Σάββατο, Φεβρουαρίου 29

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μεταναστευτικό, ξύλο για τους πολλούς, «κονόμα για τους λίγους»

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ hot spots
crashonline.gr
Για χρόνια η Ν.Δ ως αντιπολίτευση , κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αντιμετώπιζε το μεταναστευτικό , ως μια μπίζνα για να οικονομάνε κάποιοι – ΜΚΟ, δικά της παιδιά που δούλευαν σ αυτές – και όχι με εθνικό πρόσημο, καθώς δεν υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των νησιωτών,
που έβλεπαν τον τόπο τους, να καταστρέφεται οικονομικά, από τις ανεξέλεγκτες παράνομες μεταναστευτικές
ορδές.
Όπως όμως λέει και ο λαός « άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το καπέλο του αλλιώς». Σήμερα η Ν.Δ, με ΜΑΤ, άνοιξε πόλεμο με τους νησιώτες, προκειμένου οι αστυνομικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τα συμφέροντα κάποιων ολίγων , που μόνιμα απομυζούν τον κρατικό κορβανά. Πίσω από την δημιουργία των περίφημων hot spots κρύβονται τρεις εταιρείες , η ΤΕΡΝΑ, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ , όπου με την διαδικασία της ανάθεσης, διεκδικούν 250 εκατομμύρια ευρώ. Αρχικά, με την μορφή της μελέτης κατασκευής, τα έργα θα αφορούν hot spots, των 3-5 χιλιάδων κατοίκων, στα 5 μεγαλύτερα νησιά , δηλαδή στην Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, την Κω και την Λέρο. Και είναι τέτοια η πρεμούρα του υπουργείου μετανάστευσης, να δοθεί το έργο στις συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς δεν έχουν γίνει προμελέτες και δεν έχουν παρθεί οι απαραίτητες περιβαλλοντολογικές άδειες. Με απόφασή του ο υπουργός ανέθεσε απ ευθείας τα έργα, ονομάζοντάς τα , πρόδρομες εργασίες, στις τρεις γνωστές εταιρείες των οικογενειών Περιστέρη, Καλλικάντζη και Μυτιληναίου, με απώτερο σκοπό, την ανάθεση του συνόλου των έργων των hot spots στα νησιά, προϋπολογισμού περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ.
Η διαδικασία θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει πρόδρομες εργασίες, δηλαδή τα χωματουργικά και τις περιφράξεις, που δόθηκε με απευθείας ανάθεση στις τρεις εταιρείες, ωστόσο η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει την κατασκευή κτηρίων και υποδομών, θα γίνει και πάλι με προεπιλογή και καθώς η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΤΕΡΝΑ και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, είχαν ήδη αναλάβει τα έργα, θα είναι οι προεπιλεγμένοι. Η τρίτη φάση, που θα είναι η λειτουργία των δομών, είναι ασφαλώς το φιλέτο της υπόθεσης, με τον μεγαλύτερο και αδιευκρίνιστο προϋπολογισμό.
Το φιλέτο βέβαια των hot spots, δεν σταματά στα 5 μεγάλα νησιά μας. Σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης, θα δημιουργηθούν και άλλα 35-50 hot spots, των χιλίων κατοίκων το καθένα, που θα κατασκευαστούν στο εσωτερικό της χώρας.
Για άλλη μια φορά δηλαδή, οι Έλληνες πολίτες, θα ψεκάζονται και θα τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ, τα οποία θα έχουν πάρει εντολές από την κυβέρνηση και τους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ολίγων οικογενειών Περιστέρη, Καλλικάντζη, Μυτιληναίου, οι οποίοι διαχρονικά λυμαίνονται τους κρατικούς προϋπολογισμούς, τους οποίους πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Crashonline.gr