Ρόδι. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση νευροεκφυλιστικών νόσων: Άνοια-Αλτσχάιμερ-Σκλήρυνση κατά πλάκας

ρόδι, σπόροι ροδιού και λάδι από ρόδι
Της Ανθής Αγγελοπούλου
Δύο νέες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Nanomedicine», έδειξαν ότι το έλαιο των σπόρων του ροδιού (seed oil – PSO) αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά φάρμακα που διαθέτει η φύση, ιδανικό για την ενδυνάμωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.
Όπως ανέφερε η ερευνήτρια Εκφυλιστικών Νόσων του Εγκεφάλου στο Τμήμα Νευρολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ καθηγήτρια Ruth Gabizon, παρουσιάζοντας τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των μελετών της, σε συνέδριο που
διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας σε συνεργασία με την Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας του Ισραήλ, το ρόδι μπορεί και να κρατά το κλειδί της αντιγήρανσης των κυττάρων του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τη Dr. R.Gabizon

η μεγάλη πρόκληση για τους επιστήμονες, ήταν να βεβαιωθούν ότι το έλαιο από τα ρόδια, το οποίο φιλτράρεται από το συκώτι μας όπως και οι υπόλοιπες τροφές, καταλήγει πράγματι στα μέρη του σώματός μας που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό. Κι αυτό, γιατί όπως είπε, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις αντιοξειδωτικές ουσίες, είναι το γεγονός ότι αυτές δεν απορροφώνται σε επαρκείς ποσότητες από τον οργανισμό.

Ο Ρόλος των Αντιοξειδωτικών Ουσιών 

Η Dr. R.Gabizon σε συνεργασία με τον καθηγητή Shlomo Magdassi, ειδικό στον τομέα της νανοτεχνολογίας από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Χημείας του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ ανακάλυψαν με πιο τρόπο μπορούν να διασπάσουν το έλαιο ροδιού σε μικροσκοπικά σωματίδια, τόσο μικρά, ώστε να μπορούν να “γλιστρήσουν” μέσω του ήπατος, να μην διυλιστούν από αυτό και να καταφέρουν να βρουν τον δρόμο τους προς τον εγκέφαλο.
Οι μελέτες σε πειραματόζωα που είχαν πολλαπλή σκλήρυνση και νόσο Κρόιτσφελντ Γιάκομπ έδειξαν, ότι το έλαιο του ροδιού καθυστέρησε την εξάπλωση της νόσου και μείωσε σημαντικά την ένταση των συμπτωμάτων.

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε 

Η έρευνα έδειξε επίσης, ότι το έλαιο του ροδιού, το οποίο περιέχει ωμέγα 5 και ένα από τα πλέον ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά, το πουνισικό οξύ (Punicic Avid-PA), έχει όχι μόνο πολύ καλή απορρόφηση από το έντερο, αλλά και ότι καταλήγοντας στον εγκέφαλο έχει σημαντική αντιοξειδωτική επίδραση.
Όπως τόνισε η Dr. Gabizon, θα συνεχίσουν την έρευνά τους με κλινικές δοκιμές, στην κατεύθυνση της επίδρασης του σκευάσματος σε ασθενείς που πάσχουν από νόσους Κρόιτσφελτ Γιάκομπ, Αλτσχάιμερ και Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Αλτσχάιμερ: Πρόληψη και αποτροπή με ένα μόλις θρεπτικό συστατικό 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθηγητές Gabizon και Magdassi πήραν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ανακάλυψή τους, ενώ παρήγαγαν ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο χρησιμοποιείται ως δυναμωτικό σε ασθενείς που πάσχουν από εκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου.

Η οξείδωση των πρωτεϊνών και των λιπιδίων παίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η οξείδωση των πρωτεϊνών και των λιπιδίων παίζουν σημαντικό ρόλο στον νευροεκφυλισμό του εγκεφάλου. Η φθορά αρχίζει από τα χρόνια της εφηβείας και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με κάποια μορφής άνοια, συνεχώς αυξάνεται.
Όπως αναφέρει η Διεθνής Εταιρεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, από τα 75 εκατομμύρια που καταγράφηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010 μέχρι το 2050 αναμένεται να διπλασιαστούν, αγγίζοντας τα 131,5 εκατομμύρια.
Παράγοντες που οδηγούν σε Άνοια-Αλτσχάιμερ-Απώλεια Μνήμης. Τι μπορεί να βοηθήσει 

Ο θάνατος των νευρώνων ευθύνεται για την εξασθένηση της μνήμης και της νοητικής ενέργειας

