Παρασκευή, Δεκεμβρίου 27

Καζακστάν: Αεροπλάνο με 100 επιβάτες συνετρίβη στο Αλμάτι - Υπάρχουν επιζώντες

Καζακστάν: Αεροπλάνο με 100 επιβάτες συνετρίβη στο Αλμάτι - Υπάρχουν επιζώντες
Πηγή: Twitter

Επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της Bek Air με 95 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του σε διώροφο κτήριο κοντά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανακοίνωσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμάτι και το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών του Καζακστάν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το αεροσκάφος κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων της. Οι υπηρεσίες του αεροδρομίου ανακοίνωσαν πως υπάρχουν επιζώντες και ότι επιτόπου επιχειρούν ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Το Fokker-100, που παρήγαγε η ομώνυμη γερμανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ως την πτώχευσή της, έχασε ύψος αμέσως μετά την απογείωση, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας. Θα εκτελούσε πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας.
Το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι πτήσεις με αεροσκάφη Φόκερ-100 μετά το δυστύχημα.
Δείτε παρακάτω βίντεο  από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους:

cnn.gr