Τετάρτη, Ιανουαρίου 15

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο…

AP_12051518193
Την παραίτησή της υποβάλλει η ρωσική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στον απόηχο της ομιλίας του προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέχεια της ομιλίας του προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Μεταξύ άλλων, ο Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι η ομιλία του Πούτιν προλείανε μια σειρά «θεμελιωδών αλλαγών» στο ρωσικό Σύνταγμα.
«Αυτές οι αλλαγές, όταν υιοθετηθούν, θα σηματοδοτήσουν σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στον αριθμό των άρθρων του Συντάγματος, αλλά και στην ισορροπία της εξουσίας ως “σύνολο”» επεσήμανε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τη ρωσική κυβέρνηση για τη δουλειά που έκανε, ενώ γνωστοποίησε ότι θα συναντηθεί με κάθε υπουργό, σε συνέχεια της ανακοίνωσης Μεντβέντεφ για την παραίτηση.
Επίσης, ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να παραμείνουν στα καθήκοντά τους μέχρι το σχηματισμό της νέας.
Όπως έκανε, παράλληλα, γνωστό, σκοπεύει να συστήσει και να αναθέσει στον Μεντβέντεφ τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Εξήγησε δε, ότι σχεδιάζει την καθιέρωση του χαρτοφυλακίου του «αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας», θέση την οποία αναμένεται να προτείνει στον Μεντβέντεφ.
Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος – σε ομιλία του προς τους βουλευτές, τους υπουργούς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους – εστίασε στην εσωτερική πολιτική, αναφερόμενος στην οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα.
Περισσότερα σε λίγο…