Κυριακή, Δεκεμβρίου 29

Λέμε, λέμε ότι σε επικείμενη πολεμική σύρραξη η Γερμανία θα είναι πίσω από την Τουρκία; Ποιος ο λόγος ;

Φώτο από iefimerida
Πως θα τα φέρει ο ΘΕΟΣ τα πράγματα θα μοιάζει αδιανόητο αν σύντομα ακούσουμε ότι η Γερμανία θα χρειαστεί μνημόνια για να σωθεί;
Και ποιος δεν μας λέει ότι δεν λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι σε περίπτωση που αδικήσεις κατά επανάληψη και κατάφωρα κάποιον βλ. Ελλάδα;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςΗ πανίσχυρη Γερμανία όταν έπεσαν πριν χρόνια οι πρώτες Αμερικανικές κυρώσεις στην Ρωσία εξ αιτίας της προσάρτησης της Χερσονήσου της Κριμαίας (Μάρτιος 2014) κατάλαβε ότι ξεκινούν τα προβλήματα της , μάλιστα ήταν η  εποχή που μας πατούσε κάτω, ώστε να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε.
Η Αμερική απαιτούσε  τότε να ξεκόψουν οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί από την ολική εξάρτηση που είχαν από το φτηνό και καθαρό ρωσικό φυσικό αέριο.
Όταν διαμαρτυρήθηκαν οι Γερμανοί , μα πώς θα τροφοδοτούμε τα εργοστάσια μας με ενέργεια και να στηρίζουμε την οικονομία μας ; τότε οι Αμερικάνοι που γνώριζαν τον ενεργειακό  πλούτο της λεκάνης της Αν. Μεσογείου , τους έριξαν την ιδέα του East Med αγωγού μέσω Tουρκίας  πριν το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 δηλ. όταν η τουρκία δεν είχε κάνει ακόμα νερά με την δυτική συμμαχία.
Τα πράγματα όμως άλλαξαν δραματικά, όταν η τουρκία αποφάσισε να ταυτιστεί με την Ρωσία σε όλα τα επίπεδα βλ. χάραξη και υλοποίηση του ανταγωνιστικού αγωγού Turkish stream και να γίνουν συνεταίροι στην προμήθεια φτηνού φυσικού αερίου προς την Γερμανία.
Από την στιγμή αυτή άρχισαν να κορυφώνονται όλα τα γεωπολιτικά παιχνίδια.
Η χάραξη και η υλοποίηση υποθαλασσίως του δυτικών συμφερόντων East Med σε πολύ μεγάλα βάθη μέσω των τεκτονικών αντικλίνων της Λεκάνης της Μεσογείου τίναζε το κόστος διάθεσης της ενέργειας προς την Ευρώπη ,πέρα από το χρόνο και την επικινδυνότητα που έχει ένα τέτοιο έργο για να κατασκευαστεί , να λειτουργήσει και να συντηρηθεί.
Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα βρέθηκε και ο πλεονέκτης Τούρκος πριν λίγο καιρό  που με την παράνομη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων διαδρόμων με την κυβέρνηση της Λιβύης, έκοψε στην μέση την υπό  χάραξη διαδρομή του East Med .
Και το έκανε αυτό όχι μόνο για να εκβιάσει την Ελλάδα, αλλά κυρίως για να πιέσει  την Ευρώπη ότι στον νότιο ενεργειακό  διάδρομο έχει μόνο μια λύση , αυτή  του Turkish stream αγωγού.
Όμως στο προηγούμενο  χρονικό διάστημα η Γερμανία που έβλεπε από την μια πλευρά τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της και από την άλλη το μπλόκο που σιγά- σιγά της έθεταν  οι ΗΠΑ προχωρούσε στην χάραξη και την υλοποίηση στο Βόρειο ενεργειακό διάδρομο του  Nord Stream 2 αγωγού, μεγαλεπήβολου σχεδίου για να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου από την Ρωσία μέσω Βαλτικής παρακάμπτοντας τα γνωστά προβλήματα της Ουκρανίας.
Οι Αμερικάνοι άφηναν τους Γερμανούς να σχεδιάζουν το ανεξάρτητο ενεργειακό μέλλον τους , κάνοντας τα στραβά μάτια γιατί περίμεναν τι θα γίνει σχετικά με το BREXIT.
Η νίκη των συντηρητικών στην Μεγ. Βρετανία και η πραγματοποίηση του BREXIT στις 31 Ιανουαρίου 2020 ήταν η αφορμή στις  ΗΠΑ να τρίξουν τα δόντια πρώτα στην Γερμανία και μετά στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ( μέσα σε αυτά υπάρχει και η κινητικότητα των Γάλλων του Μακρόν να μην τους πάρει η μπάλα μαζί με τους Γερμανούς)
Και τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις και οι συγκρούσεις στο παρασκήνιο δεν σταματούν. 
