Σάββατο, Ιανουαρίου 25

Στο στόχαστο Κινέζων τα ... λιοστάσια στην Πελοπόννησο !!!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ !!!
Σε μεγάλο μεσιτικό γραφείο της Σπάρτης κατά δήλωση του ιδιοκτήτη του, απευθύνθηκε Κινέζικη εταιρεία προκειμένου να αγοράσει μεγάλα κομμάτια ελαιώνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου οι Κινέζοι απευθύνθηκαν μέσω μιας δικηγόρου στο εν λόγω μεσιτικό γραφείο, αναζητώντας ενιαία έκταση από 200 έως 350
στρέμματα.
Τέτοιες εκτάσεις υπάρχουν στη Λακωνία, αλλά και στην Πελοπόννησο γενικότερα και ακόμη μεγαλύτερες, αλλά είναι άγνωστο αν και πόσο εύκολο είναι να πουληθούν από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς θεωρούνται και είναι φιλέτα.
Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου, οι Κινέζοι αναζητούν ενιαία έκταση στη Λακωνία, από 200 έως 350 στρέμματα, που συνολικά να έχουν από 6.500 έως 10.000 παραγωγικά ελιόδεντρα παραγωγής ελαιολάδου.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι τιμές για τέτοια λιοστάσια στην Λακωνία ποικίλουν και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ήδη τα 3.000 ευρώ το στρέμμα εφόσον μιλάμε για ποτιστικές εκμεταλλεύσεις.
Στις προϋποθέσεις που θέτουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές συμπεριλαμβάνονται τα εξής:
-Η έκταση να είναι ενιαία
-Τα ελαιόδεντρα να είναι παραγωγικά (άνω των 20 ετών)
-Τα ελαιόδεντρα να είναι ποικιλίας Κορωνέικη ή και Μανιατάκι
-Το σύνολο του αγροκτήματος να μην έχει δασικά κομμάτια
-Το αγρόκτημα να είναι αρδεύσιμο ή να έχει τις προϋποθέσεις να γίνει αρδεύσιμο.
Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του γραφείου, το αγρόκτημα εφόσον ελεγχθεί από τους ειδικούς του γραφείου για να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης, τότε, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να υπογράψει μεσιτική εντολή.
ΠΗΓΗ