Τετάρτη, Ιανουαρίου 1

Προκλητικό ρεπορτάζ του TRT: «Η Ελλάδα καταπατά τη μουσουλμανική πίστη της μειονότητας»



katohika.gr/
Το ρεπορτάζ αναρτήθηκε και στην ελληνική έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού –
Δείτε το βίντεο
Για καταπάτηση της πίστης της μουσουλμανικής μειονότητας, που χαρακτηρίζει «τουρκική», κατηγορεί την Ελλάδα, προκλητικό ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης TRT, που αναρτήθηκε και στην ελληνική έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.
https://www.facebook.com/watch/?v=2577088742519608

«Στις περιοχές της Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου της Δυτικής Θράκης, ζουν περίπου 140.000 μουσουλμάνοι Τούρκοι, που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ιδίως όσον αφορά την ελευθερία της πίστης και έκφρασης» λέει στην εισαγωγή της η Τουρκαλά δημοσιογράφος που βρέθηκε στην Θράκη για να καταγράψει τις απόψεις των ψευτομοφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, Αχμέτ Μέτε και Ιμπραήμ Σερίφ αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγόρησαν την Ελλάδα πως με κάθε ευκαιρία τους «σέρνει» στα δικαστήρια για «αντιποίησης αρχής».
Πρόσφατα ο Σερίφ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 80 ημερών -εξαγοράσιμη- για παράνομη παρουσία του σε τελετή στον Έβρο. Σύμφωνα με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, οι κατηγορίες για «αντιποίηση Αρχής» έχει μοναδικό στόχο να πτοήσει τον ίδιο και να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού στη μειονότητα. Με δηλώσεις του, υποστήριξε προκλητικά πως η Αθήνα λέει : «Κοιτάξτε μπορούμε να κάνουμε αυτό στους ανθρώπους που εσεις αποκαλείτε ηγέτες. Συμμορφωθείτε γιατί μπορούμε να το κάνουμε και σ΄ εσάς».
Η δημοσιογράφος βρέθηκε επίσης και στην Ξάνθη, για να φιλοξενήσει και τις απόψεις του εκεί ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε, που επίσης καταδικάστηκε το 2017 για επεισόδια που προκάλεσε σε κηδεία Πομάκου στρατιώτη ένα χρόνο νωρίτερα . «Θέλουν να μας εκφοβίσουν και να μας καταπτοήσουν» δήλωσε, σημειώνοντας προκλητικά : «Είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε σ’ αυτόν τον αγώνα. Ακόμη αν υπάρξουν ποινές και εάν υπάρξει φυλάκιση. Ο διορισμός ιμάμηδων σε τζαμιά, ο διορισμός μουφτήδων αποτελούν προσπάθειες του ελληνικού κράτους να μην υπάρχει ηγέτης στη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης».
Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με τη δημοσιογράφο να υποστηρίζει πως : «Η μοναδική προσδοκία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης από την Ελληνικό κράτος είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης», παραβλέποντας σκοπίμως πως αναφέρεται σε «μουσουλμανική» και όχι σε «τουρκική» μειονότητα στην ελληνική Θράκη.
protothema.gr