Δευτέρα, Φεβρουαρίου 3

Παράνομη και λάθος η οριοθέτηση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας με τη Λιβύη επι Μανιάτη

Στο χάρτη βλέπετε την αυθαίρετη οριοθέτηση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας που έκανε η Ελλάδα επι Μανιάτη χωρίς να έχει συμφωνήσει η Λιβύη. Ο Νόμος της Θάλασσας λέει:
Το πράσινο κομμάτι στο παραπάνω χάρτη, που έχει και ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου η Ελλάδα το έχει "χαρίσει" στη Λιβύη. Το μέγεθος του κομματιού ειναι στο μέγεθος της Κρήτης. Κουβαρντάς ο Μανιάτης. Τυχαίο; Και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο θέμα αυτό.
Ο Μητσοτάκης πρέπει να γνώριζε το παιγνίδι που έπαιξε η Τουρκία με την επίσημη Λιβύη και κατά τη γνώμη μου αυτο ήταν προσυμφωνημένο με τους πολιτικούς στην Ελλάδα με ότι αυτό σημαίνει και απουσία του Ελληνικού λαού.
Ο Κόλπος της Σύρτης στη Λιβύη δεν μπορεί να θεωρηθεί κλειστός λόγω μεγάλου μεγέθους. Οι οσφυοκάμπτες στο υπουργείο εξωτερικών τον θεώρησαν κλειστό στην μονομερή ΑΡΑ παράνομη οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας που έκαναν, επειδή ΠΙΘΑΝΟΝ τον θεώρησαν ιστορικό (κάποιο ρόλο πρέπει να έπαιξε και η Shell). Αυτό θα είχε νόημα αν ο κόλπος αυτός προέκυπτε ΜΕΣΑ στην ΠΑΡΑΝΟΜΑ οριοθετημένη Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Αυτό δεν είναι δυνατόν. Αρα τα έκαναν και εδώ σαν την μούρη τους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη να τους περάσει δικαστήριο, που μόνο ανεξάρτητη δεν είναι.
Σε μονομερώς οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα χωρίς να υπάρχει συμφωνία ή καμμία διευθέτηση με την επίσημη Λιβύη δεν μπορείς να οικειοποιείσαι οικόπεδα και να τα προκηρύσσεις, διότι μελλοντικά μπορεί το άλλο μέρος να τα διεκδικήσει σε ένα διεθνές δικαστήριο.
Ενας διεθνολόγος φαντάζεται τη μέση γραμμή σαν μια γραμμή που ισαπέχει. Δεν ισχύει αυτό, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δεν τους έχουν υπόψη στο υπουργείο εξωτερικών γιατί είναι άσχετοι ή όπως το λέω “πληρωμένοι καλά ενδιαφερόμενοι”. Δεν ειμαι ένας τυχαίος που τα γράφει αυτά όσο και να με αγνοούν οι “ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ και ΤΗ ΚΟΠΑΝΑΜΕ”.
Χωρίς γραμμές βάσεις δεν μπορείς να χαράξεις Χωρικά ύδατα και να οριοθετήσεις Συνορεύουσα Ζώνη, να οριοθετήσεις υφαλοκρηπίδα και να οριοθετήσεις ΑΟΖ. Υπάρχουν και άλλα όμως. Η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς σύνορα. Είναι μπάστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε. Φορολογούνται οι μετανάστες στην Ελλάδα; Eγώ στην Ιαπωνία φορολογούμαι και δεν ζώ με δανεικά απο την ΕΕ.
Η Βουλή έχει και αυτή ευθύνη για τη παρανομία Μανιάτη που έγινε, απο τη στιγμή που αποδέχτηκε τα συμβόλαια που συνέταξε από ότι ακούστηκε ένας δικηγόρος του Λάτση που ήταν “σύμβουλος” και στο υπουργείο που είχαν βάλει τον Μανιάτη.  Ο Λάτσης αποσπά κατα καιρούς υπαλλήλους και παρατρεχάμενους του σε υπουργεία. Ετσι του χάρησαν το Ελληνικό και στο ΧΑ ανέβηκαν οι μετοχές του. Θα της βάλει εγγύηση σε τράπεζες του Μπανανιστάν για να πάρει δάνειο;
Η Ελλάδα παρανόμησε πολύ περισσότερο απο τη Τουρκία, που δεν τήρησε τον Νόμο της Θάλασσας όταν έκανε οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Λιβύη, κάτι για το οποίο δεν μπορεί να τη κατηγορήσει κανείς σε τελευταία ανάλυση, αφού δεν τον έχει υπογράψει. Θα μου πείτε πως μόνο εσείς τα λέτε αυτά. Πράγματι, αλλά μόνο εγώ έδωσα τον Χάρτη της πιθανής θέσης των κοιτασμάτων της Μεσογείου το 2013, που συνεχώς επαληθεύεται. Αυτοί ξεπουλάνε, εγώ έδωσα κυρίες και κύριοι και έχω δικαίωμα να ομιλώ και να εισακούγομαι στην μεγίστη ένταση, αντί να με κρύβουν τα ΜΜΕ του καρτέλ των Μπουχέσα.

