Ο σκύλος διασώστης που σώζει κοάλα στις πυρκαγιές της Αυστραλίας-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΗ ιστορία του Bear προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση. Ο ιδιοκτήτης του τον εγκατέλειψε επειδή δεν του άρεσε να παίζει.
Ευτυχώς ο σκυλάκος διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Sunshine Coast University, όπου τον εκπαίδευσαν να εντοπίζει κοάλα.
Ο Bear ένα Border Collie-Koolie και είναι ο μόνος σκύλος στον κόσμο που είναι εκπαιδευμένος να εντοπίζει κοάλα που χρειάζονται βοήθεια και συνδράμει τους πυροσβέστες και τους διασώστες στο έργο τους σις πυρκαγιές στην Αυστραλία.


Ο Bear, φορώντας κάλτσες για να προστατεύσει τα πόδια του, πηγαίνει στις πληγείσες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ και βοηθά τους πυροσβέστες να διασώσουν τα αβοήθητα κοάλα.

Ο πληθυσμός των κοάλα στην Αυστραλία κινδυνεύει να εξαφανιστεί, καθώς οι καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα από τον Σεπτέμβριο μαίνονται μέχρι και σήμερα. Πυροσβέστες και εθελοντές προσπαθούν απεγνωσμένα να σβήσουν τις φωτιές αλλά και να σώσουν ανθρώπους και ζώα.


Ο σκύλος-διασώστης χαιρετίστηκε ως ήρωας από το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων, ένα αυστραλιανό φιλανθρωπικό ίδρυμα ζώων που μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες με το γενναίο σκυλί εν δράσει: “Δυστυχώς κανένα κοάλα δεν βρήκαμε ζωντανό για να βοηθήσουμε, αλλά ελπίζουμε πως θα βρούμε κάποια σε παρακείμενες περιοχές…”

[ifaw] [3pointmagazine]
newsitamea.gr