Κυριακή, Ιανουαρίου 19

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ

 
Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΝΑΣ  ΘΗΛΥΚΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Μια ανάρτηση που αναπαράγεται διαρκώς τις τελευταίες ώρες στο Facebook, αυτή της Ελένης Αναγνωστοπούλου, μας μυεί με ιδιαίτερο τρόπο στην προσωπικότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Υπογράφει ως μέλος του ανεξάρτητου φοιτητικού περιοδικού Νομικός Παλμός. Ακολουθεί η ανάρτηση:
«Όταν ήμασταν ακόμα στο δεύτερο έτος της σχολής, περνώντας τη φάση «θεέ μου γιατί σπουδάζω νομική, θα πρέπει να υπερασπίζομαι πράγματα τα οποία απεχθάνομαι», γνωριστήκαμε με την κα. Σακελλαροπούλου κατά την προετοιμασία μίας ημερίδας του Νομικού Παλμού για το νομοσχέδιο της ιθαγένειας. Εξ αρχής έδωσε σε όλους μας την εντύπωση ενός εξαιρετικού επιστήμονα και συγκροτημένου ανθρώπου, με προοδευτικές αντιλήψεις. Ο τρόπος που υπερασπίστηκε τα αυτονόητα δικαιώματα ανθρώπων που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα μας, μας ενθουσίασε».
Η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας συνέγραψε ένα κείμενο με αφορμή την επέτειο των τριάντα χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Κάνει λόγο για το κουράγιο των ανθρώπων που έριξαν το Τείχος, που ζητούσαν ελευθερία, αλλά διαπιστώνει μία στροφή προς το χειρότερο.  Αναφέρεται στον Ευρωσκεπτικισμό, στο Brexit, σε οπαδούς «ανελεύθερης δημοκρατίας», σε «ακροδεξιούς» και σε αυτούς που υιοθετούν όρους όπως πατριώτης και παραδοσιακή οικογένεια. Μιλά ακριβώς όπως ο Σόρος στην «Ανοιχτή Κοινωνία», για φαινόμενα λαϊκισμού και για μισαλλόδοξες απόψεις που ενοχοποιούν για όλα τα δεινά  του  κόσμου  την «Ανοιχτή Κοινωνία»  του  Σόρος. Με λίγα λόγια για όλα ευθύνονται οι «ακροδεξιοί», οι συντηρητικοί και οι πατριώτες.  Ο  κομμουνισμός  εξακολουθεί και σήμερα να κυβερνά  στην  Δύση  μέσω των μεταλλαγμένων ιδεών του και να δυναστεύει την Ευρώπη όχι πλέον με Τείχη αλλά με την «πολιτική ορθότητα».

 Ο  ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. O  Αυτισμός είναι αναπτυξιακή διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά.
Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νευρο-ψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. O αυτισμός προς το παρόν δε θεραπεύεται και είναι μια ισόβια κατάσταση.
Ένα ακόμα στοιχείο που επιδεικνύει τη σημαντικότητα του θέματος είναι ότι πέρα από τη ζωή του παιδιού που επηρεάζεται άμεσα, αλλάζει και αυτή του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου.

Αρχικά, ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε από τον Ελβετό ψυχίατρο Ευγένιο  Μπλόιλερ (Eugen Bleuler) το 1911, για να χαρακτηρίσει κάποια άτομα με σχιζοφρένεια, που είχαν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

 Ο  ΑΥΤΙΣΜΟΣ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Είναι μία διαταραχή που γίνεται κυρίως εμφανής στην κοινωνική αλληλεπίδραση, την επικοινωνία και τις στερεοτυπικές συμπεριφορές.  Εμποδίζει τον  πολιτικό να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, ο  πολιτικός έχει προβλήματα στην επικοινωνία, στην σκέψη και στη φαντασία,  στην  κοινωνική επαφή, στις  διαπροσωπικές σχέσεις και  στην  συμπεριφορά.    Επίσης συνδέεται με δύσκαμπτες ρουτίνες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, όπως η έμμονη ταξινόμηση αντικειμένων ή το να ακολουθεί πολύ συγκεκριμένες ρουτίνες.
Ο  Έλληνας  αυτιστικός  της  πολιτικής συχνά αποφεύγει να κοιτάξει τον άλλο στα μάτια και φαίνεται να αποκόβεται από τον κόσμο γύρω του. Δε φαίνεται να θέλει ή να ξέρει πως να επικοινωνήσει  με  ξένους  πολιτικούς.  Η ικανότητα τους να κάνουν φιλίες είναι προβληματική και είναι ανίκανοι να κατανοήσουν τα συναισθήματα και τις απόψεις των άλλων ατόμων. Ο  αυτιστικός  πολιτικός  μπορεί κατά περιστάσεις να δώσει την εντύπωση πως είναι κωφός και πως δεν μπορεί να αντιδράσει με λέξεις και άλλους ήχους.  Ορισμένες  φορές  υπάρχει  καθυστέρηση ή απουσία ομιλίας, ηχολαλία ή μιλά ασταμάτητα για ένα θέμα.

Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΤΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δυσκολεύεται να αντιληφθεί τη σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας όπως χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου και στάση σώματος.
Δεν γνωρίζει πότε να αρχίσει ή να δώσει τέλος σε μια συζήτηση.
Μιλά με μονότονη μη εκφραστική φωνή και δεν κατανοεί τη σημασία της αλλαγής τόνου.
Δεν αντιλαμβάνεται τα νοήματα και δυσκολεύεται στην αναγνώριση αστείων, μεταφορών και ειρωνείας.
Συνήθως  έχει επιφανειακά τέλειο λόγο που όμως τείνει να είναι τυπικός και σχολαστικός.
Δυσκολεύεται να φανταστεί εναλλακτικά κοινωνικά σενάρια και να προβλέψει τι θα συμβεί κατά την εξέλιξη μιας κοινωνικής επαφής.
Δυσκολεύεται να ερμηνεύσει τα λόγια, τις πράξεις και τα συναισθήματα των άλλων.
Έχει περιορισμένα ενδιαφέροντα με τα οποία ασχολείται σχολαστικά και επαναλαμβανόμενα.
Επιμένει σε συγκεκριμένες ρουτίνες.

Δεν εγκαθιδρύει καλή και ποιοτική βλεμματική επαφή. (π.χ. δεν κοιτάει τη μαμά όταν του μιλά).
Δεν ανταποκρίνεται σε κοινωνικό χαιρετισμό (π.χ. δεν κουνά το χεράκι ‘γεια σου’, δεν στέλνει φιλάκι).
Δεν ανταποκρίνεται σε κοινωνικό παιχνίδι (π.χ. κούκου-τσα).
Δεν ανταποκρίνεται σταθερά και άμεσα στο κάλεσμα του ονόματός του.
Χρησιμοποιεί το χέρι του ενήλικα σαν εργαλείο («απαιτεί» από το χέρι της μαμάς και όχι κοιτώντας τη μαμά στα μάτια να ανοίξει π.χ. ένα κουτί μπισκότα).

Ηχολαλεί, δηλαδή επαναλαμβάνει μηχανικά κάτι που άκουσε (π.χ. σε ερώτηση «τι κάνεις, Κούλη;» απαντά «τι κάνεις, Κούλη;» —άμεση ηχολαλία.  Ή σε ανύποπτο χρόνο ανακαλεί φράσεις/διαλόγους από τηλεοπτική εκπομπή—καθυστερημένη ηχολαλία).
Χρησιμοποιεί το γ΄ ενικό πρόσωπο όταν μιλά για τον εαυτό του (π.χ. όταν θέλει νερό λέει «ο Αλέξης θέλει νερό»).
 Παρουσιάζει αδυναμία να αναπτύξει σχέσεις με συνομηλίκους.
Δείχνει προτίμηση στα μοναχικά παιχνίδια, έλλειψη ενδιαφέροντος για φιλίες (σε μεγαλύτερα παιδιά) ή ύπαρξη ενδιαφέροντος αλλά χωρίς να ακολουθούνται οι κοινωνικοί κανόνες επικοινωνίας (π.χ. ορμάει και πιάνει τα μαλλιά τους, πηγαίνει υπερβολικά κοντά τους όταν τους μιλά).
Έχει δυσκολία ή έλλειψη αυθόρμητου ενδιαφέροντος να μοιραστεί τη χαρά του ή τα ενδιαφέροντά του (π.χ. όταν βλέπει κάτι ενδιαφέρον δεν γυρίζει στη μαμά να το δείξει με χαρά).
Σε μεγαλύτερη ηλικία: αδυνατεί να αρχίσει ή να διατηρήσει μία συζήτηση, αναπτύσσει εμμονές με θέματα (π.χ. μιλά συνεχώς για έντομα ή για μία εκπομπή στην τηλεόραση).
Δεν έχει σωστή “μελωδικότητα” η φωνή του  (π.χ. ακούγεται μονότονος, σαν ρομποτάκι).
Δυσκολεύεται να αντιληφθεί το χιούμορ (π.χ. δεν γελά με ένα αστείο, ένα ανέκδοτο, μια αστεία κατάσταση).
Παίρνει κυριολεκτικά μεταφορικές εκφράσεις (π.χ. «καλημέρα, τι μου κάνεις, Κούλη;» απάντηση: «δεν σου κάνω τίποτα!»).
Αδυνατεί να παίξει φανταστικό και συμβολικό παιχνίδι (π.χ. να κάνει ότι ταΐζει μία κούκλα, να χρησιμοποιήσει μια μπανάνα σαν τηλέφωνο).
Κάνει επαναλαμβανόμενες, στερεοτυπικές σωματικές κινήσεις ή παρουσιάζει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές (π.χ. κούνημα μπρος-πίσω, πετάρισμα χεριών-hand flapping, κίνηση σαν να πλένει τα χέρια–hand washing).
Έχει άνισα κατανεμημένες γνωστικές δεξιότητες (π.χ. αντιλαμβάνεται μαθηματικές έννοιες εξαιρετικά εύκολα, αλλά αδυνατεί να κατανοήσει ένα πολύ απλό παραμύθι).
Έχει λεκτικές ικανότητες μειωμένες σε σχέση με μη-λεκτικές.
Παρουσιάζει υπερκινητικότητα, παρορμητικότητα, αυτοτραυματισμούς, επιθετικότητα.
Κάνει συχνά εκρήξεις με φωνές και κλάματα, οι οποίες διαρκούν για πολύ ώρα.
Παρουσιάζει Υπερ- ή Υπο-ευαισθησία σε αισθητηριακά ερεθίσματα (π.χ. αρνείται να βάλει μάλλινα ρούχα, φτύνει τροφές που έχουν μέσα κομματάκια, αρνείται αγγίγματα στο πρόσωπο ή αλλού, κλείνει τα αφτάκια του σε έντονους ήχους).
Παρουσιάζει προβλήματα στο φαγητό (π.χ. έχει περιορισμένο διατροφολόγιο, τρώει μόνο αλεσμένα) και τον ύπνο (π.χ. έχει ανήσυχο ύπνο, κοιμάται λίγο).
Έχει ανωμαλίες στην διάθεση (π.χ. αναίτια γέλια/αναίτια κλάματα) και προσκόλληση σε πρόσωπα (π.χ. στη μαμά).



Μία  σχετικά  απλή  περίπτωση  αυτιστικής  συμπεριφοράς.  Είναι  μόνιμα  καθηλωμένος  στην  ηλικία  των  14  ετών.  Δεν  θα  ωριμάσει  ποτέ.  Οι  ξένοι  πολιτικοί  συνομιλητές  του  είναι  ενθουσιασμένοι  για  την  απλοϊκότητα  που  εκπέμπει.  Δυσκολεύεται να αντιληφθεί τη σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας όπως χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου και στάση σώματος.

Η  Αυτιστική  πολιτική  συμπεριφορά  του  υπουργού  εξωτερικών  Δένδια  είναι  αντιληπτή  ακόμη  και  σε  μη  ειδικούς.  Όλο  το  παρουσιαστικό  του  κραυγάζει:  "ο  θείος  Ρότσιλντ  ξέρει  πολλά  και  θα  τα  κανονίσει  εκείνος".

