Σάββατο, Ιανουαρίου 11

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ «ΚΛΟΤΣΟΣΚΟΥΦΙ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός που είχε πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εκθέσει την τουρκική προκλητικότητα και να πάρει στήριξη, έτρωγε τα «όμορφα» χαστούκια της πλήρης αδιαφορίας και απαξίωσης από τον κ Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν με τον Ερντογάν και παρουσία του προέδρου της Σερβίας και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας εγκαινίαζε τον ενεργειακό αγωγό Turkstream, με την πλήρη απουσία της Ελλάδας.

Αν αυτή είναι η λειτουργία της ελληνικής διπλωματίας για την στήριξη των εθνικών μας θεμάτων, τότε να…πάμε να κρυφτούμε. Όχι μόνο δεν πήραμε τίποτα από τις ΗΠΑ ενώ τους τα δώσαμε όλα, αλλά και από πάνω μας συνέστησαν έμμεσα για άλλη μια φορά αφού μας επαίνεσαν για την φιλειρηνική μας στάση, ούτε λίγο ούτε πολύ να τα βρούμε με την Τουρκία.
Στο άλλο θέμα, ο αγωγός αυτός ενώ παλιά σχεδιάζονταν να περάσει από την Ελλάδα και να πάει στην Ιταλία και από εκεί στην Ευρώπη, όλα αυτά τα σχέδια ναυάγησαν ενώ παραμένει το πικρό ενθύμιο του αγωγού Μπουργάζ – Αλεξανδρούπολης, που θα έθετε στο περιθώριο την Τουρκία ενώ θα απέφερε τεράστια κέρδη στην ελληνική πλευρά και ο οποίος δεν έγινε ποτέ εξ αιτίας του δουλικού ελληνικού πολιτικού συστήματος, γιατί απλά δεν τον ήθελαν οι ΗΠΑ.
Τώρα μπροστά μας παραμένει μια Τουρκία και άλλο ενισχυμένη και στο μέτωπο της Λιβύης καθώς αρχίζουν προσπάθειες για να διασωθεί το φιλοτουρκικό καθεστώς και συνεπώς να ισχύει η συμφωνία Τουρκίας Λιβύης και από πάνω έχουμε τα ελληνόφωνα κανάλια να αγωνιούν να παρουσιάσουν σαν επιτυχία την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.
Με λίγα λόγια όλα τα εθνικά μας θέματα με κύριο αυτό των τουρκικών διεκδικήσεων της Γαλάζιας Πατρίδας, (ποιος θυμάται πια την συμφωνία των Πρεσπών), πήγαν για άλλη μια φορά στον πάτο, ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η λαθρό –εισβολή.
Αν δεν απαλλαγούμε από την μνημονιακή κατοχή και από ένα πολιτικό καθεστώς που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να κρατά τις καρέκλες του, τότε δεν αποκλείεται αύριο χάριν της…«ειρήνης» να δούμε την τουρκική ημισέληνο να κυματίζει έξω από την Αθήνα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr