Παρασκευή, Δεκεμβρίου 6

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Αμετανόητος και υποκριτής ο Κορκονέας

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Αμετανόητος και υποκριτής ο Κορκονέας
Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.
«Πέρασαν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου και ακόμα δεν έχω καταλάβει το λόγο που έχω χάσει το παιδί μου. Η δολοφονία του ήταν ένα απίστευτο γεγονός πέρα από κάθε
ανθρώπινηλογική και έχει αποκτήσει έναν κοινωνικό συμβολισμό» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, η Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
«Κάθε χρόνο γίνεται ένα μνημόσυνο για τον άδικο χαμό του. Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν εκφράζουν την οργή τους για ότι συνέβη. Ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί πράο, φιλησυχο κατά της βίας και όλα αυτά που γίνονται προσβάλουν την υστεροφημία του. Θα ήθελα όλα αυτά τα έκτροπα να αποφεύγονται καθώς προσβάλλουν την οικογένειά μας» πρόσθεσε.
«Λόγοι υπεράσπισης επέβαλλαν στο να κατασκευαστεί μία εικόνα για τον Αλέξανδρο, διαφορετική από αυτή που πραγματικά ήταν το παιδί. Τη στιγμή που αποκλείστηκαν ψυχιατρικοί λόγοι στους δολοφόνους του, έπρεπε να κατασκευαστεί μια εικόνα Αλέξανδρου για να δημιουργήσει άλλοθι στους δολοφόνους του. Η σύζυγος του Κορκονέα μίλησε για παραβατικό παιδί με φάκελο στην ασφάλεια. Ο τότε συνήγορος του Κορκονέα μίλησε για επεισόδια που έγιναν σε αγώνα πόλο, που είχε πάει ο Αλέξανδρος. Το παιδί μου δεν είχε καμία συμμετοχή σε επεισόδια όπως ειπώθηκε τότε» τόνισε.
«Προβάλλαμε το βίντεο στο δικαστήριο και φυσικά πουθενά δεν εμφανίζοταν το παιδί μου. Παρ 'ολα αυτά στη μνήμη του κόσμου έχει αποτυπωθεί αυτή η εσφαλμένη εικόνα όπως και ο εποστρακισμός της σφαίρας. Ήταν ευθεία βολή» και συνέχισε λέγοντας πως «είναι στο χαρακτήρα είμαι υπομονετική και ψύχραιμη. Μπορώ να διαχειρίζομαι όλα όσα συμβαίνουν με μία ηρεμία» συμπλήρωσε η Τζίνα Τσαλικιάν.
Άδικη και αναξιόπιστη η απελευθέρωση Κορκονέα
«Η απόφαση ήταν άδικη και αναξιόπιστη για τον Αλέξανδρο. Αθώωσαν τον Σαραλιώτη και επέβαλαν στον Κορκονέα τη μικρότερη ποινή. Ένας άνθρωπος που αποκαλούνταν "Ράμπο" δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει σύννομο πρότερο βίο. Ο Σαραλιώτης που αθωώθηκε άκουγε τον Κορκονέα εκείνο το βράδυ. Ανέμενα τη συγκεκριμένη τροπή της υπόθεσης καθώς κατάλαβα ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα που δεν ήθελα να ξαναπάω στο δικαστήριο» συνέχισε.
«Με αηδίασε το ενδεχόμενο να συναντήσω τον Κορκονέα»
«Περιμένω από τον Άρειο Πάγο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο» τόνισε η κ. Τσαλικιάν.
«Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτό που συνέβη. Ο Κορκονέας είναι αμετανόητος και θυμωμένος επειδή μπήκε φυλακή. Είναι υποκριτής καθώς ενόψει της απόφασης του Εφετείου εκδήλωσε το υποκριτικό ενδιαφέρον να με συναντήσει. Δεν το δέχθηκα αυτό καθώς με αηδίασε η σκέψη να λάβω μέρος σε μία θεατρική παράσταση με αυτόν, τη στιγμή που ήμουν σίγουρη για την υποκρισία του. Θεωρώ ότι θέλει να εξακολουθεί να ζει απερίσπαστος τη ζωή του χωρίς καθόλου τύψεις στη συνείδησή του, συλλογιζόμενος τι πήγε στραβά και μπήκε στη φυλακή. Άλλωστε εκείνο το βράδυ είπε στη γυναίκα του "κάτι συνέβη στη δουλειά, φάτε και θα αργήσω". Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άφησε νεκρό τον Αλέξανδρο, ήξερε ότι έχει σκοτώσει και μα αργά βήματα απομακρυνόταν από το σημείο όπου έγινε η δολοφονία» συμπλήρωσε ακόμη.
«Ο Αλέξανδρος είχε συννενοηθεί μαζί μου, μετά την επίσκεψή του στο σημείο όπου τον είχε καλέσει ο φίλος του για να γιορτάσουν τη γιορτή του, στις 21:00 να τους πάω σε κάποια άλλη συγκέντρωση που υπήρχε εκείνο το βράδυ. Ξέρετε πολλούς αντιεξουσιαστές να περιμένουν τη μαμά τους να περιμένουν να τους πάρει η μητέρα τους από το κέντρο της Αθήνας; Μπορεί να αποδοθεί σε αυτό το παιδί ο χαρακτήρας του αντιεξουσιαστή;» διερωτήθηκε.
«Ήταν ένα παιδί απόλυτα δεμένο με τη μητέρα του, πονόψυχο και φιλήσυχο. Αρκετά με τις διαστρεβλώσεις γύρω από την υστεροφημία του. Θα ήθελα να γίνεται ένα ετήσιο μνημόσυνο με σεβασμό στην ψυχή του Αλέξανδρου» κατέληξε..zougla.gr