Μιλά με μονότονη μη εκφραστική φωνή και δεν κατανοεί τη σημασία της αλλαγής τόνου.  Κάνει επαναλαμβανόμενες, στερεοτυπικές σωματικές κινήσεις ή παρουσιάζει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.  



   Σύνθετος  αυτισμός  με  μεγαλομανία  και  σχιζοφρενή  παραληρηματικό  λόγο.
Κάνει συχνά εκρήξεις με φωνές και κλάματα, οι οποίες διαρκούν για πολύ ώρα.
Παρουσιάζει Υπερ- ή Υπο-ευαισθησία σε αισθητηριακά ερεθίσματα (π.χ. αρνείται να βάλει μάλλινα ρούχα, φτύνει τροφές που έχουν μέσα κομματάκια, αρνείται αγγίγματα στο πρόσωπο ή αλλού, κλείνει τα αφτάκια του σε έντονους ήχους).  Ο  Σόρος  και  η  CIA  μας  τον  ετοιμάζουν  για  πρωθυπουργό  κατοχής. 



Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα (14 Δεκ 2018) τις προσφυγές Συλλόγων, κ.λπ. κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία». Όπως εξήγησε δεν μπορούν να ελεγχθούν δικαστικά, καθώς άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου) με τις υπ΄ αριθμ. 2615-2616/2018 αποφάσεις της έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις, δηλαδή η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς, συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ.
Και αυτό γιατί «συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της χώρας». Ως εκ τούτου, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, μη υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ».
Ακόμη, η Ολομέλεια απέρριψε ως απαράδεκτους του υπόλοιπους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, ενώ ένα μέλος της Ολομέλειας, ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμιάς μειοψήφησε, υποστηρίζοντας ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις υπόκειται στον έλεγχο του ΣτΕ.


Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Δεν  ήθελε  να  εξεταστεί  ούτε  καν  ως  έγγραφο  η  Λίστα  Λαγκάρντ  και  ζητούσε  απαλλαγή  του  Παπακωνσταντίνου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δήλωσή της αντιτίθεται στην υποψηφιότητα της Προέδρου του ΣτΕ, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η κυρία Σακελλαροπούλου, κατά τις τελευταίες 22 ημέρες επέδειξε πλήρη διαθεσιμότητα να κάμψει τις βασικές αρχές λειτουργίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του κράτους δικαίου και να παραβιάσει τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, του Αλεξάντερ Βίννικ, εξυπηρετώντας την πολιτική ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και τις πιέσεις από πλευράς των Κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γαλλίας.
Απέδειξε έτσι ότι δεν διαθέτει αυτήν την βασική αρετή της ικανότητας αντίστασης σε αντισυνταγματικές πολιτικές πιέσεις. Κι ακόμη περισσότερο, εμφανίσθηκε διατεθειμένη στην πράξη να σύρει ολόκληρο το Συμβούλιο της Επικρατείας στην κατεύθυνση μιας εξόφθαλμα αντισυνταγματικής σκοπιμότητας».


Στη διαδρομή της στο χώρο της Δικαιοσύνης έχει καταπιαστεί με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, το τέλειο δηλαδή «πολιτικώς ορθό» προφίλ για να παρουσιαστεί ως η ιδανική Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Δεν γνωρίζουμε (ή μάλλον γνωρίζουμε) τις θέσεις της στα Εθνικά θέματα, για την Μακεδονία, την Βόρειο Ήπειρο, τις εκτρώσεις, την αντικατάσταση του Ελληνικού λαού με λαθρομετανάστες κλπ.
Το γεγονός είναι  ότι μια δικαστής και μάλιστα η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μετέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφθονία φωτογραφιών με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη. Όσοι την γνωρίζουν, ξέρουν την αγάπη της για τον κινηματογράφο- στο προφίλ της έχει αναρτήσει πάμπολλες εικόνες από κλασσικές ταινίες όπως το Όσα παίρνει ο άνεμος ή το «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», που τείνει να γίνει κλασσική. "Η αναδρομή στο προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ακριβώς αυτό: μια σύγχρονη Ελληνίδα, μια γυναίκα με γεμάτη επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή".



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:


Οι  έλληνες  πολιτικοί  (και   η  ιθύνουσα  πνευματική,  καλλιτεχνική,  ακόμη  και  οικονομική  - βλέπε  ολιγάρχες  των  ΜΜΕ - τάξη)  έχουν   δημιουργήσει  δικούς  τους  άρρωστους  κοινωνικούς  και  ιδεολογικούς  κόσμους  και  ζουν  μόνοι  τους  μέσα  σ’ αυτούς.
Ο καθένας απ’  αυτούς  ενεργεί   «ιδιωτικά»  και  καιροσκοπικά  εναντίον  των  άλλων  ενώ  το  εθνικό  και  κοινωνικό  οικοδόμημα  γύρω  τους  γκρεμίζεται. 

Η  πρωτόγονη πολιτική σκέψη,   η ασυναρτησία,  η   διαστροφή  στην  επικοινωνία,  οι  ιδιόμορφες  γλωσσικές  κατασκευές,  το  κλειστό  σύστημα  εννοιών,  η  κατασκευή  εχθρών  και  η  δαιμονοποίησή  τους,  η  «λογική»  που  χρησιμοποιείται  για  να  αυτοεπιβεβαιώνει  τους  εμμονικούς  ισχυρισμούς  τους,  όλα  αυτά  είναι  γνωρίσματα  του  ελληνικού  πολιτικού  και κοινωνικού  αυτισμού.

Το  κυριώτερο  όμως  και  πιο  παθογνωμονικό  εύρημα  στους  έλληνες  πολιτικούς,  αυτό  που  θέτει  την  διάγνωση  του  πολιτικού  αυτισμού,  είναι  η  έλλειψη  εθνικής  ευαισθησίας.
 Οι  έλληνες  πολιτικοί  θα  ασχοληθούν  με  πολλά  ζητήματα:  κλιματική  αλλαγή,  περιβάλλον,  πράσινη  ανάπτυξη,  δικαιώματα  των  ζώων,  δικαιώματα  των  μειονοτήτων  κλπ.
Ίσως  έχουν  ακούσει  και  την  έκφραση  Ελληνικός  Λαός,  Ελληνικό  Έθνος  και  Ελληνική  Πατρίδα.  Αισθάνονται  όμως  μία  απέχθεια  γι  αυτές   τις  έννοιες.  Δεν  μπορούν  να  αντιληφθούν  κάτι  τόσο  μεγάλο  και  σύνθετο.  Ξεπερνά  τα  αυτιστικά  όριά  τους.  Δεν  καταλαβαίνουν  ότι  δίπλα  μας  υπάρχουν  άλλες  κοινότητες  που  θέλουν  το  κακό  μας,  ότι  ο  κόσμος  είναι  ένα  θανατερό  λιβάδι  και  για  να  επιβιώσουμε  απαιτείταιι  ενότητα,  σύμπνοια,  εξυπνάδα,  ετοιμότητα. 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


  Υ.Γ.

Tις παρακάτω καταγγελίες κάνει η Ειρήνη Μαρούπα, η δικηγόρος που εκπροσώπησε τις Παμμακεδονικές οργανώσεις στην αίτηση της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που έγινε στο ΣτΕ και στο οποίο προήδρευε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Οι καταγγελίες έγιναν στον Μάκη Βραχιολίδη και στην εκπομπή του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

Ιδού τι λέει συνοπτικά: 

