Παρασκευή, Δεκεμβρίου 27

Ο καιρός σήμερα

Ο αστικός μύθος των Χριστουγέννων θέλει τα δέντρα και τα σπίτια χιονισμένα, το κρύο να ωθεί προς της σπιτική θαλπωρή και το έλκηθρο του Άη Βασίλη να πατινάρει στον πάγο.
Βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στο Αιγαίο, ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με παγετό το πρωί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στο Αιγαίο και στη Χαλκιδική όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, περιμένουμε την Παρασκευή 27Δεκεμβρίου 2019.Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες παγετός θα εκδηλωθεί στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 9 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 15 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, από 2 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα παράκτια τμήματα και έως 6 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.
Ο καιρός στην Αττική
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια του νομού και πιθανότητα ασθενών παροδικών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα, περιμένουμε στην  στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.