πρόγραμμα Γενάρη ZitaPi Collective


Παρασκευή 10/1 στις 9:00μ.μ.
Vidos Duo-Περικλής Παπαπετρόπουλος/Ταξιάρχης Γεωργούλης
Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος στη λάφτα και στο τραγούδια μαζί με τον Ταξιάρχη
Γεωργούλη στο ούτι θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μουσικές από την ευρύτερη
περιοχή της Τουρκίας.Σάββατο 11/1 στις 9:00μ.μ.
Clio K. & friends
Για αυτήν την γιορτινή περίοδο, η Clio K παρουσιάζει στο Ζp87 μία σειρά με καινούργιες
συνθέσεις από τον καινούργιο της (ανέκδοτο) δίσκο, και διασκευές από τραγούδια της
Δύσης και της Ανατολής και τη συνοδεία πολύτιμων φίλων μουσικών. Μαζί με την Άρπα της
Clio K, μπορείτε να αναμένετε πολλές εκπλήξεις! Μια ιδιαίτερη βραδιά μουσικής που θα
μας οδηγήσει προς το τέλος του χρόνου με χαρά, τρυφερότητα, και ζεστασιά.

Πέμπτη 16/1 στις 9:00μ.μ.
Paul Goodman Trio
Η μουσική είναι ένας τρόπος σφαιρικήςΑκουσμα οργανικής μουσικής.
Ο Paul Goodman είναι σύγχρονος μουσικός, συνθέτης και ενεργός ερμηνευτής του σαζιού και την Κρητικής λύρας. Μεγαλώνοντας σε ένα μουσικό περιβάλλον άρχισε να μαθαίνει όργανα και να δίνει συναυλίες από νεαρή ηλικία. Στα τέλη του 1990 άρχισε να εξερευνά τις μουσικές παραδόσεις και τους ιδιωματισμούς της Ελλάδας (ειδικά της Κρήτης), της Τουρκίας, των Βαλκανίων και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. Αυτή η έρευνα τον οδήγησε στο “Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος” στην Κρήτη, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να μάθει απευθείας και συχνά να παίξει με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως ο Ross Daly, ο Mehmet Erenler, ο Omer Erdoğdular, ο Habil Aliev, ο Ustad Rahim Kushnawaz, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, η Κέλυ Θωμά και ο Γιώργος Ξυλούρης μεταξύ άλλων.Έχοντας από τότε απασχοληθεί κυρίως με την σύνθεση και την ερμηνεία, ο Paul συμμετείχε σε πολλές και ποικίλες συμπράξεις με μουσικούς από διάφορα περιβάλλοντα και κουλτούρες όπως το Yurodny –Myriada project που οργάνωσε ο μουσικός και παραγωγός Nick Roth και το Isole project στο οποίο συνεργάστηκε με το σχήμα Tarab Ensemble του Francesco Turrisi. Έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και την Σερβία συχνά ως προσκεκλημένος σολίστας.
Έχει πάρει μέρος στο θρυλικό Houdetsi Music Festival στο Χουδέτσι Hρακλείου στην Κρήτη, κάθε χρόνο για τα 7 χρόνια διεξαγωγής του, από το 2010 έως το 2016. Το Adriatiko Mediterraneo Festival στην Ανκόνα, Ιταλία, το Ethno Fusion Fest στο Βελιγράδι, Σερβία και το Festib’ Alzen στην Αλζάν, Γαλλία είναι μερικά από τα υπόλοιπα αξιοσημείωτα φεστιβάλ στα οποία έχει προσκληθεί.Στις συνθέσεις του Paul Goodman ακούγονται διάφορα στοιχεία των επιρροών του, μέσα από το μοναδικό του μουσικό πρίσμα. Σκοπός του δεν είναι να εξυπηρετήσει μια συγκεκριμένη παράδοση αλλά μάλλον να δημιουργήσει μια νέα και αξιόλογη ακουστική εμπειρία μέσω του διαλόγου με πολλές από τις εκφάνσεις της μουσικής.
Η πρώτη του προσωπική παραγωγή με τίτλο “Strangely Familiar” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015 και έλαβε πολύ θετικές κριτικές. Στην σύγχρονη δισκογραφία έχει συνεργαστεί με τους Yurodny, τους LocoMondo, τις Trio Tzane, τον Νίκο Παπαχρήστου και άλλους. Η δεύτερη συλλογή του με τίτλο “Yet” κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019 και επίσης λαμβάνει πολύ καλές κριτικές.


Παρασκευή 17/1 στις 9:00μ.μ.
Ratings Duo
"Ratings Duo"είναι ένα project που αποτυπώνει την "ένωση" της Αμερικάνικης και της Ευρωπαϊκής free jazz, σε ένα πειραματικό διάλογο με βασικό στοιχείο τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Το project ερμηνεύει κυρίως διασκευές από jazz standards αλλά και προσωπικές συνθέσεις.

Tommy Remon: guitar
Andreas Ziarkas: drums

   


Κυριάκη 19/1 στις 9:00μ.μ.
Duo Crama
Με το ηχόχρωμα των δύο εγχόρδων οργάνων οι δύο σολίστες παίζουν με την αρμονία του γαλλικού μπαρόκ, το πάθος του αργεντίνικου τάνγκο και την ελληνική παράδοση.
Μίρκα Λαμπροπούλου: κλασική κιθάρα
Έλσα Παπέλη: βιολοντσέλο


Παρασκευή 24/1 στις 9:00μ.μ.
Νίκος Παραουλάκης/ney & Ταξιάρχης Γεωργούλης/oud
Uşşâk βραδιά με τους Νίκο Παραουλάκη στο νέυ και τον Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι.


Σάββατο 25/1 στις 9:00μ.μ.
Treble Murder 
"Treble Murder" είναι ένα project όπου η βασική έμπνευση του είναι η σύγχρονη  genre defying instrumental σκηνή του Λονδίνου. Στόχος των treble murder είναι να συνδυάσει jazz /rnb/neosoul θέματα και αυτοσχεδιασμούς με σύγχρονα mainstream ηλεκτρονικά beats όπως trap, dnb, futurebass και hip-hop.
George Christopoulos: Electric Guitar
Tasos Paraskevadakis: Electric Guitar/Beats

Zp87
Ζωοδόχου Πηγής 87- Εξάρχεια
www.zita-p87.blogspot.com
fb: Zita Pi
tel.6980665404