Χοακίν Φίνιξ: «Είμαστε όλοι ζώα» -Ο κινηματογραφικός Joker βλέπει τον κόσμο από τα μάτια ενός άλλου ζώου

Joaquin-Phoenix-We-Are-All-Animals-PETA
Ο Χοακίν Φίνιξ ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς 2019» από την PETA, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.
Η PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) αποφάσισε να τιμήσει τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Joker» αφενός γιατί υπήρξε vegan από την ηλικία των τριών ετών
και αφετέρου για την συμμετοχή του σε καμπάνια της οργάνωσης με κεντρικό σύνθημα «We Are All Animals» (Είμαστε όλοι ζώα) στην Πλατεία Τάιμς στη Νέα Υόρκη και στη Λεωφόρο Σάνσετ στο Λος Άντζελες.
Με το βραβείο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Αντζέλικα Χιούστον και ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο Χοακίν Φίνιξ για τα δικαιώματα των ζώων
«Ο Χοακίν Φίνιξ δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να στρέψει τους προβολείς μακριά από τον εαυτό του και πάνω στα δεινά των ζώων και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα μίας πορείας vegan» δήλωσε η πρόεδρος της ΡΕΤΑ, Ίνγκριντ Νιούκιρκ. «H PETA είναι περήφανη που ξεκινάει την περίοδο των βραβεύσεων, τιμώντας την αφοσίωσή του στο να δείχνει σε όλους ότι όταν πρόκειται για αίσθημα φόβου, πόνου και αγάπης, ένα ανθρώπινο ον δεν διαφέρει από μια κότα ή ένα χάμστερ» ανέφερε.
Όπως αναφέρουν από την PETA, η σύμπραξη με τον Χοακίν Φίνιξ συμπίπτει με μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της καριέρας του, το Joker. Η καμπάνια έχει στόχο να ενθαρρύνει τον κόσμο να αποβάλλει το κρέας και τα παράγωγά του από την διατροφή του και να βάλει τέλος στον σπισισμό (ή ειδισμό), την διάκριση δηλαδή των έμβιων όντων με βάση το είδος στο οποίο ανήκουν.
«Όταν βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός άλλου ζώου, βλέπουμε πως βαθιά μέσα μας είμαστε όλοι ίδιοι – και πως όλοι δικαιούμαστε να ζούμε ελεύθεροι χωρίς να υποφέρουμε» λέει ο Χοακίν Φίνιξ δίνοντας παράλληλα και το μήνυμα της αφίσας με την κότα που δεσπόζει στο κέντρο της Νέας Υόρκης.
Η PETA αναγνώρισε επίσης τον Φίνιξ για τον ρόλο του ως εκτελεστικού παραγωγού στο ντοκιμαντέρ «The Animal People», που ακολουθεί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι διώχθηκαν από ισχυρά συμφέροντα βιομηχανιών για τη διοργάνωση της εκστρατείας Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC) κατά της εταιρείας Huntingdon Life Sciences, για τα πειράματα που διεξήγε σε ζώα.
Ο Χοακίν Φίνιξ συμμετείχε και παλιότερα σε καμπάνιες της PETA
Ο Φίνιξ επίσης ήταν αφηγητής στο ντοκιμαντέρ του 2005 «Earthlings» για τα δικαιώματα των ζώων, και απένειμε στον σκηνοθέτη του, Σον Μόνσον το πρώτο Ανθρωπιστικό Βραβείο Ρίβερ Φίνιξ στο γκαλά στην 35η επέτειο της PETA, το 2015.
Έχει συνεργαστεί με την οργάνωση για τις καμπάνιες κατά της χρήσης μαλλιού το 2016, κατά τη χρήσης δερμάτων από εξωτικά ζώα το 2015 και κατά της υπεραλίευσης το 2013.makeleio.gr

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα