Τετάρτη, Ιανουαρίου 15

Η αγραμματη ΟΛΜΕ--Oι οδυνηρές αλήθειες του Θάνου Τζήμερου για τους Ελληνες εκπαιδευτικούς

Τα παιδιά μας τα "διδάσκουν"-εκτός των πάντα υπαρχουσών λαμπρών εξαιρέσεων-αγράμματοι σταλίνες τεμπελχανάδες

Ευτυχώς υπάρχει και ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος 200 χρόνια μετά την επανάσταση (που δεν έγινε ποτέ) υπενθυμίζει διαρκώς τη νοσηρότητα του ελληνικού Δημοσίου.
Το κείμενό του για τους Ελληνες εκπαιδευτικούς προκάλεσε όπως ήτο φυσικό πολλές αντιδράσεις από τους ίδιους και όσους τρέφονται από το Δημόσιο και ο μήνας έχει 9!
Εγραψε λοιπόν ο Τζήμερος  στο fb>
Οι διακοπές των εκπαιδευτικών είναι πλουσιοπάροχες Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. 15 μέρες γεμάτες. Από 24/12 έως και 7/1.

Πότε όμως έκαναν εκλογές οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης; 17 Δεκεμβρίου.
Με πληρωμένες άδειες, βεβαίως βεβαίως. Ακόμα μια μέρα χαμένη για τα παιδιά, ακόμα μια μέρα που το πρόγραμμα των γονιών πήγε στράφι.
Δεν θα μπορούσαν να τις κάνουν, ας πούμε, στις 3/1; Βεβαίως. Αλλά κορόιδα είναι, αφού μπορούν να λουφάρουν μια μέρα ακόμα;
Να δούμε και τι έγινε τις άλλες μέρες.
Στις 18/12 το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσε “τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα Τετάρτη 18/12 στο Κέντρο της Αθήνας, ενόψει της ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2020 στον οποίον οι δαπάνες για την Παιδεία μένουν στάσιμες”.
Να ρωτήσω, από πού κι ως πού πρέπει να ρωτάει η κυβέρνηση τον δάσκαλο για το πώς θα φτιάξει τον προϋπολογισμό;
Έχουμε και συνέχεια. Στις 19/12 το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε “διευκολυντική στάση εργασίας για τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετέχουν” σε κινητοποιήσεις επειδή κάποιοι της Ειδικής Αγωγής δεν διορίστηκαν μόνιμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όμως όταν επιστρέψουν στο σχολείο θα κάνουν μάθημα; Για μία μέρα μόνο.
Στις 9/1 η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει νέα “κινητοποίηση” για τα 29 χρόνια από τη δολοφονία του ακροαριστερού αρχικαταληψία Τεμπονέρα.
Να δούμε καλύτερα το πρόγραμμα, να το εμπεδώσουμε:
– Τρίτη 17/12 Εκλογές
– Τετάρτη 18/12 Διαδήλωση για τον προϋπολογισμό
– Πέμπτη 19/12 Στάση εργασίας
– Παρασκευή 20/1 & Δευτέρα 23/12 Μάθημα (ή άδεια από τη σημαία)
– 24/12 – 7/1 Διακοπές καθώς με το “έτσι το θέλω” και παρανόμως η ΟΛΜΕ βάφτισε αργία και την 7/1 του Αγίου Ιωάννη.
– Τετάρτη 8/1 Μάθημα (ή άδεια από τη σημαία)
– Πέμπτη 9/1 Κινητοποιήσεις για Τεμπονέρα
Υπομονή όμως. Μόλις έρθει η ΝΔ στην εξουσία όλα αυτά θα τελειώσουν. Το ξαναλέω για εκατομμυριοστή φορά: αν δεν ξεδοντιάσεις τον κρατικό συνδικαλισμό δεν μπορείς να περάσεις ούτε μισή μεταρρύθμιση. Και στα σχολεία υπάρχει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική σαπίλα. Τα παιδιά μας τα “διδάσκουν” – εκτός των πάντα υπαρχουσών λαμπρών εξαιρέσεων – αγράμματοι σταλίνες τεμπελχανάδες.
Εύγε στον Θάνο Τζήμερο για το κουράγιο του. Τίποτε λιγότερο…Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα, αυτή είναι η Ελλάδα.
Οσα καλά λόγια κι αν ακούσουμε από τον εκάστοτε πλανητάρχη αυτή η χυδαιότητα του Δημοσίου και η ανοχή του απέναντι στους κρατικοδίαιτους εργατοπατέρες δεν αλλάζει…kourdistoportocali.com