Σάββατο, Δεκεμβρίου 14

Ποια πρόσωπα εμπλέκει στην υπόθεση Novartis το έγγραφο Αγγελή!!!

«Ο Ν. Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις με Φρουζή - Έπαιρνε... έξτρα διαφημίσεις»…
Το έγγραφο αμερικανικών αρχών που, ως γνωστόν, φέρεται να επικαλέστηκε χθες κατά το δεύτερο μέρος της κατάθεσής του στην «προανακριτική», από το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ι. Αγγελής.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το έγγραφο αυτό που έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου 2017 και είναι μεταφρασμένο (το πρωτότυπο στα αγγλικά δεν φαίνεται να υπάρχει στην κατοχή του) εμφανίζεται να έχει αποστολέα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αποδέκτη την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Λέγεται ότι σε αυτό αφού εμπεριέχεται αρχικώς η επισήμανση ότι όσες πληροφορίες εμπεριέχει προορίζονται μόνο για πληροφοριακούς λόγους και καθοδηγητικούς σκοπούς και δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση σε οιεσδήποτε ποινικές διαδικασίες, γίνεται λόγος για πολιτικές μάρκετινγκ με αποδέκτες γιατρούς και ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο αυτό γίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λόγος σε συγκεκριμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων του Κ. Φρουζή, ενώ υπάρχουν και αναφορές σε δύο εκδότες Ν. Χατζηνιοκολάου και Εμμ. Βουλκίδη.
Ειδικώς για τον κ. Χατζηνικολάου σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ακόλουθα στο κατατεθέν μεταφρασμένο κείμενο:
«Είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Αμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο  Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή.
Για παράδειγμα, η Novartis αύξησε τα τιμολόγια  με την REAL MEDIA (που ανήκει στο Χατζηνικολάου).
Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. Η Novartis πλήρωνε 3.000 Ευρώ.
Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο ήταν αυξημένο.
Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την REAL MEDIA άμεσα ούτως ώστε η REAL MEDIA να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών αντί εννέα μηνών».
Οσον αφορά τον Βουλκίδη, αναφέρονται τα ακόλουθα μεταξύ άλλων:
«Μεταξύ των ετών 2009-2014 η εταιρία του Βουλκίδη ήταν η βασική εταιρία διά της οποίας ξεπλενόταν χρήμα για το τμήμα της πρόσβασης στην αγορά της Novartis.
Σε μια περίπτωση η εν λόγω εταιρία έκανε μια ποδοσφαιρική διαφήμιση για την Novartis.
Από το βιβλίο πληρωμών προέκυψαν οι ακριβείς ημερομηνίες κατά τα ποσά που είσαν δοθεί στον Φρουζή, συνολικά 500.000 Ευρώ.
Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων».
Στο τέλος του εγγράφου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και η σημείωση πως δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο τα πρόσωπα που κατονομάζονται σε αυτό ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».
Η παρουσίαση του εγγράφου προκάλεσε έντονη την αντίδραση πηγών προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού έκαναν λόγο για κίνηση αντιπερισπασμού, οι πηγές αυτές υποστήριξαν ότι υπήρξε και ένα δεύτερο έγγραφο που κατατέθηκε επίσης στην Επιτροπή, με μεταγενέστερη του πρώτου ημερομηνία (23/1/2018) των αμερικανικών αρχών, και με το οποίο –όπως λένε- «επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis».
Από τις σελίδες που αποσπασματικά «διέρρευσαν» προκύπτει πράγματι αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, πλην όμως με τρόπο που κάθε άλλο παρά καταδεικνύει εμπλοκή τους σε σκάνδαλο.
Ειδικότερα αναφέρονται τα ονόματά τους κάτω από τη φράση «το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα».
Οπως σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές, η συγκεκριμένη αναφορά περισσότερο μοιάζει με απάντηση σε ελληνικό αίτημα για πληροφορίες που να σχετίζονται με την έρευνα των υποδεικνυόμενων από την Αθήνα πολιτικών και στο πλαίσιο αυτό να απαντά η αμερικανική αρχή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εκτίμησή τους αυτή επιβεβαιώνεται και από την αμέσως επόμενη φράση του εγγράφου όπου γίνεται συγκεκριμένα λόγος για χρηματισμό ιατρών, ενώ όπου γίνεται αναφορά σε ονόματα, εμφανίζονται εκείνα πάλι των Φρουζή, Βουλκίδη και Π. Μαυρίκου.
Η παράμετρος αυτή φαίνεται πως έγινε και αντικείμενο συζήτησης με βουλευτή μέλος της Επιτροπής να επισημαίνει ότι όλα τα έγγραφα των Αμερικανών που υπάρχουν στη δικογραφία είναι απαντητικά και πως τα εξερχόμενα της Εισαγγελίας δεν είναι στην διάθεσή τους, και με τον κ. Αγγελή να επιβεβαιώνει, φερόμενος να λέει συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχουν στην δικογραφία και ότι ως Επιτροπή μπορεί να τα κατάσχει από την Εισαγγελία.
Στα αξιοσημείωτα του σημερινού τρίτου μέρους της κατάθεσης Αγγελή είναι οι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορά του σε δύο φόνους που πιθανόν σχετίζονται με την υπόθεση Novartis.
Φέρεται να μίλησε για το θάνατο ενός δημοσιογράφου και ενός άλλου προσώπου, προσθέτοντας ότι αισθάνεται νομικό και πραγματικό φόβο μετά από αυτά.
Κατά τα λοιπά φέρεται και σήμερα να «φωτογραφίζει» ως «Ρασπούτιν» τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο (λέγοντας ότι έχει σχέση και με την ΝΔ και με το ΣΥΡΙΖΑ και πως τον είχαν βάλει και στην ΕΥΠ), αλλά και να επαναλαμβάνει τη θέση του πως δεν μπορεί να ασκούνται διώξεις κατά πολιτικών προσώπων χωρίς έστω και απλές ενδείξεις.
Επιπροσθέτως, ερωτηθείς ειδικότερα για την περίπτωση Α. Λοβέρδου ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε πως αν ήταν Επόπτης θα ασκούσε δίωξη στους Εισαγγελείς για κατάχρηση εξουσίας.
Αλλες πληροφορίες φέρουν τον μάρτυρα να επανέρχεται σε αναφορές και σχετικές με τον τέως πρωθυπουργό, φερόμενος να λέει ειδικότερα ότι ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού ήταν ο πρωθυπουργός.
ΠΗΓΗ