Πέμπτη, Ιανουαρίου 30

ΑΝ "ΚΟΙΜΑΣΑΙ" ΜΕ ΠΟΥΡΚΟΥΑΔΕΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ



ΑΝ "ΚΟΙΜΑΣΑΙ" ΜΕ ΠΟΥΡΚΟΥΑΔΕΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ
Διάβασα τα ονόματα των ανθρώπων που συμμετείχαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός για τα ελληνοτουρκικά. Απολύτως κατανοητό να θέλει να ακούει όλες τις γνώμες. Το πρόβλημα όμως είναι πως σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες, πλην ελαχίστων, όπως ο εξαίρετος κ. Διακόπουλος, είναι Απόστολοι του Μαρασμού. Δουλεύουν μόνο την όπισθεν.

Ή ευθύνη όμως ανήκει στον μόνο που διακινδυνεύει την υστεροφημία του, στον Πρωθυπουργό.
Είναι σαν σαν έκανε σύσκεψη για το μεταναστευτικό και πλην των αρμόδιων υπουργών να φώναζε την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον Βαρουφακη, τον Δημητρά και τον Σόρος.
"Ταμείο" θα κάνει όμως μόνον ο ίδιος.
Το σκοπιανό, ή αθλιότητα των Πρεσπων είναι ένα ζήτημα με έναν αντίπαλο χωρίς στρατιωτικη ισχύ. Στο παρόν και στο ορατό μέλλον δεν υπάρχει άμεση απειλή από τα Σκόπια. Είναι πιο πολύ θέμα ηθικό για μας, ιστορικής τιμής, και φυσικά θέμα συνδυασμού εχθρικών δυνάμεων με την υπόθαλψη της αδιαλλαξίας τους από τρίτους.
Εδώ όμως μιλάμε για τον προαιώνιο εχθρό, για μία επιθετική δύναμη με μεγάλη στρατιωτική ισχύ, που κατέχει την μισή Κύπρο, παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έχει σκοτώσει πιλότους μας, μας απειλεί καθημερινά έργω και λόγω.
Ή Ιστορία δεν θα γράψει, "τότε που ο Μητσοτακης είχε συμβούλους Ντόκους και Ηρακλείδηδες", θα γράψει σκέτο "Μητσοτάκης".
Ποιος δίπλα του, όχι υπουργός, ο Δένδιας νομίζω βλέπει το θηρίο και εργάζεται για συμμαχίες, αλλά ποιος σύμβουλος, μιλάει την γλώσσα της αποτροπής και της αντίστασης; Τι θα του προσφέρουν οι διάφοροι πουρκουάδες, κήρυκες της υποχώρησης;