Θα αποκαλυφθεί ποια είναι η κ. Σακελλαροπούλου, η προτεινόμενη Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θεωρώ αδιανόητο να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτή η κυρία. Αν έχουν στοιχειώδες φιλότιμο οι βουλευτές της ΝΔ και αν τρέχει ελάχιστη σταγόνα αίματος ελληνικού, πρέπει να αποχωρήσουν από αυτή την επιλογή. Η κυρία Πρόεδρος του ΣτΕ είναι αυτή που δικάσαμε την αίτηση ακύρωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών . Εγώ εκπροσώπησα τις Παμμακεδονικές οργανώσεις εξωτερικού (Αμερικής,. Αφρικής, Καναδά, Αυστραλίας) και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Σωματείων Μακεδόνων στην αίτηση ακύρωσης που υποβάλλαμε εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η κυρία αυτή έγινε Πρόεδρος ειδικά για να απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών , ήταν έξι μήνες ακέφαλο το ΣτΕ για να έρθει η κυρία αυτή. Είχε παραιτηθεί Μάιο ο Σακελλαρίου καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία, ότι οι διασκέψεις του δεν είναι μυστικές . Ποιος άραγε έδινε τα νέα στις καλές, αριστερές εφημερίδες; Δήθεν αριστερές εφημερίδες. Οι βολές του κ. Σακελλαρίου ενδεχομένως να αφορούσαν την κυρία Σακελλαροπούλου για το ποιος διέδιδε τις μυστικές διασκέψεις και τις αποφάσεις του ΣτΕ πριν καν ληφθούν. Παραιτήθηκε Μάιο ο κ. Σακελλαρίου και η κ. Σακελλαροπούλου διορίστηκε Οκτώβριο παρακαλώ. Η υπόθεση η δική μας δικάστηκε 7 Δεκεμβρίου. Περιμένανε να συμπληρώσει τον απαραίτητο χρόνο ως Αντιπρόεδρος του ΣτΕ επειδή ήταν η νεώτερη, η πιο άπειρη.
Πάμε λοιπόν να δικάσουμε την αίτηση ακύρωσης και μας ξεκινάει λέγοντάς μας ότι πρέπει μέσα σε 20 λεπτά να έχουμε αγορεύσει τρεις δικηγόροι! Της είπαμε ότι το θέμα ήταν πολύ σοβαρό που αφορά την Ελλάδα για να συντομεύσουμε 2 δικηγόροι μέσα σε 20 λεπτά! Μίλησε αγενέστατα, πρέπει να ακουστεί τι ειπώθηκε εκείνη την ημέρα για να καταλάβουν ποια τους προτείνουν να ψηφίσουνε. «Δεν υπάρχει μόνο αυτή. Έχουμε και άλλες υποθέσεις εδώ πέρα, δεν θα ασχολούμαστε μαζί σας».
Εγώ συγκεκριμένα της είπα: «Δεν μπορεί να συμβεί αυτό που μας λέτε. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε τον διαμελισμό της Ελλάδας μέσα σε 10 λεπτά. Θα μας δώσετε τον χρόνο που χρειαζόμαστε». Μου απάντησε «δεν πάμε καλά…», που είναι πρωτάκουστο για Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στην πορεία και κατά τη διάρκεια της αγόρευσής μου, πράγματι μας έδωσε περισσότερο χρόνο. Εγώ αγόρευσα 18 λεπτά με 4 διακοπές δικές της και με έντονη τη δυσφορία της, που είχε εκνευρίσει όλο τον κόσμο. Κάποια στιγμή της εξέθεσα το θέμα ότι έχουν φτιαχτεί 3 αυτονομιστικά σωματεία στη Μακεδονία που μιλάνε για ανεξάρτητη Μακεδονία, για εξελληνισμένους Σλάβους που θα απελευθερωθούν με τη Συμφωνία αυτή. Και της είπα και τα ονόματα των σωματείων. Όταν της εξέθεσα το σωματείο στην Αριδαία για τη Μακεδονική γλώσσα «Κίνστε μάϊκο» (κάπως έτσι λεγόταν), με διέκοψε στην αγόρευσή μου η Πρόεδρος λέγοντας: «ελεύθεροι είναι να κάνουν ό,τι θέλουν»…αυτοί που θέλουν ανεξάρτητοι Μακεδονία! Τότε λοιπόν κι εγώ φανερά εκνευρισμένη της είπα «Ε, όχι. Οι Μακεδόνες δεν θα ξαναζήσουν σκλαβωμένοι επειδή το θέλετε εσείς». Ο κόσμος μέσα στην αίθουσα πέρασε μεγάλη ταραχή και με τα λόγια της είχαν αρχίσει να τη γιουχάρουν, ενώ στη συνέχεια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν της έδωσα την απάντησή μου. Εκείνη πανικοβλήθηκε, διέκοψε τη διαδικασία, αποσύρθηκε όλο το δικαστήριο και μετά μου έστειλε το φρουρό της να μου ζητάει εγγυήσεις της ασφάλειας του δικαστηρίου γιατί ο κόσμος είχε εξαγριωθεί, ότι αν ξαναβγούν να μην ξανα-διακόψει ο κόσμος το δικαστήριο (είτε με φωνές είτε με χειροκροτήματα), ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Είναι σημαντικό αυτό που θα σας πω γι’ αυτήν που πάνε μας φορέσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία