Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12

Οι παγκοσμιοποιητές το κρατούν μυστικό: Το τσιπάκι δεν είναι ο μόνος δρόμος- Τι ΔΕΝ θέλουν να ξέρεις (BINTEO)

Ποιο δρόμο θα επιλέξουμε να πάρουμε;
του Νεκτάριου Αρχοντίου
Οι άνθρωποι είμαστε αχόρταγοι. Δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα. Δείτε γύρω σας, έχουμε πολλές δυνατότητες. Η τεχνολογία μας έχει δώσει τόσες πολλές διευκολύνσεις αλλά και τρόπους ψυχαγωγίας, οι οποίοι παρόλο που αναπτύσσονται ραγδαία, δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους ανθρώπους που διαρκώς ζητούν περισσότερα.

Πλέον οι άνθρωποι έχουν από την τεχνολογία τρομακτικές απαιτήσεις.
Για κάποιους είναι αδιανόητο να θεωρήσουν ότι σαν κοινωνία έχουμε αναπτυγμένη τεχνολογία, αν δεν μπορούν με τη βοήθεια της να μαθαίνουν αστραπιαία κάτι, όπως για παράδειγμα να παίζουν μουσική, το να έχουν σούπερ μνήμη ή ακόμη και να είναι σε θέση να αυτοθεραπεύονται.
Φυσικά οι παγκοσμιοποιητές εκμεταλλεύονται αυτές τις απαιτήσεις και προπαγανδίζουν πως η διεπαφή ανθρώπου και μηχανής, αρχής γενομένης από ένα εμφυτεύσιμο τσιπάκι, θα μπορέσει να ανοίξει την πόρτα σε όλα όσα οι άνθρωποι ονειρεύονται εδώ και χρόνια.
Πράγματι αυτή η «διαφήμιση» έχει πιάσει τόπο. Πολλοί ονειρεύονται να εμφυτεύσουν και αυτοί στο σώμα τους ένα τσιπάκι για να γευτούν τα οφέλη και τη δύναμη της τεχνολογίας. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα να θυμάται τα πάντα κατά παραγγελία, να μαθαίνει ό,τι θέλει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και να είναι συνδεδεμένος απευθείας στο διαδίκτυο όπου υπάρχει όλη αυτή η γνώση διαθέσιμη;
Όμως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα, το οποίο πολλοί μη προβεβλημένοι επιστήμονες αντιτάσσουν στην προπαγάνδα του τσιπ. Μελετώντας τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδίως τον εγκέφαλο αλλά και το DNA, υπάρχουν φωνές που στέκονται ενάντια σε αυτή την ένωση ανθρώπου και μηχανής.
Όπως λένε μάλιστα οι εν λόγω επιστήμονες, ο ανθρώπινος οργανισμός έχει κρυμμένες δυνατότητες, που μπροστά τους, ωχριούν τα όσα προσφέρουν τα τσιπάκια και η όλη αυτή προπαγάνδα που μας οδηγεί στο τέλος να γίνουμε ένα με τις μηχανές.
Οι παγκοσμιοποιητές μας λένε, πως αν θέλουμε να έχουμε αυτές τις υπερ-ικανότητες, πρέπει να τους ακολουθήσουμε και να γίνουμε ένα με την τεχνολογία παίρνοντας αρχικά ένα βιοτσίπ και αργότερα και διάφορα εμφυτεύματα. Όπως τονίζουν, υπάρχουν σαφώς κίνδυνοι, αλλά αν δεν ακολουθήσει κάποιος αυτό το μονοπάτι, θα μείνει εκτός της τεχνολογικά εξελιγμένης κοινωνίας και θα στερηθεί των οφελών της.
Ωστόσο σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, υπάρχει και μια κρυμμένη εναλλακτική. Αυτή που μας επιτρέπει να αυξήσουμε τις ικανότητές μας, δίχως να πάρουμε οποιοδήποτε εμφύτευμα ή τσιπάκι.
Πως θα γίνει; Όπως υποστηρίζουν μια καλή αρχή θα γινόταν μελετώντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τους νεο-ανακαλυφθέντες νευρώνες-κάτοπτρα, καθώς και το DNA το οποίο πιστεύουν πως κρύβει πολλά ανεξερεύνητα μυστικά.
Σύμφωνα με αυτούς είναι ένα έγκλημα, χωρίς να έχουμε αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά του εγκεφάλου και του DNA μας και όλες τις δυνατότητες που αυτά μας δίνουν, να παραδώσουμε την κυριαρχία του ίδιου μας του μυαλού και του πνεύματος στις μηχανές.
Ποιον δρόμο θα επιλέξουμε να ακολουθήσουμε ως κοινωνία;
Αυτόν που θα μας οδηγήσει στο να γίνουμε ολοκληρωτικά άνθρωποι-μηχανές ή εκείνον στον οποίο οι μηχανές υπάρχουν ως αναλώσιμα εργαλεία, που μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε πράγματα για τον ανθρώπινο οργανισμό που δεν γνωρίζουμε; Αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα πραγματεύεται το ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί.
Φυσικά τονίζουμε πως σε καμία περίπτωση, ΟΛΑ όσα αναφέρει δεν είναι απαραίτητα σωστά.
Πριν περάσουμε στο βίντεο, πρέπει να σκεφτούμε και ακόμη ένα σημαντικό σενάριο. Αυτό που λέει, το ότι οι δυο πλευρές, παρά το ότι εμφανίζονται αντιμαχόμενες, στην πραγματικότητα βρίσκονται σε συνεργασία.
Δεν αποκλείεται δηλαδή, οι μεν να προπαγανδίζουν το τσιπάκι και οι δε να το απορρίπτουν μιλώντας για κρυμμένες δυνατότητες του ανθρώπου, ώστε προϊόντος του χρόνου μια ομάδα επιστημόνων να διαφημίζει το εμφυτεύσιμο τσιπάκι και μια δεύτερη ομάδα, που δήθεν διαφωνεί με την πρώτη να ανακοινώσει πως υπάρχουν διάφορα εμφυτεύματα που ξεκλειδώνουν αυτές τις «κρυμμένες δυνατότητες». Σε αυτό το σενάριο και οι δυο ομάδες θα δουλεύουν για τους παγκοσμιοποιητές.
Το σίγουρο είναι πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής σαν κοινωνία, που πρέπει, ο κάθε ένας να κάνει μια επιλογή και να αποφασίσει ποιο δρόμο θα πάρει.
Δείτε το βίντεο

el.gr