Τρίτη, Ιανουαρίου 7

Ανησυχία για το μεταναστευτικό στη Βόρεια Ελλάδα

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΟΛΟΛΚΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ !
Μεταναστευτικό: Μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη
Η Κυβέρνηση έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της το μείζον θέμα του μεταναστευτικού που χωρίς αμφισβήτηση αγγίζει όλη την Επικράτεια, ενώ έχει ήδη προκαλέσει αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες.
Κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έγιναν αποδέκτες παραπόνων για την κατάσταση που επικρατεί με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι τα κέντρα φιλοξενίας παρουσιάζουν αρρυθμίες στη λειτουργία τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία έχουν λάβει νέα μέτρα σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τη χώρα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.
Είναι επιτακτική ανάγκη οι Βρυξέλλες, αλλά και κάθε χώρα της Ε.Ε να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που τις αναλογεί και να λάβουν από κοινού νέες πρωτοβουλίες, ακολουθώντας μια κοινή συνισταμένη αλληλεγγύης προς τα κράτη μέλη που σηκώνουν δυσανάλογο βάρος όπως για παράδειγμα η Ελλάδα.
Στο εσωτερικό, κυβερνητικοί βουλευτές που έκαναν μια συνολική εκτίμηση στη διάρκεια των γιορτών επισημαίνουν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις ότι χρειάζεται το κάτι παραπάνω… ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
 .lykavitos.gr