Άγριο ξύλο έπεσε όπου φύγε-φύγε ο ανθέλληνας Μηταράκης--Απορρίφθηκε η πρόταση για κλειστή δομή προσφύγων στη Χίο

Απορρίφθηκε η πρόταση για κλειστή δομή προσφύγων στη Χίο

Γενική απεργία στις 22 και 23 Ιανουαρίου

Απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, η απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου Βολισού.
Απορρίφθηκε επίσης και η εναλλακτική πρόταση του παρόντος στη συνεδρίαση υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο όρος Αίπος για τη δημιουργία της δομής.

Ο κ. Μηταράκης, κατά την αναλυτική του εισήγηση, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο του σημερινού καταυλισμού της ΒΙΑΛ τη δημιουργία νέας δομής τονίζοντας ότι μόνο έτσι η λύση του ζητήματος θα είναι βιώσιμη.
Με την απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου επιμένει στην αρχική του απόφαση για τη δημιουργία μίας δομής για 500 άτομα για καταγραφή και ταυτοποίηση.
Αποφασίστηκε, ακόμα, η συμμετοχή του δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου στις 22 και 23 Ιανουαρίου. Επίσης, στηρίζονται οι θέσεις του ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου που φέρεται ιδιοκτήτης της γης, όπου και σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή. Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει υπάρξει παρέμβαση από τον μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος ζήτησε έγγραφα την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η προστατευόμενη από τον νόμο εκκλησιαστική περιουσία.

Έντονες διαμαρτυρίες και κατά του υφυπουργού Νότη Μηταράκη

Κατά την προσέλευση του υφυπουργού στο Δημαρχείο της Χίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μικρή ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο άρχισαν να τον βρίζουν και να πετούν εναντίον του αντικείμενα.
Προσπάθησαν επίσης να τον ακολουθήσουν μέσα στο κτήριο πράγμα που πέτυχαν σπάζοντας την πόρτα του κτηρίου και παρασύροντας ομάδα αστυνομικών που βρισκόταν εκεί.
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro