Σάββατο, Ιανουαρίου 4

Γ. Τράγκας: Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν αποφασίσει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ας μην έχουμε αυταπάτες

Μέχρι που θα φθάσει ο Ερντογάν; Θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο ώστε να μας αναγκάσει να πάμε σε ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης;
Οι μεγάλες δυνάμεις τι θα κάνουν, θα επιλέξουν την Τουρκία και θα “πουλήσουν” την Ελλάδα; Θα μας πουν να κάνουμε συμβιβασμό για να μην υποστούμε τα χειρότερα. Όπως έγινε και με το μνημόνιο. Ή «καζαν-καζαν» και άδικη μοιρασιά ή πάμε σε χειρότερες απώλειες εδαφών.

Το “Politico” και οι πολιτικοί συντάκτες σε όλο τον κόσμο ανησυχούν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να φτιάξει συμμαχίες. Έπεσαν οι υπογραφές για τον EastMed. O EastMed έγινε νόμος του αμερικανικού κράτους και εμποδίζει την Τουρκία να αγοράσει F-35, αλλά επιτρέπει στην Κύπρο να αγοράσει όπλα. Η συμφωνία ισχυροποιεί την Ελλάδα αλλά η υπόθεση δεν είναι απλή. Ο Τραμπ θαυμάζει τον Ερντογάν.
Ο Μητσοτάκης να προσέξει την ένταση ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Βερολίνο. Η Μέρκελ θέλει συνεργασίες με τους Κινέζους. Οι Αμερικανοί μας θέλουν μακριά από το Πεκίνο. Η κατάσταση είναι περίπλοκη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η Αίγυπτος στηρίζει τον Χαφτάρ και ο ιταλικός κολοσσός ENI πιέζει τον Κόντε να πάει κόντρα στον Ερντογάν. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα φερθεί ο Αμερικανός πρόεδρος απέναντι σε εμάς και τους Τούρκους.

Ο Ερντογάν ανεβάζει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη. Στην περιοχή συγκρούονται τα συμφέροντα της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Οι πετρελαϊκες εταιρείες στηρίζουν τον Χαφτάρ. Εμείς πρέπει να νιώσουμε ότι οι σύμμαχοι μας δεν είναι σύμμαχοι μόνο στα λόγια! Τι θα κάνουν αν υπάρξει τελικά θερμό επεισόδιο με την Τουρκία; Να μην καταλήξουμε σαν τους Κούρδους…
crashonline.gr


hellas-now.com