Σάββατο, Δεκεμβρίου 7

ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ! ΝΑ ΠΩΣ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΑΡΧΗΓΟ – Η ΡΟΥΦΙΑΝΟΓΡΑΜΜΗ 1142 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η…

marinakis-mitsotakis
Μετά τη ρουφιανογραμμή 1142 για το τσιγάρο που την ανέθεσαν απευθείας στη Forthnet του Μαρινάκη, με νέα συμφωνία και εκτελεστή τον Γαμπρίτσο, η ΕΡΤ χορηγεί τα προγράμματά της στη Nova του εφοπλιστή.
Τα πρώτο μεγάλο deal έγινε με το 1142, την ιδιαιτέρως κερδοφόρα όπως αποδείχτηκε, γραμμή
ενημέρωσης και καταγγελιών για τον αντικαπνιστικό νόμο που, τελικά, δεν είναι δωρεάν όπως μας έλεγαν, αλλά χρεώνεται χωρίς να αναφέρεται μάλιστα στο ηχογραφημένο μήνυμα της υποδοχής το κόστος, παρά μόνο ότι η «χρέωση για τη συγκεκριμένη χρήση εξαρτάται από τον κατάλογο του παρόχου σας».
Αυτή, λοιπόν, η ρουφιανο-γραμμή παρέχεται με την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη της Forthnet του Βαγγέλη Μαρινάκη η οποία έχει την διαχείριση του 1142 και δρομολογεί τις κλήσεις από όλα τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστο με ποια διαδικασία, η δουλειά ανατέθηκε απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, στον κουμπάρο και χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και εισπράττει την κρυφή χρέωση.
Η ξεφτίλα της κρυφής χρέωσης
Μετά την ξεφτίλα και τον σάλο που προκλήθηκε, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι η χρέωση είναι συμβολική για να μην γίνονται… φάρσες!
Το δεύτερο μεγάλο deal έγινε, όπως μάθαμε, πριν από λίγες όταν και υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Γαμπρίτσο και τους εκπροσώπους της Forthnet του Βαγγέλη Μαρινάκη το προσύμφωνο συνεργασίας με τη χορήγηση προγραμμάτων στη Nova. Το προσύμφωνο θα έχει διάρκεια ενός μήνα, ενώ στις αρχές του νέου έτους θα υπογραφεί η τελική συμφωνία.
Το θέμα της Forthnet έφτασε και στη Βουλή και αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προώθησε κούρεμα κατά 90% των δανείων της εταιρείας για να την πάρει ο Μαρινάκης, κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα μπορούσε να δει κανένας επιχειρηματίας». «Σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη», είπε ο Τσίπρας αναφερόμενος στην εξαγορά της εταιρίας από την Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, προσπέρασε τις συγκεκριμένες αυτές ερωτήσεις αναφέροντας πως το θέμα θα συζητηθεί μια άλλη φορά και τότε θα «δούμε μήπως είχαν προνομιακές σχέσεις μαζί σας»…
makeleio.gr