχουν ανάλογες ανησυχίες, ότι ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, κατοικείται από Έλληνες πολίτες -χριστιανούς και μουσουλμάνους- και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού πάνω στην αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Η διάκριση των Ελλήνων σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας συνιστά θεσμική πρόκληση, ενώ φανερώνει βαθιά άγνοια και προκατάληψη.
Ας μην αναρωτιούνται στην κυβέρνηση τί προκαλεί τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, όταν κορυφαία στελέχη της ΝΔ υιοθετούν μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της αντιπολιτευτικής της ρητορείας και της κυβερνητικής της αδράνειας. Την καλούμε να εφαρμόσει επιτέλους ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης του σύνθετου αυτού ανθρωπιστικού ζητήματος», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.makeleio.gr