Με βάση τον χάρτη εδώ πλακώνονται όλοι σήμερα στη Μεσόγειο και στη Συρία και με βάση την αποκάλυψη μου για τα υποσαχάρια κοιτάσματα εμφανίστηκε o SOUTH MED και το τρέξιμο της Τουρκίας στη Λιβύη, με τον Μητσοτάκη το πεκινουά να κουνάει την ουρά του και να χαϊδεύει τα αυτιά κάποιου καθηγητή Ροζάκη που μίλαγε μόνο για υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο απο την εποχή του ΠΑΣΟΚ και για επήρρεια στα νησιά ακόμη και στο Καστελόριζο ακολουθώντας την Τουρκική πολιτική. Να τα λέμε αυτά.
Την ΑΟΖ την είχαν ξεχάσει ΟΛΟΙ, όταν την υπενθύμισα με πολλές αναφορές σε αυτό το ιστολόγιο, την άλλη μέρα ο Βενιζέλος έτρεχε να μαζέψει τα σωβρακά του λέγοντας πως “χαίρομαι που το καταλάβατε πως πρέπει να μιλάτε για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα”. Μετά αγαπητοί αναγνώστες εξήγησα τι σημαίνει επήρρεια στην οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Βλέπετε εδώ. Ενα πολύ σοβαρό θέμα. Είναι για να μιλάνε;
Κατά πρόσωπο όποτε θέλουν. Εγώ και όλοι τους, για να έχουν παρέα.
Απο μένα επιλέγουν τι καραγκιόζη θα βγάλουν στα κανάλια για να μη τους πάρετε με τις πέτρες αυτοί που ψηφίζετε, οι γεννήτορες της μιζέρειας, των μνημονίων, της αντιπαραγωγικότητας, της μάσας και της ξάπλας. Και βέβαια τα ΜΜΕ του καρτέλ (πολλά με πατριωτικό πρόσωπο) πάντα ισχυρίζονται πως τα Ελληνικά ΑΕΙ είναι τα καλύτερα στον κόσμο (παληό Πακιστανικό παραμύθι) και ότι “έχουν οι φύλακες τη γνώση”. Δεν την έχουν και απο όσα έχουν γίνει προκύπτει πως έχω να κάνω με φίδια στην άμμο, που κρύβονται ακόμη και όταν κλάνω!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ
Αν εξετάσει κανείς τη θέση των παράνομων οικοπέδων που προκηρύχτηκαν επι Μανιάτη, θα διαπιστώσει πως υπάρχει μια σχέση με τον τρόπο που η Τουρκία χώρισε τελευταία την ΑΟΖ της στην Ανατολική Μεσόγειο με τη Λιβύη, επι Μητσοτάκη που ΔΕΝ το περίμενε... Φαίνεται ξεκάθαρα πως κάτι είχε συμφωνηθεί απο τότε και η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το χρέος της. Το έχω ξαναγράψει αυτό εδώ.
Eγώ δεν είχα βγάλει το θέμα της Στρογγύλης και έκανα τραπουλόχαρτα τον Παναγιωτόπουλο και τον Βενιζέλο; Πληρώστε τώρα. Ενα μεγάλο μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ και όχι “κάτι”χάθηκε. Κατα τη γνώμη μου, ήταν διαχρονικά προσχεδιασμένο. Ψηφίζετε μαριονέτες.
Επι Μητσοτάκη χάθηκε το 1/3 της Ελληνικής ΑΟΖ και Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αυτά που έκανε ο Μανιάτης δεν τα είδε κανένας στη Δικαιοσύνη; Mόνο εγώ…
ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ
Το σέβομαι αυτό γιατί η προσφερόμενη Παιδεία και Πληροφόρηση ούτε επι χούντας δεν ήταν έτσι. Αλλά διερωτηθείτε. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΣΙ;
Ισως το να αγνοούμαι πλέον απο τα ΜΜΕ δεν είναι κάτι έξυπνο. Αν στρίψει το καράβι, θα υπάρξουν παράλληλες απώλειες μεγάλου μεγέθους. Και είναι η μόνη και τελευταία φορά που το γράφω.

 https://zcode-gr.blogspot.com/2020/02/blog-po