Τρίτη, Φεβρουαρίου 4

Προειδοποίηση ΣΟΚ από Γ. Τράγκα: «Ο πρωθυπουργός πρέπει οπωσδήποτε να δει την…»

τραγκας
Όσοι δεν έχετε δει την τουρκική εκδοχή για το πώς έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου του 1453, πρέπει οπωσδήποτε να τη δείτε. Είναι έξι επεισόδια που προβάλλει το Netflix σε όλες τις χώρες του κόσμου. Σίγουρα ο Ερντογάν έχει βάλει δάχτυλο, έχει βάλει την άποψή του στο σενάριο. Στα έξι επεισόδια παίζουν κυρίως Τούρκοι ηθοποιοί και μιλάνε αναλύοντας τα γεγονότα της εποχής, καθηγητές τουρκικών πανεπιστημίων και άλλοι. Αν κολλήσεις αυτά τα έξι επεισόδια
του Netflix με τον ντοκιμαντέρ του ΕΛΙΑΜΕΠ για το πόσο ευτυχισμένοι ήταν οι Έλληνες 400 χρόνια, θα αντιληφθείς πως Τούρκοι και Έλληνες εθνοτερμίτες δουλεύουν τη νέα άλωση, το νέο οθωμανικό κράτος στους καιρούς μας και την προσάρτηση του Αιγαίου, της Κύπρου και της Θράκης. Στα έξι επεισόδια του Netflix βλέπεις με το τουρκικό μάτι του σκηνοθέτη, του παραγωγού και της κυβέρνησης των γειτόνων, πως κατάφερε ο Μωάμεθ ο Πορθητής και οι Τούρκοι να αλώσουν μια πόλη που προηγουμένως δεν κατάφεραν να την πάρουν 23 φορές, 23 στρατοί. Στο ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζονται όλες οι τακτικές του Σουλτάνου αλλά και όλη η διείσδυση των Τούρκων μέσω των Ελλήνων προυχόντων της Πόλης που ήταν ηττοπαθείς, μειοδοτικοί, προδότες και πληροφοριοδότες του Μωάμεθ και του τουρκικού στρατού. Και τότε υπήρχαν οι εθνοτερμίτες που έσπειραν την ηττοπάθεια μέσα στην Πόλη και πρότειναν στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να προσφέρει ανακωχή με όλα τα οφέλη της στους Τούρκους, να προσφέρει εδάφη και λύτρα, αρκεί να κρατήσει την Πόλη. Ενημέρωναν τους Τούρκους και μπαινόβγαιναν στην πολιορκημένη πόλη, προκειμένου να υποσχεθούν στον Μωάμεθ τα πάντα αρκεί να λύσει την πολιορκία.
Μέσα στην ηττοπάθεια και στη δουλικότητα δεν έβλεπαν ότι οι Τούρκοι παρέπαιαν, είχαν πρόβλημα επιμελητείας, δηλαδή ανεφοδιασμού του στρατού με τρόφιμα και το μόνο πλεονέκτημα το οποίο δεν αρκούσε για να καταληφθεί η πόλη, ήταν οι συνεχείς βομβαρδισμοί με τα μεγάλα κανόνια που πλήρωσε πολλά για να κατασκευάσει ο Σουλτάνος. Σύμφωνα με την εκδοχή των Τούρκων, σύμφωνα με το σενάριο που βλέπουμε, η Πόλη χάθηκε γιατί είχε μέσα της τους Νοταράδες, τους Γενοβέζους και άλλους που έσπειραν διχόνοια, κοίταζαν μόνο την τσέπη τους και έδιναν πληροφορίες στον Μωάμεθ, για να τα έχουν καλά μαζί του στην περίπτωση που θα έπεφτε η Πόλη. Η ταινία παρουσιάζει την Πόλη ως το κέντρο της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και οι αξιωματούχοι του με ρωμαϊκές περικεφαλαίες. Ο Μωάμεθ μιλάει πολλές γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά. Οι έχοντες το πάνω χέρι μέσα στην Κωνσταντινούπολη είναι σε επαφή μαζί του. Σίγουρα φίλες και φίλοι, αντί να βλέπει τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ ο κος Μητσοτάκης, πρέπει να δει τουλάχιστον 3 φορές το σήριαλ που έβγαλε η τουρκική κυβέρνηση και προβάλλει τώρα το Netflix και στην Ελλάδα. Θα καταλάβει ότι όλα αυτά που κάνει τώρα ο Ερντογάν είναι βαθιά ανάγνωση και εφαρμογή όλων των τεχνικών που έκανε ο Μωάμεθ. Αυτό που κάνει στο Αιγαίο και στην Κύπρο το έκανε ο Μωάμεθ πριν πολιορκήσει την Κωνσταντινούπολη αλλά και κατά τη διάρκεια της δίμηνης πολιορκίας.
