Τετάρτη, Νοεμβρίου 13

Nέα σύλληψη μικροπωλητή στο Σύνταγμα

Σάλος με τη σύλληψη μικροπωλητή στο μετρό Συντάγματος - Καταγράφηκε σε βίντεο



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου και δείχνει τη στιγμή που μικροπωλητής συλλαμβάνεται στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (31/10) κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε το κέντρο της πρωτεύουσας. Ο αλλοδαπός μικροπωλητής φέρεται να πωλούσε ομπρέλες σε επιβάτες που δεν ήταν προετοιμασμένοι για τη σφοδρή κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο, όταν ο μικροπωλητής έγινε αντιληπτός, ένας αστυνομικός τον πλησίασε για να τον συλλάβει. Ο μικροπωλητής, όπως φαίνεται και στο βίντεο, προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη και όταν ο αστυνομικός του πιάνει το ένα χέρι για να του περάσει χειροπέδες, αρχίζει να ουρλιάζει και να τον εκλιπαρεί να μην τον συλλάβει.
ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗ

Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους πιο φτωχούς και αδύναμους



Μετά το μπαράζ συλλήψεων μικροπωλητών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ( 90χρονη στη Θεσ/νίκη που πούλαγε τερλίκια, 80χρονη στην Κατερίνη που πούλαγε χόρτα, ηλικιωμένη στην Κατερίνη που πούλαγε σκόρδα και αυγά), ήρθε και η σειρά της κυβέρνησης της ΝΔ του Μητσοτάκη να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» ενάντια στους πιο φτωχούς και αδύναμους.

Το γύρο του διαδικτύου έκανε ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικό να συλλαμβάνει μετανάστη μικροπωλητή που το μεσημέρι της 31 Οκτωβρίου πουλούσε ομπρέλες στο μετρό του Συντάγματος, για να επιβιώσει. Ο μικροπωλητής φοβισμένος παρακαλούσε τον αστυνομικό να μην τον συλλάβει, αλλά παρά τα παρακάλια του και τις φωνές των διερχομένων που αντέδρασαν στο περιστατικό, ο αστυνομικός αφού τον έσπρωχνε και τον τραβολογούσε, κάλεσε ενισχύσεις και τελικά του πέρασε χειροπέδες.

Τα περιστατικά αυτά έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, όσο αυξάνεται η εξουσία της αστυνομίας και των δικαστηρίων, όσο βαθαίνει η κρίση. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης επιχειρεί να τσακίσει τους φτωχούς, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ηλικιωμένους, τους μετανάστες. Στη «δημοκρατία» των μνημονιακών θα τιμωρηθείς αν πουλάς ομπρέλες χωρίς άδεια, θα μείνεις χωρίς ρεύμα και νερό για χρέη μερικών δεκάδων ευρώ, θα χάσεις το σπίτι σου από τα αρπακτικά των funds. Αν όμως ανήκεις στην ελίτ, είσαι πλούσιος, ακροδεξιός, φασίστας, ναρκέμπορος, τοκογλύφος ή επιχειρηματίας τότε δεν έχεις να φοβάσαι σχεδόν τίποτα. 

Στο μνημονιακό μεσαίωνα που ζούμε, που το κράτος έκτακτης ανάγκης ορθώνεται ολοένα και πιο δεσποτικό, χρησιμοποιώντας την βία και την τρομοκρατία για να καταστείλει κάθε αντίδραση των εργαζομένων, των φτωχών και της νεολαίας, τους απαντάμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ! Με την ενότητα, την οργάνωση, την αλληλεγγύη μας, θα αγωνιστούμε παντού για να επιβάλλουμε το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας. Κανένας μόνος του απέναντι στην μνημονιακή τρομοκρατία!


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