Σάββατο, Ιανουαρίου 4

Tραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω πόλεμο

Tραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω πόλεμο - Media
Μετά τις αλλεπάλληλες ιρανικές απειλές και τα διαδοχικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε ενώπιον δημοσιογράφων στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση, μετά τον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου.
«Σκότωσα τον Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο», τόνισε.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο πλανητάρχης ξεκαθάρισε μετά τις ιρανικές απειλές τα εξής: «θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε».

«Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρεάσαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτός να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί αναφορικά με το Ιράν.
Ο Τραμπ στέλνει άλλους 3.500 στρατιώτες
Στο «κόκκινο», εξάλλου, βρίσκεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από drone των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το Πεντάγωνο αποφάσισε να στείλει άλλους 3.500 στρατιώτες στην περιοχή, καθώς το Ιράν απειλεί με αντίποινα για τη δολοφονία του κορυφαίου στρατιωτικού της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατιώτες από τη 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία από το Φορτ Μπραγκ μέσα στο σαββατοκύριακο, οι οποίοι μάλλον θα εγκατασταθούν στο Κουβέιτ.από topontiki