Πέμπτη, Δεκεμβρίου 19

Εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι: Πήγαν να αρπάξουν το όπλο αστυνομικού λέει η ΕΛΑΣ

katalipsi0 protothema.gr
 Όλα έγιναν νόμιμα λέει ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας που αναφέρει ότι ο πατέρας που προσήχθη επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού - Μέλη της κατάληψης στην οδό Ματρόζου οι δύο γιοί του - Δεν υπάρχει γυναίκα με κουκούλα - «παραπλανητικές οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο» - Παγίδες με καρφιά είχαν φτιάξει οι καταληψίες και έκλεψαν ρεύμα από διπλανό κτήριο, σύμφωνα με την αστυνομία
Όλα έγιναν νόμιμα κατά τη σημερινή τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι στις οδούς Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλη, που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η ΕΛΑΣ δήλωσε ο εκπροσωπος της Αστυνομίας Θόδωρος Χρονόπουλος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μάλιστα, οι καταληψίες στο κτήριο της οδού Ματρόζου 45 είχαν φτιάξει παγίδες με καρφιά για να αποτρέψουν την είσοδο αστυνομικών - το κτήριο είχε εκκενωθεί και τον Μάρτιο του 2012- ενώ φέρονται να έκαναν και ρευματοκλοπή με παράνομη σύνδεση από διπλανό κτήριο.

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Χρονόπουλος έδωσε άλλη διάσταση στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιοτητας σήμερα το πρωί κατά την εκκένωση του κτηρίου στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι όπου υπήρξε και ένταση καθώς μέσα στο κτήριο βρίσκονταν αντιεξουσιαστές. Όσον αφορά λοιπόν την προσαγωγή του πατέρα με τους δύο του γιους, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ξεκαθάρισε πως τα δύο αδέρφια συμμετείχαν στην κατάληψη και επιχείρησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτήριο το οποίο εν συνεχεία αποδείχτηκε ότι ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί μάλιστα, ο πατέρας επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση.









Θ. Χρονόπουλος - Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ



Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχτηκαν επίθεση αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτήριο και, όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε ένα τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιηθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία ουτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άντρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι πολύ σοβαρά θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση από την ΕΛΑΣ».









4985792


ΕΛΑΣ: «Σιδηρόφρακτο» το κτήριο της κατάληψης στη Ματρόζου - Παγίδες με καρφιά για τους αστυνομικούς 

Ως σιδερόφρακτο στρατηγείο χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το κτήριο της κατάληψης επί της οδού Ματρώζου στο Κουκάκ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Από εκεί φέρονται να εκδηλώνονταν επιθέσεις κατά αστυνομικών δυναμένων και ειδικότερα εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ακροπόλεως.

Στο εσωτερικό του κτιρίου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν μασίφ σίδερο. Στην πίσω κυκλική σκάλα που οδηγούσε στην ταράτσα βρέθηκε και μία αυτοσχέδια παγίδα. Συγκεκριμένα ένα μεγάλο και βαρύ κόντρα πλακέ, όπου είχαν περάσει καρφιά, τα οποία θα μπορούσαν να επιφέρουν τραυματισμό.

Επίσης, έχουν βρεθεί σημειώσεις, κάποια φυλλάδια και ασύρματος Walkie-Talkie για ενδοεπικοινωνία.

Δεκατέσσερις προσαγωγές και συλλήψεις έχουν γίνει συνολικά από το Κουκάκι. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτήρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτήρια της οδού Ματρόζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47.
 







karfia-katalipsi-skaitv-18122019_2




Νωρίτερα στο protothema.gr μίλησε η σύζυγος και μητέρα των προσαχθέντων η οποία έδωσε άλλη διάσταση στα σημερινά γεγονότα.
Συγκεκριμένα είπε: «Είναι η δεύτερη φορά που ξυπνήσαμε σε κατάσταση εμπόλεμη. Κοιτάζαμε από τα παράθυρα και είδαμε ότι γινόταν χαμός από δακρυγόνα, κρότου λάμψης και κάποια στιγμή μας χτύπησαν το κουδούνι. Κατέβηκε κάτω ο σύζυγός μου και του ζήτησαν τα ΜΑΤ να περάσουν μέσα στο σπίτι για να πάνε στη διπλανή κατοικία. Τους ζήτησε ο σύζυγός μου χαρτί από εισαγγελέα και του είπαν τα ΜΑΤ ότι δεν έχουν. Τότε ο άντρας μου τους είπε: "αν μου φέρετε χαρτί από τον εισαγγελέα, θα σας αφήσωνα περάσετε". Και τα ΜΑΤ συμφώνησαν. Στη συνέχεια κι ενώ κοιτάζαμε από τα παράθυρα ακούμε βήματα στην ταράτσα. Ανέβηκαν τα παιδιά μου κι ο άντρας μου στη δική μας ταράτσα για να δουν τι συμβαίνει. Και βλέπουν τα ΜΑΤ. Και τους ρωτάει ο άντρας μου "πώς ανεβήκατε χωρίς χαρτί εισαγγελέα;". Και εκείνη τη στιγμή τα ΜΑΤ πιάνουν τον άντρα μουκαι τα παιδιά μου και τους πλακώνουνστο ξύλο. Εγώ ανέβηκα να δω τι γίνεται και με απείλησαν. Συγκεκριμένα, μου είπαν "μπες μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα" κι εγώ δεν ήξερα τι να κάνω. Είμαστε ξεχωριστή ιδιοκτησία, δεν έχουμε καμία σχέση με τη διπλανό κατειλημμένο κτήριο, και οι άντρες των ΜΑΤ ήθελαν να περάσουν μέσα από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα για να πάνε στο διπλανό κτήριο. Αφού έγιναν αυτά τα επεισόδια, ήρθε εισαγγελέας κι έκαναν έρευνα μέσα στο σπίτι μας για να δουναν κρύβουμε καταληψίες. Δεν βρήκαν τίποτα κι έφυγαν. Τον άντρα μου και τα παιδιά μου τους πήγαν δεμένους στη ΓΑΔΑ. Είναι 55 χρόνων ο άντρας μου και οι γιοί μου 26 και 23 ετών, και τους έσερναν. Μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας αθλία. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ζούσα αυτή τη βία μέσα στο σπίτι μου».









4985806


Συνολικά έχουν προσαχθεί δέκα άτομα εκ των οποίων έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί. Τα δύο προσήχθησαν από την κατάληψη της Ματρόζου, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας προσήχθησαν από το κτήριο της οδού Παναιτωλίου και ένας άνδρας και μια γυναίκα προσήχθησαν από την οδό Αρβάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου. Tα άλλα δύο κτήρια που εκκενώθηκαν βρίσκονται στις οδούς Αρβάλης 3 και Παναιτωλίου 21 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένταση υπήρξε και στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου καθώς και εκεί υπήρχαν μέσα καταληψίες.

H κατάληψη της οδού Ματρόζου είχε εκκενωθεί και στις 12 Μαρτίου του 2018 με αντιεξουσιαστές ναπροχωρούν σε ανακατάληψη του κτηρίου λίγες ημέρες αργότερα.

Η επιχείρηση της Τετάρτης ακολουθεί αυτήν που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με την ΕΛΑΣ να εκκενώνει την κατάληψη Κουβέλου στο Μαρούσι στο πλαίσιο της υλοποίησης του τελεσιγράφου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων στην Αθήνα.









4985767












protothema.gr