ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΟΡΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ ΗΠΑ & ΙΣΡΑΗΛ: «ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ…» – ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

amartolos project mak main
Οι ιαχές «Θάνατος στην Αμερική, Θάνατος στο Ισραήλ» ηχούν στους δρόμους της Ιρανικής πρωτεύουσας με τη μεγαλύτερη οργή εδώ και δεκαετίες, καθώς η αμερικανική επίθεση κατ’εντολή Τραμπ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης που σκότωσε τον Κάσιμ Σολεϊμανί συνέπεσε με την «προσευχή της Παρασκευής».

Αυτή καταλήγει παραδοσιακά – κάθε εβδομάδα από το 1979 – σε μια πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Τεχεράνης. Η σημερινή πορεία είναι η πιο δυναμική των τελευταίων ετών. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κρατούν πορτρέτα του Σολεϊμανί απαιτώντας εκδίκηση για το θάνατο του
ayatollah_Ali_Kha-630x400
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε ότι η χώρα του θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε τα μεσάνυχτα σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, ενώ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Το γεγονός ότι ο Σολεϊμανί «έγινε μάρτυρας» είναι «η επιβράβευση για τον ακούραστο αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια (…) Αν το θέλει ο Θεός, το έργο και ο δρόμος του δεν θα σταματήσουν εδώ, και τους εγκληματίες που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του και με αυτό των άλλων μαρτύρων τους περιμένει αδυσώπητη εκδίκηση», έγραψε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ σε ανάρτησή του στο Twitter στη γλώσσα φαρσί.
«Όλοι οι εχθροί ας γνωρίζουν ότι ο ιερός πόλεμος της αντίστασης θα συνεχιστεί με διπλάσια ένταση, και τους μαχητές στον ιερό πόλεμο τους περιμένει η οριστική νίκη», ανέφερε ο Χαμενεΐ σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.
Όπως ανακοινώθηκε, το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα συγκληθεί εκτάκτως μετά την επίθεση.
Μέσα στις «επόμενες λίγες ώρες, θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για να εξεταστεί η εγκληματική ενέργεια» των Αμερικανών, η «επίθεση εναντίον του διοικητή Σολεϊμανί στη Βαγδάτη, που είχε συνέπεια να γίνει μάρτυρας», είπε στο πρακτορείο ο Κεϊβάν Χοσραβί, εκπρόσωπος του οργάνου αυτού.
.makeleio.gr/