Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26

ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ! ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ! ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

ESKASE-TORA
Δύο ακόμα ύποπτα κρούσματα, αυτή τη φορά στη Λέσβο. Πλέον στην Ελλάδα υπάρχουν τρία άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, καθώς βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα σε «Σωτηρία» και «Παίδων».
Ύποπτα κρούσματα στη Μυτιλήνη
Σε συναγερμό έχει τεθεί εδώ και λίγη ώρα το νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς εξετάζονται δυο ύποπτα περιστατικά – μητέρα και παιδί από την κεντρική Λέσβο με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού που προσομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα nealesvou.gr, ιδιώτης γιατρός που εξέτασε το παιδί και είδε τα συμπτώματα συνέστησε τη μεταφορά στο Νοσοκομείο καθώς επέστρεψε αυτές τις ημέρες από την Ιταλία και το διάστημα μέσα στο οποίο εκδήλωσε τα συμπτώματα καλύπτει τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας για την επώαση του ιού.
Το νοσοκομείο Μυτιλήνης – που ενημερώθηκε σχετικά – αντιμετώπισε τα περιστατικά εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.
Για το εάν πρόκειται για τον κορωνοϊο ή άλλη λοίμωξη αναμένεται να αποφανθεί το Ινστιτούτο Παστέρ στο οποίο θα γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις.
 makeleio.gr