Τετάρτη, Δεκεμβρίου 4

Χρυσοχοΐδης: Μόρια και Βαθύ θα κλείσουν – Ο Τσίπρας σπέρνει σύγχυση, εμείς θα τους παίρνουμε καθημερινά όσοι έρχονται και θα τους στέλνουμε απευθείας σε ξενοδοχεία στην ενδοχώρα

Χρυσοχοΐδης:  Μόρια και Βαθύ θα κλείσουν – Ο Τσίπρας σπέρνει σύγχυση | tovima.gr
«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική», αναφέρεται στην σκληρή ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στο ψευτοπροσφυγικό.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος επιστολή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο, μίλησε για «ομολογία ότι τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες ανοιχτές δομές».
Την ερμηνεία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι «Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές».
Σε ότι αφορά την παράλληλη λειτουργία των ανοιχτών και κλειστών δομών για την οποία γίνεται λόγος στην επιστολή Χρυσοχοΐδη στην Επίτροπο της ΕΕ το υπουργείο εξηγεί ότι αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει έως ότου ολοκληρωθούν οι νέες δομές.
Η Μόρια και το Βαθύ θα κλείσουν…
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική.»
» Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.»
» Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό». τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
«Μέχρι τότε» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, «ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν.»
» Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς».
«Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις», καταλήγει η ανακοίνωσ