Πέμπτη, Ιανουαρίου 30

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ – ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ermaio-tis-ntoras-o-kuriakos
Τα πάντα στο τραπέζι της Χάγης ετοιμάζεται να βάλει το Μητσοτακέϊκο αφού όπως δηλώνουν δεξιά και αριστερά οι δεξιοί του κ@λου της οδού Πειραιώς, το μόνο ρεαλιστικό σενάριο είναι να συζητήσουμε με την Τουρκία χωρίς κόκκινες γραμμές.
Προεξάρχοντος της σκιώδους Πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, ο προσκείμενος στην Κυβέρνηση Τύπος προωθούν και ετοιμάζουν το πεδίο για να δοθούν όλα απλόχερα στον Ερντογάν, σημαίνοντας τη νίκη του σε αυτή την τακτική προκλήσεων που ακολουθεί.

Ολα ξεκίνησαν από την κοινή «ρεαλιστική» πρόταση Ν.Μπακογιάννη και Ε.Βενιζέλου περί «προσφυγής των ελληνοτουρκικών διαφορών στην Χάγη», μία εξέλιξη που φυσικά προϋποθέτει την υπογραφή συνυποσχετικού με την Τουρκία.
Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η πρόταση Μπακογιάννη-Βενιζέλου είναι ένα από τα συνήθη «πυροτεχνήματα» αλλά αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο παρά έτσι είναι: Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στους Αγίους Αναργύρους την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε την Τουρκία να προσφύγουν από κοινού στην Χάγη με αντικείμενο την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ!
Όμως τί είναι στην πραγματικότητα η λεγόμενη Χάγη:
Εκεί θα αποφασίσουν για την πατρίδα μια χούφτα δικαστές αγνώστου προέλευσης, αξιοπιστίας και φρονημάτων.
Την ίδια στιγμή ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Χαμί Ακσόι αναφέρει συγκεκριμένα πως «Δεν αποκλείουμε την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Οχι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Αλλά και για το  ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με άλλα προβλήματα του Αιγαίου και να επιλυθούν μέσω συνομιλιών. Κι όταν το δηλώνουμε αυτό πως δεν αποκλείουμε μεθόδους αμοιβαίας ειρηνικής λύσης τις οποίες θα συμφωνήσουμε συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Δικαστηρίου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας!
Τώρα αν πούμε ότι όλο αυτό βρωμάει ότι είναι προσυμφωνημένο, θα μας πείτε πονηρούς και παράλογους;
Έτσι όπως το πάει ο Κούλης και όλο το «Ντορικό», σε λίγο θα φτάσει ο λαός να λέει «Που ‘σαι Τσίπρα». Αυτή είναι η κατάντια μας…makeleio.gr