Παρασκευή, Ιανουαρίου 10

Νατάσσα Μποφίλιου – «Όλοι στην οικογένειά μου είναι παλιοκομμούνια και άθρησκοι»

1
Παραθέτουμε απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε η ίδια σε Σταλινικό Σάϊτ…

Πόσα αδέρφια είστε;
Είμαστε πέντε. Ο μπαμπάς μου και ο θείος μου παντρεύτηκαν δύο αδερφές, τη μαμά μου και τη θεία μου. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώσαμε όλοι στο ίδιο σπίτι, κοινό ταμείο, κοινή επιχείρηση. Πάντα υπήρχε μια δομή διαφορετική μεσ’ στην οικογένεια. Οι γονείς μου είναι σαν αδέρφια, παρότι έχουν
χωρίσει. Η μητέρα μου έκανε με άλλο μπαμπά το πέμπτο μας αδερφάκι, αλλά ο δικός μου μπαμπάς το μεγαλώνει σαν να’ναι δικό του. Η μητριά μου, πάλι, είναι στενή φίλη με τη μητέρα μου – γίνεται χαμός, άσ’το (γέλια). Ποια Σουηδία; Μετασουηδικό μοντέλο!
Ο πατέρας σας ήταν τραγουδιστής, άρα να το και το καλλιτεχνικό μικρόβιο.
Ερασιτέχνης ήταν και είναι. Μουσικός που έχει βαθιά αγάπη για τη μουσική στο σύνολο της και, νομίζω, αυτός μου εμφύσησε το ενδιαφέρον για το έντεχνο ελληνικό τραγούδι, που το γνώρισα από πολύ μικρή ηλικία.
Αν τα λέω σωστά, ο πατέρας σας, ο Νίκος Μποφίλιος, υπηρετούσε το πιο πολιτικοποιημένο τραγούδι.
Φυσικά. Όλη η οικογένεια είναι παλιοκουμμούνια (γέλια)! Η δισκογραφία δεν τον ενδιέφερε καθόλου, ούτε ήθελε να μπλέξει την επιβίωση με το αίσθημα που του προσφέρει η μουσική. Θεωρούσε ότι είναι αφιερωμένος σε ένα είδος μουσικής που ανήκει σε όλους ανεξαρτήτως. Είχε μια άλλη φιλοσοφία και να μην ξεχνάμε ότι δραστηριοποιήθηκε σε άλλες εποχές. Δεν τον ένοιαζε ποτέ να γίνει επαγγελματίας, το έκανε για τους φίλους του, για τους δικούς του.

 makeleio.gr/