Όλη η Ελλάδα άκουσε ότι ένα ερευνητικό σκάφος των Τούρκων επί 8 ώρες έπλεε μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας. 8 ολόκληρες ώρες ρίχνοντας καλώδια και κάνοντας ελιγμούς και ενέργειες παραβίασης της υφαλοκρηπίδας. Κάποια στιγμή ενώ έπλεε μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας ακούσαμε ότι παρασύρθηκε από τα κύματα, από τον καιρό, και μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας. Ένα επιχείρημα όπως εκείνο των Ιμίων, ότι τη σημαία μας την πήρε ο αέρας. Η κυβέρνηση ούτε φώναξε, ούτε έσκουξε, ούτε κατήγγειλε το θέμα στο ΝΑΤΟ, ούτε το πήγε στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, απλά παρακολουθούσε τους Τούρκους, να ρίχνουν καλώδια και να πλέουν μέσα στην υφαλοκρηπίδα μας. Βλέπετε η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο, έχει να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό και με την Ξάνθη. Αυτό που κάνει ο Ερντογάν στο Αιγαίο, οι διεθνολόγοι και κυρίως οι νομικοί το ονομάζουν μόνιμη διαταραχή της νομής και κατοχής. Δηλαδή, ενοχλώ, μπαινοβγαίνω καθημερινά στην ιδιοκτησία σου, μέχρι που ο χρόνος και η ανοχή σου, μου δίνει το δικαίωμα να επικαλεστώ ότι είναι και δική μου ιδιοκτησία.
Θέλω σήμερα να πω στο Μαξίμου, ότι ο απώτερος σκοπός του κου Ερντογάν δεν είναι να πάει στη Χάγη, ακόμη και με ένα συνυποσχετικό που θα περιέχει όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Οι απαιτήσεις της Τουρκίας, οι απειλές και οι προκλήσεις δεν πρόκειται να τελειώσουν μέχρι να περάσει το μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου στην κυριαρχία της. Μέχρι να περάσει το μεγαλύτερο τμήμα της Κύπρου στην κυριαρχία της, αν όχι ολόκληρη. Μέχρι να αυτονομηθεί η Θράκη και να περάσει υπό πλήρη οθωμανικό έλεγχο. Είναι μεγάλη πολιτική ανοησία να πιστέψεις ότι η Τουρκία θα πάει στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα ή θα δεχτεί ρύθμιση πρώτα στην ανατολική Μεσόγειο και μετά ότι αποφασίσει το διεθνές δικαστήριο για το Αιγαίο. Η Τουρκία περιμένει τη στιγμή που θα κάτσουμε στο τραπέζι και θα παραδώσουμε σε πρώτη φάση αυτά που θα ζητήσει. Έχοντας στο πλευρό της το μεγάλο εχθρό της Ελλάδος, τη Γερμανία και την ουδέτερη θέση – στάση άλλων μεγάλων δυτικών δυνάμεων, θα επιδιώξει να επεκταθεί πέραν του 28ου Μεσημβρινού. Και θα το κάνει με το διαρκές επιχείρημα ότι έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο και με τις διαρκείς παραβιάσεις της νομής και κατοχής της Ελλάδος.
Είναι αφελές, να πιστέψει κανείς ότι η Τουρκία θα πάει στη Χάγη μόνο για την υφαλοκρηπίδα. Οι απαιτήσεις της Τουρκίας για να υπογράψει το περίφημο συνυποσχετικό είναι μεγάλες. Αφορούν παράδοση εκατοντάδων νήσων και νησίδων, απομάκρυνση όλων των στρατιωτών μας από τα ακριτικά νησιά και μοιρασιά του εναέριου και θαλάσσιου χώρου. Όλα αυτά σε πρώτη φάση. Είναι τουλάχιστον κωμικό, να φωνάζουμε ότι δημιουργούμε γύρω μας αμυντική ασπίδα με διάφορες συμμαχίες, ενώ την ίδια ώρα η αδελφή του πρωθυπουργού και πολλοί άλλοι πραγματιστές λένε ότι οτιδήποτε συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.
 makeleio.gr