Κυριακή, Ιανουαρίου 19

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ «ΧΑΜΕΝΟΥΣ»!

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


«Και αν χάσετε;» - «Δεν θα χάσουμε» Και αν ο Τραμπ εννοούσε νησιά (μη γένοιτο) τι γίνεται; ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « οι τούρκοι θα πειράξουν δυο νησιά μας»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μετά το Λιβυκό έρχεται το Κουρδικό και το ΑΙΓΑΙΟ ;
Οι στιγμές δεν είναι κρίσιμες , ούτε δραματικές αλλά τραγικές για τα Ελληνικά συμφέροντα.

Μια πιθανή όπως φαίνεται συμφωνία μεταξύ των αντιμαχόμενων παρατάξεων στην σπαρασσόμενη Λιβύη νομιμοποιεί την παράνομη συμφωνία Λιβύης- τουρκίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ εξ αιτίας της οποίας η Ελλάδα θα μπει σε απίθανες περιπέτειες;


Στο Λιβυκό και στα ενεργειακά της Αν. Μεσογείου μήπως λειτουργεί η αντιπαροχή για την ίδρυση Κουρδικού κράτους;
Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που γίνεται στην επικαιρότητα, προφητείες που διαβάσαμε τα προηγούμενα χρόνια με ειδήσεις της στιγμής συμπλέκονται , παραλληλίζονται και δεν αντικρούονται.



«Υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός για την ερχόμενη Κυριακή, αλλά σήμερα δεν μπορώ να κάνω επίσημη ανακοίνωση γι’ αυτό», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τουρκικά δημοσιεύματα που θέλουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να μεταβαίνει στο Βερολίνο για την Διάσκεψη στις 19 Ιανουαρίου.»
« Όπως αναφέρει η «Εστία», πίσω από τις κλειστές πόρτες ο Ελληνας πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξήγησε πως η χώρα μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε χαρακτηριστικά σε εκείνο το σημείο τον Ελληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την «Εστία». «Δεν θα χάσουμε, κ. πρόεδρε», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

«Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».

«Το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν οι Tούρκοι», «εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».

« Μερικά ψιλοπράγματα θα καταφέρουν και θα τους βρει η οργή του Θεού, τους τουρκαλάδες» 

« Ήρθαν εδώ κάποιοι και άρχισαν να μου λένε ότι θα γίνει πόλεμος και ότι οι Τούρκοι θα μπούνε στην Ελλάδα και πως θα μας πάνε μέχρι τα εξαμίλια της Κορίνθου (εξηγώντας έτσι, στραβά, με το χαλασμένο τους λογισμό, την προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού). 

Τότε τους περιέλαβα και τους είπα ότι ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων είναι κάτι Έλληνες σαν και σας, που εν καιρώ ειρήνης διαδίδουν πως, αν τυχόν γίνει πόλεμος, οι Τούρκοι θα μας πάνε μέχρι την Κόρινθο, γιατί, όταν αρχίσει ο πόλεμος, όλοι θα έχουν πεσμένο ηθικό και μόνοι τους θα οπισθοχωρήσουν μέχρι την Κόρινθο. 

Ακόμη και αν ήταν αλήθεια δεν θα έπρεπε να το λέτε. Πολύ περισσότερο που δεν είναι αλήθεια. Και σας το ξαναλέω : αυτό να μην το ξαναπείτε πουθενά, γιατί κάνετε μεγαλύτερο κακό απ’ ό,τι θα έκαναν πολλές τουρκικές μεραρχίες.

Αυτά τους είπα παπά μου κι ενώ εγώ ποτέ δεν θέλω να μιλάω για προφητείες, με ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα εξαμίλια που λέει ο Άγιο Κοσμάς είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας. 

Αυτό είναι το θέμα για το οποίο τα τελευταία χρόνια «τρωγόμαστε» με την Τουρκία κι αυτό θα είναι το θέμα για το οποίο θα «πιαστούμε». 

Όμως δεν θα μπουν στην Ελλάδα, μέχρι εκεί θα προχωρήσουν, στα έξι αυτά μίλια και τότε θα τους βρει η μεγάλη συμφορά από τον βορρά, που λένε τα γραφόμενα και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. 

Το ένα τρίτο το Τούρκων θα σκοτωθεί, το ένα τρίτο θα εκχριστιανιστεί και το υπόλοιπο θα φύγει βαθιά μέσα στην Ασία. Εμείς από του Τούρκους δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα. 

Μερικά ψιλοπράγματα θα καταφέρουν και θα τους βρει η οργή του Θεού.» Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Γέρων Παΐσιος» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
Ο υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι με κόκκινα γράμματα άνωθεν του ονόματος του συγγραφέα.