Τετάρτη, Ιανουαρίου 1

3 ψυχολογικές επενδύσεις για τη νέα χρονιά!



Θέλετε να μεγιστοποιήσετε την επιτυχία σας τη νέα χρονιά; Επενδύστε στην ψυχολογική σας υγεία!

Το τελείωμα του Δεκέμβρη μας βρίσκει όλους να σκεφτόμαστε τους στόχους μας για τη νέα χρονιά. Που θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας, τι θέλουμε να ξεφορτωθούμε και τι θέλουμε να κυνηγήσουμε…

Επειδή όμως αυτού του τύπου οι σκέψεις προκαλούν πονοκέφαλο με την ευρύτητα του πεδίου τους, το καλύτερο είναι να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της ψυχολογικής μας υγείας που υπόσχεται και τα μεγαλύτερα οφέλη σε όλα τα επίπεδα! Και για να καταστεί εφικτό το παραπάνω πρέπει να φροντίσουμε τα εξής τρία πράγματα.
1. Επενδύστε στην υγεία του εγκεφάλου σας
Στη σημερινή εποχή της ταχύτητας οι περισσότεροι από εμάς πηγαίνουμε από τη μια κακή επιλογή στην άλλη, χωρίς να προλαβαίνουμε να αναρωτηθούμε γιατί ακολουθούμε αυτή την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Ξεχνάμε ότι οι εμπειρίες, τα συναισθήματα και οι αποφάσεις μας αντανακλούν την υγεία του εγκεφάλου μας. Φέτος ας επιστρέψουμε στη βάση και ας σιγουρέψουμε την καλή κατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία του για να εξασφαλίσουμε μια νέα χρονιά διαφορετική από όλες τις άλλες.
Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Απλά με το να κοιμόμαστε 7 έως 8 κάθε βράδυ, να ακολουθούμε μια δίαιτα χαμηλή σε προϊόντα που προκαλούν φλεγμονές, όπως τα πρόσθετα σάκχαρα και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, να ασκούμαστε και να ασχολούμαστε με δραστηριότητες ενσυνειδητότητας.
2. Επενδύστε στις σχέσεις σας

Η επιστήμη έχει δείξει ότι οι σχέσεις μας προστατεύουν τη σωματική και ψυχική υγεία μας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής μας. Ωστόσο η δουλειά και οι μυριάδες άλλες υποχρεώσεις μας κάνουν να ξεχνάμε ότι οι σχέσεις θέλουν συνεχώς φροντίδα για να παραμένουν ζωντανές. Φυσικά ο λόγος γίνεται για τις ποιοτικές σχέσεις της ζωής μας, αυτές που μας ηρεμούν και μας εξελίσσουν και όχι εκείνες που μας στρεσάρουν και μας στεναχωρούν.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε πριν την έλευση της νέας χρονιάς ποιες σχέσεις είναι αυτές που μας κάνουν καλό και θέλουμε να επενδύσουμε χρόνο για να τη διατήρηση τους. Μπορείτε να ξεκινήσετε καλώντας το άτομο ή τα άτομα που σας ενδιαφέρουν, ώστε να τους ξεκαθαρίσετε τις καλές σας προθέσεις. Διαφορετικά καλέστε έναν συγγενή ή φίλο για καφέ ή τσάι και μιλήστε ουσιαστικά μαζί του για όσα σας απασχολούν και εκείνα που συμβαίνουν.
3. Επενδύστε στην ευτυχία σας
Είναι παράδοξο, αλλά ή αλήθεια είναι ότι παρά την πρόσβαση που έχουμε σήμερα σε ένα σωρό αγαθά δεν γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι. Γι’ αυτό και πιανόμαστε από ότι ακούσουμε ή διαβάσουμε για το τι μπορεί να μας φέρει την ευτυχία και συνήθως καταλήγουμε να απογοητευόμαστε βαθιά. Μια ακόμα αιτία της δυσκολίας μας να κατακτήσουμε την ευτυχία είναι ότι της βάζουμε περιορισμούς και προϋποθέσεις. Λέμε δηλαδή, θα είμαι ευτυχισμένη όταν θα πετύχω αυτό, θα αγοράσω εκείνο, θα είμαι με τον τάδε κλπ. Και κάπως έτσι οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής τους συνειδητοποιούν ότι αν γύριζαν το χρόνο πίσω, εκείνο που θα έκαναν είναι να είναι ευτυχισμένοι με ότι έχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο. Ας κοιτάξουμε μέσα μας τι μας δίνει χαρά και ας απολαύσουμε την ευτυχία μας εδώ και τώρα.
_______________________
  ~ Συγγραφέας: Austin Perlmutter
Ο Austin Perlmutter, M.D. είναι γιατρός που το ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον εστιάζει στην κατανόηση της ανθρώπινης λήψης αποφάσεων, πως αυτή επηρεάζεται από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες και πως αλλάζει την υγεία μας. Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου «Brain Wash» που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2020. 
   Πηγή: omorfizoi.gr ,   psychologytoday.com
by Αντικλείδι , https://antikleidi.com