Σάββατο, Φεβρουαρίου 1

ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ. «ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η…»

koulis putin
Για «εθνική προδοσία» κάνει λόγο ο Ρώσος απόστρατος συνταγματάρχης Αλεξάντερ Ζίλιν, σχολιάζοντας την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.
Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων και την επέκταση της αξιοποίησης των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο Αλεξάντερ Ζίλιν, στρατιωτικός αναλυτής, απόστρατος συνταγματάρχης, επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Ζητημάτων Εθνικής Ασφάλειας σχολιάζει στο Sputnik τη συμφωνία συμφωνία, αλλά και το αν αυτή θα έχει οφέλη για την Ελλάδα.
Ο Ρώσος απόστρατος συνταγματάρχης κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για ένα «παιχνίδι για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ», μέσα από τον μηδενισμό της ασφάλειας των ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες τοποθετούν τα όπλα τους.
Η ταχύτητα αυτών των πυραύλων είναι κρίσιμη, επισημαίνει ο Ζίλιν.
Και προσθέτει:
«Η Ρωσία αναγκάζεται να συμπεριλαμβάνει στη λίστα των στρατιωτικών της στόχων τις χώρες όπου οι ΗΠΑ τοποθετούν αυτά τα όπλα. Με αυτή την έννοια, εάν η κυβέρνηση της Ελλάδος πιστεύει ότι η ασφάλεια του λαού της δεν αξίζει τίποτα, και αν οι Αμερικανοί ξεκινήσουν έναν πόλεμο στην Ευρώπη και προσπαθήσουν να πετύχουν μερικούς από τους στόχους τους χρησιμοποιώντας ξένα χέρια, και αν όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε σκόνη ο ελληνικός λαός, τότε ναι (σ.σ. η συμφωνία αυτή θα συμβάλει σε μεγαλύτερη ασφάλεια της Ελλάδος)».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι αυτή ακριβώς είναι και η λογική της «εθνικής προδοσίας».
«Δεν ντρέπομαι καθόλου να πω, ότι οι ηγέτες, οι οποίοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, καταλαβαίνω ότι βρίσκονται υπό πίεση, αλλά είναι εθνικοί προδότες των λαών τους».
Όσο για το αν οι Αμερικανοί έχουν μεγάλα σχέδια για την Ελλάδα, ο Ρώσος απόστρατος συνταγματάρχης είναι κατηγορηματικός: «Όχι».
«Τους Αμερικάνους τους ενδιαφέρουν μόνο τα εδάφη. Δεν τους νοιάζει, αν θα είναι Ελλάδα, ή η Ρουμανία, ή η Πολωνία. Χρειάζονται εδάφη. Οι ηγέτες (σ.σ. αυτών των χωρών) θα λάβουν κάποιο μερίδιο. Τους έχουν εξαγοράσει από καιρό. Ο λαός, όμως, θα κερδίσει κάτι από αυτό; Όχι, τίποτα», εξηγεί χαρακτηριστικά.
 makeleio.gr