Σάββατο, Ιανουαρίου 4

Γ. Λαγός προς Λίβυους Ηγέτες Χαφτάρ και Φάρατς: Σας προσκαλώ στην Ευρωβουλή!

Πρόσκληση να επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο, απηύθυνε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. Γιάννης Λαγός, στον Στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ του Λυβικού Εθνικού Στρατού και τον Ναύαρχο Φάρατζ ελ Μαχντάουι, ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση με την φιλελληνική και αντιτουρκική του στάση. Πρόθεση του επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.
είναι η ανάδειξη των ζητημάτων που ταλανίζουν τη Λιβύη καθώς και η αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή την παρουσία του Στρατηγού Χαφτάρ και του Ναυάρχου ελ Μαχντάουι στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην πρόσκλησή του ο Γιάννης Λαγός αναφέρει στον Φιλέλληνα Ναύαρχο ελ Μαχντάουι:
“Με θαυμασμό βλέπουμε την στάση που κρατάτε, όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η στάση σας αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους μαχόμαστε για την πατρίδα μας. Σαν εκλεγμένος Ευρωβουλευτής, θα ήθελα να σας απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση και να σας προσκαλέσω επίσημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εσάς, τον Στρατηγό Χαφτάρ και όποιον άλλο κρίνετε εσείς ότι πρέπει να σας ακολουθήσει. Εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ήθελα να αναδείξετε τα προβλήματα για την επιθετική στάση των Τούρκων και τα δίκαιά σας που καταπατώνται από την αδικαιολόγητη και προκλητική τουρκική επιθετικότητα. Συντασσόμαστε απόλυτα, με όλη μας την ψυχή, στον δίκαιο αγώνα σας και ευχόμαστε από καρδιάς, να βυθίσετε όσα περισσότερα τουρκικά πολεμικά πλοία μπορείτε. Με σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπό σας και τον αγώνα σας, εύχομαι ολόψυχα, καλή χρονιά με υγεία και δικαίωση του αγώνος. Περιμένω την απάντησή σας για περαιτέρω ενέργειές μου.
Μετά τιμής,
Γιάννης Λαγός
Έλληνας ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής”

triklopodia.gr