Κυριακή, Ιανουαρίου 12

Πώς θα... ζήσουν τώρα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν;

Πώς θα... ζήσουν τώρα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν;
Είτε στον Καναδά, είτε στην Καλιφόρνια, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν θα μπορούσαν να γίνουν "οικονομικά ανεξάρτητοι" όπως το επιθυμούν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εκμεταλλευόμενοι την εικόνα τους, όπως εκτιμούν πολλοί ειδικοί.

"Όλοι οι εκδοτικοί οίκοι του κόσμου θέλουν ένα βιβλίο τους (...) όλες οι μάρκες θέλουν να συνάψουν συμβόλαιο μαζί τους", συνόψισε ο Ρον Τορόσιαν, ο ιδρυτής της εταιρείας δημοσίων σχέσεων 5WPR. "Η ακτινοβολία τους είναι παρόμοια με των Ομπάμα (...) με της Κάιλι Τζένερ ή του Τζέι-Ζ", πρόσθεσε.
Από τη μία πλευρά, μια Αμερικανίδα ηθοποιός, πρωταγωνίστρια στη σειρά Suits που γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία. Από την άλλη, ένας πρίγκιπας, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.
"Ως ζευγάρι, το στάτους τους είναι ακόμη ανώτερο", εκτιμά εξάλλου ο Σαρόν Έλκαμπας, ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου MN2S, που παρέχει υπηρεσίες σε διασημότητες (από τον Πελέ μέχρι την Κέιτλιν Τζένερ) για διάφορες εκδηλώσεις. Είναι ένα μικτό ζευγάρι, "το πιο προοδευτικό βασιλικό ζευγάρι, ενσαρκώνουν μια νέα εποχή και μια αλλαγή στις βασιλικές παραδόσεις (...) κάτι που διευρύνει αισθητά το κοινό τους", επισήμανε.
Όλοι οι παρατηρητές συμφωνούν: είναι απίθανο το ζευγάρι να επιλέξει να ζήσει στην ανωνυμία, να προτιμήσει μια "απλή καθημερινότητα" όπως εκείνη που εικονίζεται στο πρωτοσέλιδο φωτομοντάζ της New York Post: ο Χάρι, με τα εσώρουχα, να πίνει μπίρες παρακολουθώντας τηλεόραση και δίπλα του η Μέγκαν, με μπιγκουτί στο κεφάλι, σαν απλή νοικοκυρά.
"Είναι κάτι απραγματοποίητο γιατί αν θέλουν να γίνουν οικονομικά αυτόνομοι, αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αν βασιστούν στον δεσμό τους με τη βασιλική οικογένεια", σύμφωνα με την Αριάν Τσέρνοκ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης και ειδική σε θέματα που αφορούν το βρετανικό Στέμμα. Ακόμη και αν ο Χάρι με τη Μέγκαν θα ήθελαν να τους ξεχάσουν τα παραδείγματα του Εδουάρδου Η΄ (του παραιτηθέντος βασιλιά) και της πριγκίπισσας Νταϊάνα απέδειξαν ότι είναι αδύνατον να μην τους συνδέουν συνεχώς με τη βασιλική οικογένεια.
Μέχρι στιγμής ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν απαρνηθεί μόνο τη βασιλική επιχορήγηση που αντιπροσωπεύει το 5% του εισοδήματός τους. Θα μπορούσαν όμως να τα βγάλουν κάλλιστα πέρα και χωρίς τα πολλά εκατομμύρια λίρες που τους χορηγεί κάθε χρόνο ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του θρόνου και πατέρας του Χάρι.
"Εφόσον ο Ρίτσαρν Μπράνσον (ο ιδρυτής του ομίλου Virgin) ζητά εξαψήφια νούμερα (τουλάχιστον 100.000 δολάρια) για μια εμφάνιση, εκείνοι θα μπορούσαν να ζητήσουν επταψήφιο (1 εκατομμύριο και πάνω), σύμφωνα με τον Σαρόν Έλκαμπας.
"Αν το θέλουν, μπορούν να έχουν οκταψήφιο ή και εννεαψήφιο εισόδημα", δηλαδή πάντω από 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, συμφώνησε ο Ρον Τορόσιαν.
Πολλοί πάντως θεωρούν ότι το ζευγάρι δεν πρόκειται να εκδώσει κάποιο βιβλίο με "αποκαλύψεις" για το Μπάκιγχαμ αλλά αντιθέτως θα είναι πολύ προσεκτικό στις επιλογές του και θα φροντίσει να διαφυλάξει όχι μόνο τη δική του εικόνα αλλά και εκείνη της βασιλικής οικογένειας. Ο Έλκαμπας, θυμίζοντας το παράδειγμα των Ομπάμα, εκτίμησε ότι θα ασχοληθούν περισσότερο με φιλανθρωπίες ή με ομιλίες. Η σειρά ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Χάρι σε συνεργασία με την Όπρα Γουίνφρι για την νέα πλατφόρμα streaming της εταιρείας Apple είναι άλλο ένα παράδειγμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η Μέγκαν Μαρκλ ήρθε σε επαφή με την πρώην εκπρόσωπό της με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα στο Χόλιγουντ για το ίδρυμα που σχεδιάζει με τον Χάρι. Δεν είναι στα πλάνα της πάντως να επιστρέψει στην καριέρα της ως ηθοποιός. Η πρώην συνεργάτιδά της, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.
Η εφημερίδα New York Post έγραψε ότι το ζευγάρι θα εγκατασταθεί στον Καναδά. Όμως θα ταξιδεύουν συχνά στο Λος Άντζελες, όπου ζει η μητέρα της Μέγκαν.
"Δεν θα μου έκανε εντύπωση να γίνουν πιο δημοφιλείς στην Αμερική απ' ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο", σχολίασε ο Ρον Τορόσιαν.
Για τον Σαρόν Έλκαμπας, η "απόσταση" που θέλει να βάλει το ζεύγος από τη βασιλική οικογένεια, γεωγραφική και συμβολική, δεν θα επηρεάσει τη δημοτικότητα και την ακτινοβολία του. "Θα αποτελεί πάντα μέρος τους. Θα παραμείνουν η ενσάρκωση των σύγχρονων εστεμμένων και αυτό είναι που ενθουσιάζει περισσότερο τον κόσμο σε ό,τι αφορά τον Χάρι και τη Μέγκαν", κατέληξε.