« Ο Τραμπ βάζει φρένο σε Nord Stream 2 και Turkstream -Παρά τις αντιδράσεις Γερμανίας, Ρωσίας
Φρένο στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, που θα αυξήσει τις ποσότητες ρωσικού αερίου που μεταφέρονται στη Γερμανία, επιχειρούν να βάλουν οι ΗΠΑ λίγο πριν την ολοκλήρωση του έργου και παρά τις αντιδράσεις του Βερολίνου και της Μόσχας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε κι έκανε έτσι νόμο του κράτους σχέδιο νόμου που συμπεριλαμβάνει τον τεράστιο αμερικανικό στρατιωτικό προϋπολογισμό (738 δισεκ. δολάρια) αλλά και την επιβολή κυρώσεων σε όλους όσοι συμμετέχουν στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 2. Μόσχα και Βερολίνο έχουν ήδη καταδικάσει έντονα τις κυρώσεις καθώς τα μέτρα αυτά διένυαν τη διαδρομή τους στο Κογκρέσο, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να προειδοποιεί πως θα υπάρξουν αντίποινα.
H Γερμανία λέει στον Τραμπ να μην ανακατεύεται στην ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης
Η Δανία αψηφά τις ΗΠΑ:
Εδωσε άδεια για τη διέλευση του ρωσικού αγωγού Nord Stream-2»
« Έντονη κινητικότητα σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, που σχεδιάζεται να μεταφέρει αέριο από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη σημειώνεται το τελευταίο διάστημα. Ανώτατες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε διαψεύδουν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σύμφωνα με τις οποίες στις αρχές του χρόνου θα υπογραφεί διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας για την προώθηση του αγωγού» . https://www.militaire.gr/chatzidakis-o-agogos-east-med-tha-prochorisei-o-ti-ki-an-leei-o-erntogan/
Στην Αν. Μεσόγειο δεν κτυπιούνται αναμεταξύ  τους μόνο οι τεκτονικές πλάκες, αλλά αλληλοσφάζονται και τα ενεργειακά συμφέροντα των ισχυρών της γης.
Η Ελλάδα που φρόντισαν να την ξεγυμνώσουν με τα μνημόνια της νέας οικονομικής κατοχής και να την αποτελειώσουν με το ανθρώπινο δράμα των  προσφυγικών ροών που οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν, γίνεται η Ιφιγένεια εν Αυλίδι .
Πέρα από τις δηλώσεις ευχολόγια υπέρ της Ελλάδος και κατά της εκφοβιστικής πολιτικής του Ερντογάν που μέρα με την μέρα κορυφώνεται, υπάρχει έντονο παρασκήνιο και ευθυγράμμιση  ενεργειακών συμφερόντων Ρωσίας – Τουρκίας – Γερμανίας.
Μας το τονίζουν άλλωστε ευθαρσώς  σε επικείμενη αναμέτρηση με την τουρκία θα είστε μόνοι.
Φυσικά δεν μπορούν να το πιστέψουν ότι …
«Ει o Θεός μεθημών, ουδείς καθημών» 
Έρχονται δύσκολες μέρες και δεν διαθέτουμε δυνατά μυαλά που να μας βγάλουν από τα δύσκολα.
Ο τούρκος εκτός του ότι τα θέλει όλα (τελευταία ζητάει αναθεώρηση υπέρ του ,της συνθήκης του Μοντραί βλ. λειτουργία ΣΤΕΝΩΝ και αυτής της Λωζάννης βλ. νησιά Αν. Αιγαίου) έγινε ατζέντης  των ενεργειακών συμφερόντων.
Δεν στήνεται μόνο συμπλοκή μεταξύ Ελλάδος – τουρκίας αλλά ετοιμάζεται το σκηνικό του Γ΄ΠΠ.
Ο  ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ τώρα που η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην καρδιά του σκότους.
Είδατε αδελφοί τι κάνει η νομιμοποίηση της αμαρτίας και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά θα την πληρώσουν και αθώες ψυχούλες που πότε τους δεν μπορούν καταλάβουν, ότι πίσω από τις  υποκριτικές ευγένειες της εποχής μας κρύβεται το Αντίχριστο ανθρωποκτόνο πνεύμα που θέλει όλα να τα καταπιεί;
Μόνο οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ που μας μίλησαν για όλα αυτά έχουν παρηγορητικό λόγο μετάνοιας, ότι όλα αυτά εντάσσονται μέσα στο Παιδαγωγικό σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ με σκοπό την θεραπεία της ανθρωπότητας από την πολυποίκιλη αμαρτία.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 shmantikanea.