Κοροναϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τον πλανήτη ο ΠΟΥ

Κοροναϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τον πλανήτη ο ΠΟΥNewsit
Συνεδρίασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κοροναϊό. Παγκόσμια απειλή ο φονικός κοροναϊός σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μέχρι τώρα έχει κάνει την εμφάνισή του σε 18 χώρες. Τρόμος να μην εξαπλωθεί σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας.
Ο κοροναϊός τρομοκρατεί και επίσημα πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του φονικού ιού που ξεκίνησε από την Κίνα
και την πόλη Γουχάν.
Ο κοροναϊός πλέον έχει ξεφύγει από την Κίνα και κάθε μέρα ανακοινώνεται και ένα νέο κρούσμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ένα “γεγονός που συνιστά εξαιρετικό κίνδυνο για την δημόσια υγεία και αφορά την διεθνή εξάπλωση μιας ασθένειας που αρχίζει και απαιτεί συντονισμένη διεθνή δράση”.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε σήμερα ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε την απόφαση έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών, ενός ανεξάρτητου πάνελ ειδικών, την ώρα που έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου κοροναϊού σε τουλάχιστον 18 χώρες.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο κοροναϊός να εξαπλωθεί σε χώρες τα συστήματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα (…). Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα», υπογράμμισε ο ίδιος.
Κοροναϊός: Αυξάνονται και πληθύνονται τα κρούσματα στη Γαλλία
Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός σήμαινε συναγερμό, η Γαλλία επιβεβαίωνε το έκτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος των γαλλικών υγειονομικών υπηρεσιών.
Το Παρίσι είχε επιβεβαιώσει τα τρία πρώτα κρούσματα του κοροναϊού που “γεννήθηκε” στην κινεζική πόλη Γουχάν την περασμένη Παρασκευή (24.1.2020), ένα τέταρτο κρούσμα την Τρίτη (28.1.2020) και ένα πέμπτο κρούσμα την Τετάρτη (29.1.2020).

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα