Πέμπτη, Ιανουαρίου 2

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΤΣΟΥΞΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ..! Ο «ΚΑΛΟΣ ΟΙΩΝΟΣ» ΠΟΥ… ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ EAST MED – O ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

22077156
Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του ενεργειακού αγωγού EastMed.
Μετά το πέρας της συνάντησής τους και αφού αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ο καιρός μπορεί να είναι βροχερός και κρύος έξω αλλά το κλίμα,
όπως πάντα, είναι ιδιαίτερα θερμό κάθε φορά που υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικά σε μία τόσο σημαντική μέρα όπου Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed. Ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο το οποίο έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολύ ουσιαστικής τριμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο».
Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Στην Κύπρο λέμε ότι άμα βρέχει είναι ευλογία, διότι οι χώρες μας μαστίζονται, ιδιαίτερα τα νησιά, και από την ανομβρία. Συνεπώς, η ευλογία σήμερα είναι γιατί συμπίπτει με ένα ιστορικό γεγονός -όπως πολύ ορθά έχεις σημειώσει- την υπογραφή μιας τριμερούς, εν συνεχεία τετραμερούς συνεργασίας, που θέτει τις βάσεις της εμπράκτου επιδίωξης από την αρχή όταν ξεκινήσαμε τις τριμερείς συνεργασίες: Δηλαδή, να υπάρξει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα ενέργειας ή οτιδήποτε μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής. Έτσι, πραγματικά είναι μία σημαντική, ιστορική μέρα και οι συνομιλίες που θα έχουμε μαζί, αλλά και εν συνεχεία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, νομίζω ότι θέτουν τις βάσεις για την παραπέρα ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία με τα κράτη της Μέσης Ανατολής».

 makeleio.gr