Κυριακή, Ιανουαρίου 26

Με προκλητικές αερολογίες απαντά η κυβέρνηση ΝΔ στον ξεσηκωμό των νησιωτών του Β. Αιγαίου

Με προκλητικές αερολογίες απαντά η κυβέρνηση ΝΔ στον ξεσηκωμό των νησιωτών του Β. Αιγαίου
Η απάντηση στα "ανοιχτά σύνορα" είναι τα ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - Όλα τα άλλα είναι κούφιες υποσχέσεις που τις ακούμε εδώ και πολλά χρόνια...
Μία ημέρα μετά τις μαζικότατες διαμαρτυρίες των συμπατριωτών μας κατά της λαθρομετανάστευσης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η κυβέρνηση δείχνει να μην κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος.

Συνάντηση με  τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο  υπουργός… λαθρομετανάστευσης Νότης Μηταράκης, καθώς μαίνονται ο αναβρασμός και οι αντιδράσεις των Ελλήνων.
Ο Περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι μετέφεραν τα αιτήματά τους και  παρέδωσαν το ψήφισμα των συγκεντρώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια στη Βουλή και στο υπουργείο «Μετανάστευσης».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Νότης Μηταράκης, τον οποίο είχαν αποδοκιμάσει άγρια οι νησιώτες μας πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε: «Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών, η χώρα μας αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση με αυξημένες ροές. Σε κάποια νησιά ο αριθμός έχει ξεφύγει. Προτεραιότητά μας είναι η μείωση των ροών, η αποσυμφόρηση των νησιών, η επιστροφές στην Τουρκία και η καλύτερη λειτουργία του ασύλου με ενίσχυση των μονάδων στα νησιά. Κάθε δύο εβδομάδες θα υπάρχει συστηματική συνάντηση με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών. Οι ανοιχτές δομές που δημιουργούν πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών θα κλείσουν».
Από τον πολιτικάντικο τρόπο που επέλεξε να απαντήσει ο υπουργός λαθρομετανάστευσης, καταλαβαίνει κανείς ότι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ δεν θα υπάρξει στο λαθρομεταναστευτικό! Θα κλείσουν – λέει – οι «ανοιχτές δομές» αλλά δεν λέει ότι θα ανοίξουν νέες που επίσης θα είναι… ορθάνοιχτες, όπως τα σύνορά μας τα τελευταία χρόνια των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Συναντήσεις επί συναντήσεων χωρίς διάθεση επίλυσης της εκρηκτικής κατάστασης που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι το Σύστημα ΚΕΡΔΙΖΕΙ από την λαθρομετανάστευση και για τον λόγο αυτό, δεν πρόκειται να την καταπολεμήσει.
Η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που έχει απολύτως νόμιμες λύσεις αλλά κυρίως την θέληση να προστατεύσει την Πατρίδα μας από αυτήν την απειλή, είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και μόνο η ενδυνάμωση του Εθνικιστικού Κινήματος, φοβίζει τους πολιτικάντηδες των «ανοιχτών συνόρων».

 xrisiavgi.com