Τετάρτη, Ιανουαρίου 15

Άκρως επικίνδυνες οι κεραίες 5G !!!

Διάτρητος ο νόμος και χωρίς επιστημονική μελέτη, υποστηρίζει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Λ. Μαργαρίτης!

Τραγικές παραλείψεις και πολλά κενά έχει η διάταξη για την «αδειοδότηση και τον έλεγχο κατασκευής κεραιών στην ξηρά», που εντάσσεται στον αναπτυξιακό νόμο 4635/2019, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
Βασικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης διάταξης είναι η παντελής απουσία του υπουργείου Υγείας, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα έπρεπε να έχει καθοριστικό ρόλο στις επιτροπές οι οποίες λαμβάνουν τις αποφάσεις για τις τοποθεσίες όπου θα στηθούν οι ενισχυμένες κεραίες 5G, καθώς το θέμα αφορά πρωτίστως τη δημόσια υγεία. 
Στο σημερινό, δεύτερο αφιέρωμα της «δημοκρατίας» για το δίκτυο 5G, o ομότιμος καθηγητής Ηλεκτρομαγνητικής Βιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ραδιοβιολόγος Λουκάς Μαργαρίτης, παρουσιάζει τις ενστάσεις του που αφορούν τη συγκεκριμένη διάταξη και τεκμηριώνει τις απόψεις τους, εξηγώντας τι πρέπει να αλλάξει ενδεικτικά σε ορισμένα από τα 23 άρθρα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ...
Βασική προϋπόθεση πριν από την εγκατάσταση του δικτύου 5G, όπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο κ. Μαργαρίτης, είναι η εκπόνηση από τους ειδικούς μιας μελέτης του κινδύνου που διατρέχουν οι άνθρωποι αλλά και οι άλλοι έμβιοι οργανισμοί από την ένταση της ηλεκτρομαγνητικής μη ιονίζουσας ακτινοβολίας, που θα εκπέμπουν μέσω των κεραιών τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Ενδεικτικά, όπως αναφέρει στη «δημοκρατία», έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια μελετών σε όλον τον κόσμο, με το υπάρχον δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 2G, 3G, 4G έχει αποδειχθεί μέσα από εκατοντάδες διεθνείς έρευνες ότι οι επιπτώσεις σε πειραματικά μοντέλα (καλλιέργειες κυττάρων, έντομα, τρωκτικά κ.λπ.), αλλά και στον άνθρωπο περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο, αλλοιώσεις στα γονίδια (DNA), κυτταρικό στρες, γενετικές βλάβες, νευρολογικές διαταραχές κ.λπ.
Επιπροσθέτως, ο κ. Μαργαρίτης επισημαίνει:
«Ας μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη οικονομική παγίδα του 5G, αλλά και η επίπτωση στην υγεία προέρχονται από την αγορά και τη χρήση δισεκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων που θα υποστηρίζουν το νέο δίκτυο, και φυσικά και τα προηγούμενα 3G, 4G, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
Η σύνδεση μπορεί και να απαιτεί χαμηλής τιμής πακέτα δεδομένων (το κερασάκι στην τούρτα ως ''δώρο'' από τις εταιρίες), ενώ είναι γνωστό πως η χρήση δεδομένων επιβαρύνει τον χρήστη σε σχέση με το wi-fi, επειδή το κινητό εκπέμπει πολύ μεγαλύτερη ακτινοβολία προσπαθώντας να επικοινωνήσει με την κεραία βάσης του παρόχου του, που μπορεί να είναι και μακριά».
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι παρεμβάσεις του κ. Μαργαρίτη κατά τη διαβούλευση του εν λόγω νομοσχεδίου ήταν πολλαπλές, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