Θέλεις μακριά μαλλιά που φτανουν ως τη μέση σου; Το μυστικό βρίσκεται στο ρύζι!

Μπορεί το καρέ να είναι η πιο hot τάση στα μαλλιά φέτος όμως… Δεν υπάρχει κορίτσι εκεί έξω που να μην θέλησε μακριά μαλλιά κάποια στιγμή. Δεν είναι όλα τα μαλλιά όμως ίδια και κάποια κορίτσια έχουν πιο υγιή και όμορφα μαλλιά
όταν τα διατηρούν σε κοντό μήκος.  Τι θα έλεγες όμως αν σε πληροφορούσαμε πως γίνεται να αποκτήσεις μακριά, υγιή και άρα όμορφα μαλλιά με τη βοήθεια του ρυζιού; Ναι ναι ισχύει!
History Of Using Rice Water For Hair
Η κυρία με τα απίθανα μακριά μαλλιά της φωτογραφίας ανήκει στην φυλή Red Yao που κατοικεί στο χωριό Huangluo της Κίνας. Το χωριό αυτό είναι γνωστό και ως το «χωριό των Ραπουνζέλ» αφού όλες οι γυναίκες έχουν τα πιο μακριά και γερά μαλλιά του κόσμου. Ποιο είναι το μυστικό τους; Το ρυζόνερο!
rice and rice water in a wooden bowl
Κάθε φορά που λούζουν τα μαλλιά τους, τα ξεπλένουν στο τέλος να νερό στο οποίο έχουν μουλιάσει ρύζι. Αυτό το νερό βλέπεις περιέχει μία πρωτείνη που βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν και να γίνουν δυνατά, αποκτώντας μία υπέροχη λάμψη. Μπορείς και εσύ να κάνεις το ίδιο απλά κρατώντας το νερό από το ρύζι που θα βράσεις.
white rice on a table
Στο τελευταίο ξέβγαλμα, ρίξε μία ή δύο κούπες στα μαλλιά σου, άστα να μουλιάσουν για λίγα λεπτά και ξέβγαλε μόνο με νερό. Το αποτέλεσμα απλά θα σε ενθουσιάσει και ναι, μπορείς να κάνεις το ίδιο και στα φρύδια σου! Δοκίμασέ το…
queen.gr