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Ruth Gabizon, τα κύτταρα του εγκεφάλου πεθαίνουν με την πάροδο του χρόνου και δεν αντικαθίστανται. Οι συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες, όπως η πέψη της τροφής και η αναπνοή, δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε οξείδωση και βλάβη των ανθρώπινων κυττάρων και ιδιαίτερα των εγκεφαλικών.
Σε αντίθεση με τα κύτταρα του αίματος ή του δέρματος, τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν αντικαθίστανται από νέα. Έτσι, οι επιβλαβείς για την υγεία μας ελεύθερες ρίζες καταλήγουν να βλάπτουν τη σκέψη, τη μνήμη, τον προσανατολισμό μας, αλλά και την ικανότητα πνευματικής εγρήγορσης.
Ο εκφυλισμός του εγκεφάλου είναι μεν μια φυσική και αναπόφευκτη διαδικασία, όπως λέει, μπορεί όμως να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί, ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας.
Όπως επεσήμανε η Dr. Gabizon, αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών, ίσως τα κύτταρα μας να λειτουργούν καλύτερα και να ζουν περισσότερο.

Ελεύθερες ρίζες: Γιατί μας απειλούν και πως τις αντιμετωπίζουμε 

Γι’ αυτό η προσέγγιση των ερευνητών είναι ότι ακόμη και αν δεν μπορούν να θεραπεύσουν τους ασθενείς που πάσχουν από ασθένειες, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, διότι διαγιγνώσκονται σε ένα στάδιο όπου ο μεγαλύτερος αριθμός εγκεφαλικών κυττάρων είναι ήδη νεκρός, ίσως να μπορούν να καθυστερήσουν την εξέλιξη της νόσου σε πρώιμα στάδια, ή ακόμα και να αποτρέψουν την εμφάνιση ασθενειών σε υγιείς ανθρώπους που κινδυνεύουν να αναπτύξουν νευροεκφυλισμό.
Εδώ μάλλον δεν είναι και τόσο… διαβασμένοι δεν συνεννοούνται μεταξύ τους οι επιστήμονες, καθώς Μπορούμε ως ενήλικες να αναπτύξουμε νέα νευρικά κύτταρα-νευρώνες 
και μάλιστα Νευρώνες, αναπτύσσονται όλη μας την ζωή και τροποποιούνται ανάλογα με τα προβλήματα που λύνουν 
Πηγή: www.naftemporiki.gr   

“Τροφή”: Σταματήστε τον εκφυλισμό του εγκεφάλου με

1) τα ΥΠΕΡ-πολύτιμα για το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τα οποία Ω 3: Απομακρύνουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου  
2) την φόρμουλα του πανεπιστημίου Αθηνών που περιέχει ΚΑΙ τζίνγκο μπιλόμπα το οποίο δεν το λένε τυχαία βότανο της μνήμης!! Και η προσθήκη και των δύο άλλων συστατικών εκτινάσσει την δράση του: Ginkgo Biloba: Εμπροσθοφυλακή κατά της γήρανσης, ειδικά του εγκεφάλου
τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου ΚΑΙ αναπνευστικό). 
Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι εγκέφαλο και καρδιά),
εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό και τα 3 μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου, του αναπνευστικού και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.
3)  Το συνένζυμο CoQ10 μπορεί να βοηθήσει τα μιτοχόνδρια σας να κάνουν πιο καθαρές και πιο αποτελεσματικές καύσεις.
Αυτό μειώνει την ποσότητα του οξειδωτικού στρες και των ζημιών στα μιτοχόνδρια, βοηθώντας τα να επιβραδύνουν τις παθολογικές διεργασίες γήρανσης.
Το σύνολο της υγείας του σώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο τη διατήρηση της ακεραιότητας των μιτοχονδρίων: Q10, βελτιώνει την υγεία όσων πάσχουν από εκφυλιστικές νόσους-γήρανση και
4) Με ρόδι σε συμπλήρωμα διατροφής μιας και από την μία δεν μπορούμε να το καταναλώνουμε φρέσκο όλον τον χρόνο, ενώ από την άλλη ως συμπλήρωμα βρίσουμε τις ενεργές-ωφέλιμες ουσίες του σε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση.
Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να το/α αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Ρόδι: Από ποιες σοβαρές ασθένειες μας προστατεύει 
Το αντιοξειδωτικό & αντιφλεγμονώδες ρόδι αποφράσσει & το καρδιαγγειακό 
Οι 15 λόγοι για να αρχίσετε να τρώτε ρόδια 
Ρόδι: Ο χυμός του μειώνει τις φλεγμονές 
Ο χυμός ροδιού είναι ευεργετικός και αντικαρκινικός 
Ροδιά, θεραπεύει διάρροια, δυσεντερία και από τα παράσιτα του πεπτικού