Πέμπτη, Φεβρουαρίου 6

Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση βάζει τάξη στο θέμα των ΜΚΟ

5d2335bae1166

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: ΑΠΟ ΜΚΟ ΣΕ ΜΚΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η 17ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΕΦΤΙΑΞΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ …ΠΑΪΑΤ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»!!! (ΦΩΤΟ)

Σκοπεύει να βάλει τάξη στις ΜΚΟ, μας λέει τώρα η κυβέρνηση αποδίδοντας μάλιστα

«Μέχρι τώρα δρούσαν ανεξέλεγκτα στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα»

«Λίγους μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση έρχεται να κάνει το αυτονόητο. Να βάλει τάξη στο θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες μέχρι τώρα δρούσαν ανεξέλεγκτα στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24».

Ο βουλευτής εξήγησε ότι με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή «προβλέπεται η συγκρότηση ειδικού μητρώου καταγραφής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με στόχο τον έλεγχο στη δράση εκατοντάδων τέτοιων οργανώσεων, οι οποίες λειτουργούν στη χώρα μας, προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία».
Ο κ. Λαζαρίδης αναγνώρισε ότι «υπάρχει ένας αριθμός αυτών που λειτουργούν σωστά και μάλιστα έχουν συνεργαστεί εποικοδομητικά και με τις τοπικές κοινωνίες, κυρίως στα νησιά μας, ωστόσο πολλές άλλες -εκτιμώ περισσότερες από τις μισές- είναι αυτές που δεν θα κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο μητρώο. Πλέον, κανένας δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε δομές ή στις ακτές χωρίς να διαθέτει σχετική πιστοποίηση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την εξελισσόμενη έρευνα της πολιτείας για το ενδεχόμενο υποκίνησης από συγκεκριμένες ΜΚΟ των πρόσφατων επεισοδίων στη Μόρια.

-ΠΗΓΗ-
Μακάριος Λαζαρίδης Μορια ΜΚΟ