Τετάρτη, Ιανουαρίου 8

Λαμία: 36χρονος άναψε φωτιά για να ζεσταθεί και κάηκε ζωντανός

Λαμία: 36χρονος άναψε φωτιά για να ζεσταθεί και κάηκε ζωντανός
Το απανθρακωμένο πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε το μεσημέρι σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Λαμίας αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του και πρόκειται για έναν 36χρονο.
Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την είδηση ότι ένας 36χρονος βρέθηκε νεκρός
νωρίς το μεσημέρι, μέσα σε εγκαταλειμμένο σπίτι στο κέντρο της πόλης, έχοντας βρει τραγικό θάνατο από εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο το σώμα του.
Οι δικοί του άνθρωποι, που τον αναζητούσαν από χθες, τον αναγνώρισαν και τώρα η Ασφάλεια Λαμίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την τραγική κατάληξη που είχε 36χρονος, ο οποίος ήταν άτομο εξαρτημένο από τα ναρκωτικά.
Όλα δείχνουν ότι πήγε εκεί αργά το βράδυ της Δευτέρας για να κάνει τη δόση του και επειδή έκανε πολύ κρύο άναψε φωτιά για να ζεσταθεί. Όμως τον πήρε ο ύπνος και άρπαξε φωτιά ένα παλιό πάπλωμα με το οποίο είχε σκεπαστεί πρόχειρα.

Σε κοντινό σημείο, στο ίδιο στέκι τοξικομανών, που αποτελεί ντροπή για την πόλη μας, είχε βρεθεί νεκρός ένας ακόμη τοξικομανής, ο οποίος ήταν ρομά πατέρας έξι παιδιών.

«Είναι ντροπή για την πόλη» - Έκκληση στη νέα Δημοτική Αρχή να παρέμβει.

Είναι πραγματικά μόλις 50 μέτρα από την πλατεία Λαού και 100 μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας, σε μια από τις πιο γραφικές συνοικίες της πόλης με τα σκαλάκια που οδηγούν στο κάστρο, μεταξύ των οδών Εκκλησιών και Ησαΐα. Εκεί τα μισογκρεμισμένα και εγκαταλειμμένα σπίτια έχουν γίνει στέκι τοξικομανών. Σκουπίδια και σύριγγες παντού με τα ποντίκια να κάνουν βόλτες μέσα στα χαλάσματα.
Οι κάτοικοι χρόνια τώρα προσπαθούν για το αυτονόητο, αλλά κάνεις δεν τους ακούει. Έχουν μαζέψει και υπογραφές και έχουν ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς. Τίποτα όμως.
«Κάνουμε έκκληση στη νέα Δημοτική Αρχή να δώσει λύση άμεσα στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Πως είναι δυνατόν η πολεοδομία τόσα χρόνια να αφήνει αυτά τα ερείπια έτσι; Είναι εστία μόλυνσης δίπλα στα σπίτια μας. Έχουμε κινδυνέψει από φωτιές πολλές φορές. Είμαστε άτυχοι γιατί δε μένει κανένας πολιτικός εδώ στη γειτονιά, να ζει αυτά τα χάλια που ζούμε εμείς, αλλιώς τώρα θα είχε καθαρίσει το μέρος. Να καμαρώνουμε την παλιά Λαμία. 50 μέτρα από την πλατεία Λαού και φοβόμαστε να γυρίσουμε στα σπίτια μας...

Είναι ντροπή για την πόλη. Κάθε μέρα το ίδιο σκηνικό: Χρήστες ψωνίζουν από το Πάρκο και έρχονται εδώ με τη σειρά να πάρουν τη δόση τους...Το ίδιο και με τους ρομά, πάνε μπροστά οι γυναίκες και από πίσω παππούδες, εδώ όπου βρούνε μέσα στα χαλάσματα για να πάρουν το 20αρικάκι τους. Θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι μας και όταν νυχτώνει κάνουμε τον κύκλο, γιατί έχουμε καταργήσει τα στενά ή παίρνουμε ταξί. Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να παίξουν και να κυκλοφορήσουν μόνα τους».
Μια ηλικιωμένη Λαμιώτισσα που μένει στη γειτονιά μίλησε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εκεί.




NEWSBEAST