έχει απόλυτη συναίνεση προκαταβολικά στον διαμελισμό της Ελλάδας. Και στη Μακεδονία, και στο Αιγαίο και στην Κρήτη και παντού. Θα δούμε πράγματα και θάματα με αυτή την κυρία, πολύ χειρότερα από αυτά που είδαμε με τον Παυλόπουλο. Στην κυρία αυτή καταθέσαμε υπομνήματα Πέμπτη μεσημέρι 3.30. Η απόφαση δόθηκε στα ΜΜΕ την επόμενη στις 12.00. Σςε λιγότερο από 20 ώρες έκανε διάσκεψη, να πάρει απόφαση, να την καθαρογράψει και την έδωσε στη δημοσιότητα. Περιττό να σας πω ότι για τα υπομνήματά μας είχαμε πληρώσει 1000 ευρώ σε φωτοτυπίες. Τα υπομνήματά μας ήταν δύο 80σέλιδα. Ήταν προειλημμένη η απόφασή της. Φταίω εγώ που δεν έπεισα τις Παμμακεδονικές να της κάνω αγωγή κακοδικίας ώστε να μην τολμήσει σήμερα κανείς αν την προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.
πηγή: indobserver.gr
Καταγγελία Μόσχας για Α.Σακελλαροπούλου: «Επιλέχθηκε για ΠτΔ με αντάλλαγμα να παραδώσει σε ΗΠΑ τον Α.Βίνικ».  PRONEWS
Κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου καταγγελία σε βάρος της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής της νέας υποψήφια Προέδρους της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 
Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέδωσε απόφαση έκδοσης του  Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» στην Γαλλία (αλλά ουσιαστικά στις ΗΠΑ, αφού η Γαλλία αποσύρει την αίτηση έκδοσης) και ως αντάλλαγμα για την απόφαση προτάθηκε για νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
Η Μόσχα όλα δείχνουν ότι δεν θα «καταπιεί» την απόφαση που χαρακτηρίζει ως «εκτέλεση των εντολών της Ουάσιγκτον».
Και προειδοποιεί την ελληνική πλευρά ότι θα υπάρξουν «τα κατάλληλα αντίποινα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του Α.Βίνικ.
Εδώ να σημειώσουμε τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ για την υπόθεση έκδοσης του «Mr Bitcoin στις 25 Δεκεμβρίου 2019:
Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά «Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μια αρκετά δόλια απόφαση, επειδή υπήρχαν τρία αιτήματα έκδοσης: γαλλικό, αμερικανικό και ρωσικό.
Αντίθετα με αυτά που συζητήσαμε εδώ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε να εξεταστούν εκ νέου προσεκτικά τα επιχειρήματά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαιροποιήθηκαν για να αντικατοπτρίσουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, ελήφθη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, η απόφαση που λέει ότι το δικαστήριο σύστησε την έκδοση και το υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε με αυτό, πρώτα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία.
Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη προσέγγιση των Ελλήνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μπουν στην ουσία των επιπρόσθετων, υπογραμμίζω στοιχείων που τους δώσαμε. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε να γίνουν επιπλέον ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας». 
Σήμερα και δια μέσω της δικηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου ο συλληφθείς Αλεξάντερ Βίνικ κατήγγειλε:  «Η νέα υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας», υπογραμμίζει.
«Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου. Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες. Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος καταγγέλλει πως δεν του επιτρέπουν να πάρει καθαρό αέρα και πως η τελευταία φορά που προαυλίστηκε, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, 
«Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου. Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου», σημειώνει.
Τέλος ζητά την παρέμβαση όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας πως «Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς».