Τρίτη, Φεβρουαρίου 25

Δείτε πώς να κάνετε αποτοξίνωση αποτελεσματικά

Για να βελτιώσουμε την ικανότητα του σώματος να απομακρύνει τις τοξίνες, πρέπει να έχουμε υγιές και λειτουργικό έντερο, να βελτιώσουμε τη λειτουργία του ήπατος και να ακολουθούμε κάποιες βασικές στρατηγικές αποτοξίνωσης.

Αυτές οι στρατηγικές περιλαμβάνουν την τήρηση μιας διατροφής αποτοξίνωσης μία με δύο φορές τον χρόνο και την καθημερινή λήψη τροφών και βοτάνων με αποτοξινωτικές ιδιότητες.
Δείτε επίσης: Κόμπι Μπράιαντ – Νέες αποκαλύψεις για τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου
Ακόμα κι αν το ήπαρ λειτουργεί τέλεια και αποβάλλει τις εξουδετερωμένες τοξίνες στο έντερο, αν το παχύ έντερο δεν λειτουργεί σωστά οι τοξίνες συσσωρεύονται τοπικά και προκαλούν βλάβη.
Οπότε πριν ασχοληθείτε με το ήπαρ το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσετε σωστή απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα είναι να έχετε καλή λειτουργία του εντέρου. Όταν το πετύχετε αυτό, τότε μπορείτε να διορθώσετε τα «φίλτρα» του συστήματός σας, που είναι το ήπαρ, το λεμφικό σύστημα και τα νεφρά.
Ξεκινήστε με μια αλλαγή στη διατροφή σας. Η διατροφή των περισσότερων ανθρώπων σήμερα είναι φτωχή σε φρούτα και λαχανικά, φυτικές ίνες και νερό. Αυτό προκαλεί δυσκοιλιότητα. Η βελτίωση της διατροφής λύνει το πρόβλημα στους περισσότερους ανθρώπους.
Στα δύο βασικά γεύματά σας προσπαθήστε να γεμίζετε τουλάχιστον το μισό πιάτο με σαλάτες και μαγειρεμένα ή ωμά λαχανικά. Καταναλώνετε περισσότερες ίνες τρώγοντας τη φλούδα των φρούτων και της πατάτας, και επιλέγοντας ψωμί ολικής αλέσεως. Ωστόσο, αν τα φρέσκα προϊόντα δεν είναι βιολογικά καλύτερα να αφαιρείτε τη φλούδα.
Ένας από τους βασικούς λόγους που οι περισσότεροι σήμερα έχουν δυσκοιλιότητα είναι η αφυδάτωση. Αλλάξτε την καθημερινή ρουτίνα σας και προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό. Το νερό διεγείρει τη φυσική περισταλτική κίνηση του εντέρου, κάνοντάς το να λειτουργεί φυσιολογικά. Έτσι, απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες και διατηρεί το σώμα ενυδατωμένο.
Οι μη επεξεργασμένες τροφές, όπως τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, και κυρίως οι σπόροι που περιέχουν, έχουν μεγάλη ικανότητα να αιχμαλωτίζουν τις τοξίνες. Οι φράουλες, που
είναι γεμάτες σπόρια στην επιφάνειά τους, έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν το 90% του υδραργύρου. Επίσης, οι σπόροι των φρούτων γενικά αποδείχτηκαν πολύ αποτελεσματικοί στη δέσμευση και την απομάκρυνση του αρσενικού. Σπόροι όπως αυτοί του τσία και του λιναριού κάνουν θαύματα, επιφέροντας φυσιολογική κένωση του εντέρου και καθαρίζοντάς το.
Πηγή: Anticancer: Η προληπτική δύναμη των τροφών – Οδηγός διατροφής για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου, Χριστίνα Οικονομίδου – Πιερίδου, Κλινική διατροφολόγος, διατροφολόγος, M.Sc. Nutritional Medicine, Εκδόσεις Διόπτρα

ΠΗΓΗ-