Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13

Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ: Εισβολή ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων στους δήμους


Το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενόψει του 47ου συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, με ανακοίνωση του, σημειώνει ότι δημιουργήθηκε στα πλαίσια των διαδικασιών του 46ου συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ τον Απρίλιο του 2018 . Σε αυτό συμμετέχουμε εργαζόμενοι από διάφορους ΟΤΑ και εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε πρωτοβάθμια σωματεία.

Επιδίωξή μας, συνεχίζουν οι συνδικαλιστές στην ανακοίνωση τους, δεν είναι να είμαστε μια παράταξη κλασσικού τύπου, που λειτουργεί ως ιμάντας μεταβίβασης της κομματικής γραμμής ή του κυβερνητικού και δημαρχιακού- εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είμαστε μια κίνηση εργαζομένων που κινείται σε ανεξάρτητη ταξική κατεύθυνση, στη λογική μιας εργατικής πολιτικής που βάζει τα εργατικά, συλλογικά συμφέροντα ΜΠΡΟΣΤΑ.
Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος, στην ενότητα των εργαζομένων, στην υπέρβαση της σημερινής κατάστασης στο σ. κίνημα που το οδήγησε στην ήττα, στην επανεκκίνηση των αγώνων για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική που συνεχίζεται και εντείνεται ακόμα περισσότερο από την κυβέρνηση της Ν.Δ πατώντας πάνω στα αχνάρια του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση τους:
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το μέλλον μας δεν θέλουμε να είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα, η εργασιακή ζούγκλα και υπερεκμετάλλευση, οι πόλεμοι και ο ρατσισμός.
Το σ. κίνημα χρειάζεται να αλλάξει βηματισμό και πορεία. Να αντεπιτεθεί στην αστική νεοφιλελεύθερη πολιτική με ταξικό όραμα και σχεδιασμό, βάζοντας τα εργατικά συμφέροντα μπροστά για μια καλύτερη ζωή σήμερα και στο μέλλον. Ούτε πίσω, ούτε σημειωτόν. Σταθερά-Ταξικά- Μπροστά.
Να γυρίσουμε σελίδα στο συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα και στους ΟΤΑ σε μετωπική, ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση με ανεξάρτητη εργατική δράση, για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας.
Αυτό είναι αναγκαίο ιδιαίτερα σήμερα που η νέα αστική κυβέρνηση προχωρεί αποφασιστικά το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της με αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια Διοίκηση, για λιγότερο επιτελικό κράτος που θα στηρίζει πιο αποτελεσματικά την καπιταλιστική ανάπτυξη και την κερδοφορία των εργοδοτών. Προωθεί τη λογική ότι δεν χρειάζεται να είναι στο δημόσιο οτιδήποτε εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα. Με άξονα αυτό προχωράει στη συρρίκνωση των υπηρεσιών και των εργαζομένων του δημοσίου, στην αποφασιστική εισβολή των ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων στους Δήμους, σε μέτρα για οριστικό κτύπημα στο δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, στην επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία θα ενταθεί και θα εμφανίζεται και στους χώρους εργασίας.
Απέναντι σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια μακράς πνοής που προωθούνται από την κυβέρνηση και το αστικό μπλοκ εξουσίας χρειάζεται σχέδιο, ενότητα και κοινή δράση.
Απαιτείται να ξαναζωντανέψει η ελπίδα στα συνδικάτα και να γίνουν τα σωματεία σχολεία ταξικής ανεξάρτητης εργατικής δράσης και χειραφέτησης.
Ως κλάδος έχουμε εμπειρία πολύμορφων αγώνων, αλλά και λαθών.
Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα. Μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες υπερβάσεις και συνθέσεις για να συγκρουστούμε αποφασιστικά με τις αντεργατικές πολιτικές , για να έχουμε αποτελέσματα οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Το μέλλον μας θα κριθεί από την δυναμική των αγώνων μας. Από την εργατική ταξική ενωτική δράση και την εργατική χειραφέτηση.